Nie pokazują się dialogi! 4719 8

O temacie

Autor mateoboss

Zaczęty 15.09.2009 roku

Wyświetleń 4719

Odpowiedzi 8

mateoboss

mateoboss

Użytkownicy
posty53
Propsy1
  • Użytkownicy

mateoboss

Nie pokazują się dialogi!
2009-09-15, 14:39(Ostatnia zmiana: 2009-09-15, 14:41)
Ludzie, proszę pomóżcie bo ja już nie mam sił. Stworzyłem sobie cały nowy świat, dodałem Waypointy w spacerze, stworzyłem postać i dialog. Zreparsowałem skrypt, stworzyłem paczkę .mod, w skład której wchodzą: cały folder scripts _compiled, 2 nowe MRM'y, mój world.zen i pliki ou bin i csl. Odpalam grę. Postać pojawia się, wykonuje swoje zadania. Klikam na nią i mam 2 opcje: "cześć" i "koniec". I tu jest właśnie problem!! Gdy klikam na "cześć", nie pokazuje się dialog!! Tak jak by go wogóle nie było! Sprawdzałem wszystko 10 razy, nie ma żadnych błędów w skrypcie, ale to nie działa! Próbowałem uruchamiać to na 2 sposoby, przez gothic2.exe oraz przez gothic_starter_mod (jako mod z pliku). Proszę odpiszcie o co chodzi bo mnie tu krew zalewa!! :]

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Może w opcjach masz wyłączone okna dialogowe :]  ?

mateoboss

mateoboss

Użytkownicy
posty53
Propsy1
  • Użytkownicy
Może w opcjach masz wyłączone okna dialogowe :]  ?
Nie, ponieważ TYLKO w przypadku MOJEJ postaci nie pokazują się okna. Jak stworze np. Xardasa, Diega, lub kogo kolwiek, wszystko działa jak należy. O co tu chodzi?  :(

Tasilvar

Tasilvar

Użytkownicy
zwykły user
posty264
Propsy17
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • zwykły user
Ludzie, proszę pomóżcie bo ja już nie mam sił. Stworzyłem sobie cały nowy świat, dodałem Waypointy w spacerze, stworzyłem postać i dialog. Zreparsowałem skrypt, stworzyłem paczkę .mod, w skład której wchodzą: cały folder scripts _compiled, 2 nowe MRM#msgote author=mateoboss link=topic=7257.msg65403#msg65403 date=1253019356]Ludzie, proszę pomóżcie bo ja już nie mam sił. Stworzyłem sobie cały nowy świat, dodałem Waypointy w spacerze, stworzyłem postać i dialog. Zreparsowałem skrypt, stworzyłem paczkę .mod, w skład której wchodzą: cały folder scripts _compiled, 2 nowe MRMy, mój world.zen i pliki ou bin i csl. Odpalam grę. Postać pojawia się, wykonuje swoje zadania. Klikam na nią i mam 2 opcje: "cześć" i "koniec". I tu jest właśnie problem!! Gdy klikam na "cześć", nie pokazuje się dialog!! Tak jak by go wogóle nie było! Sprawdzałem wszystko 10 razy, nie ma żadnych błędów w skrypcie, ale to nie działa! Próbowałem uruchamiać to na 2 sposoby, przez gothic2.exe oraz przez gothic_starter_mod (jako mod z pliku). Proszę odpiszcie o co chodzi bo mnie tu krew zalewa!! :]

Jedno pytanie. CZy w spacerze przed wypakowywaniem i zapisywaniem ou bin i csl zrepreasowales skrypty w spacerze?

mateoboss

mateoboss

Użytkownicy
posty53
Propsy1
  • Użytkownicy
Jedno pytanie. CZy w spacerze przed wypakowywaniem i zapisywaniem ou bin i csl zrepreasowales skrypty w spacerze?
Robiłem tak:
1. Stworzenie świata w 3ds max 7.
2. Wyeksportowanie go do 3ds#msgote author=Tasilvar link=topic=7257.msg65408#msg65408 date=1253019670]Jedno pytanie. CZy w spacerze przed wypakowywaniem i zapisywaniem ou bin i csl zrepreasowales skrypty w spacerze?[/quote]
Robiłem tak:
1. Stworzenie świata w 3ds max 7.
2. Wyeksportowanie go do 3dsa ze specjalnym pluginem do gothica
3. Kompilacja świata w spacerze
4. Kompilacja światła, dodawanie elementów świata - waypointy, voby itp.
5. Zapisanie świata .zen
6. Stworzenie postaci
7. Stworzenie dialogu
8. Reparsowanie skryptów
9. Tworzenie paczki mod
10. Tworzenie pliku .ini
11. Odpalenie gry przez gothic_starter_mod

Postać się pojawia jednak nie widać rozmowy. Poprostu klikam na opcję dialogu, i to okienko na dole znika i się pojawia następny dialog do wybrania. Inne postacie mają napisy jak trzeba.

zalpl

zalpl

Użytkownicy
posty92
  • Użytkownicy
a podmieniłeś pliki w folderze cutscene?

mateoboss

mateoboss

Użytkownicy
posty53
Propsy1
  • Użytkownicy

mateoboss

Nie pokazują się dialogi!
#6 2009-09-15, 15:35(Ostatnia zmiana: 2009-09-15, 18:12)
a podmieniłeś pliki w folderze cutscene?
Rzeczywiście! Nie zrobiłem tego. Dziękuję Ci bardzo. Teraz wszystko działa jak trzeba :]  Temat jest do zamknięcia.

mateoboss

mateoboss

Użytkownicy
posty53
Propsy1
  • Użytkownicy
Żeby nie otwierać nowego tematu - dlaczego, gdy w .ini mam ustawione World=NewWorld\NewWorld.zen wszystko jest normalnie, a gdy mam swoją mapę, tj. World=Mateusz\WORLD.zen, to w ekwipunku kwadraty nie są przyciemnione, oraz jak najadę na jakiś obiekt w ekwipunku, to nie pokazuje się ta ciemna ramka na dole?? Czy musze napisać jakiś specjalny skrypt dla mojego świata??

Axel

Axel

Użytkownicy
Król Mount & Blade
posty244
Propsy2
  • Użytkownicy
  • Król Mount & Blade
spróbuj : World=WORLD.zen (bez tego Mateusz)

Mount & Blade i Dofus wymiatają :D

Jeżeli ktoś gra w Dofusa niech napisze do mnie na pw !

Wie is ezel? Ik.

Item editor - M&B

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry