BITWY! 2175 6

O temacie

Autor robu

Zaczęty 26.09.2009 roku

Wyświetleń 2175

Odpowiedzi 6

robu

robu

Użytkownicy
posty21
  • Użytkownicy
Proszę czy ktoś mógłbym mi powiedzieć jak to zrobić by na ekranie było mnóstwo NPC tak jak np. w tym filmiku http://www.youtube.com/watch?v=zB9KMieL_7g to co się tam dzieje to po prostu epic!!! jak mówią w komentarzach.

I jeszcze jedno pytanie ja założyć hełm NPC, zrobiłem już o tym temat ale nikt mi nie odpowiedział  :D

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Normalnie, stawiasz npc według tutoriala na forum, szukasz tematu o powtarzalnych npc i jedziesz.

Bo temat o hełmie też już jest wraz z odpowiedzią.

robu

robu

Użytkownicy
posty21
  • Użytkownicy

robu

BITWY!
#2 2009-09-26, 23:29(Ostatnia zmiana: 2009-09-26, 23:39)
chyba się dobrze nie zrozumieliśmy :D   mam na myśli jak to zrobić pisząc skrypt. Nie mam problemu ze zrobieniem modelu czy cuś, chodzi mi o to że jak mam skrypt postaci to tam gdzie jest linijka odpowiedzialna za to co npc ma na sobie, wpisuje skrypt hełmu, ale jak włączam to ma go w ekwipunku ale nie widać żeby miał go na sobie.

Powtarzalni NPC? Powiedz jak mam to rozumieć?

O to mi chodzi

Gamer

Gamer

Użytkownicy
posty245
Propsy20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
napisz tak jak na zbroje

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu!

Sergio

Sergio

Użytkownicy
Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu
Powtarzalni NPC? Powiedz jak mam to rozumieć?

To takie trudne? Według mnie powinieneś po prostu zrobić jednego NPC (TAKI WZÓR DLA WSZYSTKICH INNYCH)
z instance np.  GRD_6000_Idiota. Gdy już to zrobisz to otwierasz jego skrypt, podmieniasz instance na GRD_6001_Idiota, ID na 6001 oraz to wszystko gdzie masz 6000 na 6001 i zapisujesz jako GRD_6001_Idiota. Tak cały czas aż nie osiągniesz wystarczającej ilości NPC.

Potem robisz to samo tylko dla przeciwnej frakcji   :D

Zachęcam do oglądania mojego kanału na youtube, może nie jestem teraz jakimś mistrzem ale rozkręcam się. Hit na ten moment: http://www.youtube.com/watch?v=vzOXV0Nb658 Dla wszystkich tych którzy nie mają nic przeciw porcji śmiechu w oparciu o gothic.

robu

robu

Użytkownicy
posty21
  • Użytkownicy
Heh wybaczcie mi że nie zajarzyłem o co chodzi z powtarzalnym NPC, wiem co to jest, ale w pierwszej chwili po przeczytaniu nie pomyślałem o tym :D

robu

robu

Użytkownicy
posty21
  • Użytkownicy
Cytat: Gamer link=topic=7349.msg66464#msg66464 date=Sep 27 2009, 07:34 AM\'
napisz tak jak na zbroje

A co do tego, to nie działa :lol2:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry