Zacznijmy od tego, że szukałem na tym forum już kilka dni rozwiązania... I nie znalazłem...
Jestem noobem i prawdopodobnie coś robię nie tak jak trzeba, więc proszę o wyrozumiałość.
Chciałem sobie zrobić zbroję do "Gothic" (jedynki) pliki *.asc już mam. I teraz moje (nobowskie) pytania:
1. Czy do modelowania zbroi konieczny jest "3dmax" z importerami czy wystarczy "Gmax" (także z importerami)
2. (Jeżeli wystarczy gmax) Czy wystarczy importować plik *.asc do programu i edytować to, co się pojawi (z wyjątkiem "kości" [chyba]) czy coś jeszcze jest potrzebne. (Dodam, że chodzi mi o ten model "duszka" półprzeźroczystego)
3. Jeżeli na ww. pytania odpowiedź będzie pozytywna, to czemu za miast mojego modelu zbroi w "Gothicu" nie ma nic? (Z wyjątkiem głowy beziego. Ta wisi sobie w powietrzu jak gdyby nigdy nic)
Może coś pomijam, ale nigdzie nie znalazłem poradnika odnośnie tworzenia modelu zbroi od podstaw, więc wszystko robiłem z kawałków, które przeczytałem w dość sporej rozsypance.
Prosiłbym również pomimo odpowiedzi na pytania jakiś tutorial krok po kroku robienia modelu zbroi (oczywiście może być w j. Ang.)