GŁUPIE PANSTWO 14819 30

O temacie

Autor

Zaczęty 4.09.2009 roku

Wyświetleń 14819

Odpowiedzi 30

wietrzyk

wietrzyk

Użytkownicy
Black Eye Games
posty435
Propsy390
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Black Eye Games
po prostu musisz mieć, najlepiej przed licznikiem jakąś wajchę która odłącza od ich instalacji i przełącza się na twoją, reszta domowej instalacji zostaje bez zmian.

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
NO KURWA, CO TO MA BYĆ!?
NIEDŁUGO TO BĘDZIE PODATEK OD WSZYSTKIEGO. JA PIERDOLE ...

kończę studia i wypierdalam z tego kraju pojebanej paranoi

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
jak to jest, że ludzie zdają sobie sprawę, że nie rozumieją współczesnej fizyki, nowoczesnych algorytmów, a od polityki podatkowej każdy jest ekspertem?

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
kończę studia i wypierdalam z tego kraju pojebanej paranoi
Jeśli dostajesz jakieś specjalne stypendia to radziłbym przeczytać dokładnie zasady ich otrzymywania.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
:lol2:  
drugie dno

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
Jeśli dostajesz jakieś specjalne stypendia to radziłbym przeczytać dokładnie zasady ich otrzymywania.
Raczej pochodzę z dość bogatej rodziny - więc na stypednia mam wyjebane ... - 9 lat w jebanej Polsce i nara ...

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
jak to jest, że ludzie zdają sobie sprawę, że nie rozumieją współczesnej fizyki, nowoczesnych algorytmów, a od polityki podatkowej każdy jest ekspertem?
Dokładnie - większość ludzi uważa, że wysokie podatki = zUo, niesprawiedliwość i największe świństwo jakie im uczyniono i chyba nawet pojęcia nie ma, dlaczego tak to wygląda a nie inaczej. Czy Wy myślicie, że rząd nam to robi żeby napchać własne kieszenie, dla jakiejś dzikiej przyjemności czy coś w tym rodzaju? Wszyscy by chcieli, żeby obniżyć podatki gdzie się, a 90% z nich w ogóle zlikwidować. Szkoda tylko, ze w takiej sytuacji gospodarka kraju by się sypła całkowicie, a deficyt budżetowy byłby większy niż księżyc.

Równowaga gospodarcza po części zależy od wysokości wydatków rządowych, a podatki są potrzebne żeby rząd miał kasę na te wydatki. Czasem sytuacja w gospodarce wygląda tak, że najkorzystniejszą dla kraju opcją jest podniesienie podatków co wpływa pozytywnie na wzrost gospodarczy, co dalej przynosi mniejsze bezrobocie, wyższe płace, itd. Gdy państwo sensownie działa, to te wyższe podatki mogą się Wam nawet opłacić poprzez właśnie wyższe pensje czy większe szanse na znalezienie roboty.

Gospodarka to ogromna i skomplikowana rzecz, więc takie chrzanienie o tym jakie złe i krzywdzące są wysokie podatki jest trochę nie na miejscu. Wiadomo, że są kraje gdzie sytuacja wygląda znacznie lepiej, ale to wynika z historii - my mieliśmy komunę, która zrobiła nam sajgon i po prostu wciąż się podnosimy z tego. Mam wrażenie, że niektórzy myślą. że to zależy tylko od widzimisię rządu jak wygląda nasza gospodarka i że gdyby chcieli to byśmy już tu mieli raj gospodarczy. A prawda jest taka, że od 89 roku nasza gospodarka ma się coraz lepiej. Wiadomo, że nie jest idealnie, ale od Waszego narzekania lepiej nie będzie. Dzięki temu, że sporo młodych i zdolnych osób wyjeżdża za granicę - też nie jest lepiej. A dlaczego tyle ludzi ucieka? Właśnie od tego całego pieprz*nia - mentalność Polaków jest niestety taka, że obojętnie co by się nie działo - narzekają, przeklinają i złorzeczą. Pesymizm i narzekanie są tak powszechne, że wszystkie negatywy naszego kraju są wyolbrzymiane jak cholera. To co dobre - jest pomijane lub i tak szuka się na co można by ponarzekać. Szczerzę mówiąc też jestem zmęczony tym truciem o niemocy, niesprawiedliwości, itd. W takiej np. Anglii nieznajomy ludzie nieznajomi ludzie, gdy już zaczną rozmowę to mówią sobie o pogodzie czy innych pierdołkach. U nas to się narzeka na wszystko co się da - ciężko trafić na kogoś kto by napoczął o czymś pozytywnym, ba wręcz sporo osób nawet nie potrafi się obyć bez narzekania.

Tak więc życzę Wam szerokiej drogi i powodzenia - im więcej skrajnie niezadowolonych sobie pojedzie w cholerę, tym może więcej optymizmu będzie w tym kraju. Tylko się nie zdziwcie jak z takim podejście to Wam nigdzie dobrze nie będzie :]

btw najzabawniejsze jest to, że sporo głośno krzyczących narzekaczy to osoby, które robią w balona państwo np. pracując na czarno, biorąc zasiłki, które im się nie należą, oszukując urząd skarbowy itd. Gdyby Ci wszyscy oszuści(którzy zazwyczaj usprawiedliwiają się tym, że państwo jest zUe) przestali oszukiwać to rząd spokojnie mógłby polikwidować masę podatków i sporo obniżek wprowadzić, bo założę się, że ci wszyscy ściemniacze, których nie brakuje(w końcu u nas to powszechne akceptowane przez społeczeństwo) okradają(nie bezpośrednio oczywiście) tak naprawdę uczciwych obywateli z niezłego majątku...  A więc prawda jest taka, że to nie rząd nas okrada, a jedynie pewna część społeczeństwa.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Dokładnie - większość ludzi uważa, że wysokie podatki = zUo, niesprawiedliwość i największe świństwo jakie im uczyniono

I mają prawo tak uważać bo obecnie budżet jest nieumiejętnie rozpierdalany niemalże na każdym szczeblu. Ja również nie jestem zadowolony z tego, że każdy w tym kraju przez większość dnia pracy zapieprza na takie gówna jak Zakład Utylizacji szmalu a dopiero w drugiej kolejności na siebie. Nie podoba mi się, że od 15 lat rząd raczy nas pierdoleniem o wiecznej "dziurze" budżetowej niezależnie od obecnego stanu gospodarki czy współczynniku PKB karmiąc propagandą i zjebanymi hasłami typu "budujmy tanie państwo". Szkoda, że "tanie państwo" to w ich mniemaniu wyprzedanie czego się da za bezcen, zmniejszanie socjalu, podwyższanie wieku emerytalnego czy obcinanie funduszy publicznych, nie zaś administracyjnych. Nie podoba mi się w końcu, że owy wysoki podatek nie jest adekwatny choćby do stanu dróg czy służby zdrowia i mam prawo na ten zasrany wysoki podatek narzekać, gdyż nie jest uzasadniony działaniem.

Dzięki temu, że sporo młodych i zdolnych osób wyjeżdża za granicę - też nie jest lepiej

A właśnie, że jest. Niech te młode i zdolne osoby rozwijają się za granicą a być może kiedyś wrócą do kraju z nabytym doświadczeniem, środkami i odmienioną mentalnością tworząc miejsca pracy w NORMALNYCH firmach a nie u skurwysynów, którzy myślą że jak dadzą ci tysiąc złotych to jest panami świata. Jeśli nie wrócą - jeszcze lepiej, przynajmniej czyjeś dzieci i następne pokolenia będą miały w życiu łatwiej i lepiej bez konieczności przechodzenia przez bagno jakim jest Rzeczpospolita Zasrana Polska. Być może nie będą musiały płacić podatku od deszczu.

ba wręcz sporo osób nawet nie potrafi się obyć bez narzekania.

Wyciąganie takich wniosków jest równie wartościowe co samo narzekanie. Najpierw należy się zastanowić czemu ludzie narzekają, dlaczego współczynnik rzeczy negatywnych i rozczarowań jest zwykle większy od rzeczy pozytywnych w życiu przeciętnego człowieka a następnie wykładać o naszych "cechach narodowych" porównując to do innych, bogatych krajów. Zwalczanie przyczyn a nie objawów jest jedynym rozsądnym wyjściem w każdej dziedzinie życia. To, że polacy okradają państwo, okradają siebie, kombinują i narzekają jest następstwem stanu rzeczy jaki raczy nas już od ponad 70 lat w różnym wydaniu. Z powietrza się to nie wzięło a sytuacja nadal nie jest tak dobra, aby uznać że narzekanie to niczym nieuzasadnione pieniactwo mas.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
I mają prawo tak uważać bo obecnie budżet jest nieumiejętnie rozpierdalany niemalże na każdym szczeblu. Ja również nie jestem zadowolony z tego, że każdy w tym kraju przez większość dnia pracy zapieprza na takie gówna jak Zakład Utylizacji szmalu a dopiero w drugiej kolejności na siebie. Nie podoba mi się, że od 15 lat rząd raczy nas pierdoleniem o wiecznej "dziurze" budżetowej niezależnie od obecnego stanu gospodarki czy współczynniku PKB karmiąc propagandą i zjebanymi hasłami typu "budujmy tanie państwo". Szkoda, że "tanie państwo" to w ich mniemaniu wyprzedanie czego się da za bezcen, zmniejszanie socjalu, podwyższanie wieku emerytalnego czy obcinanie funduszy publicznych, nie zaś administracyjnych. Nie podoba mi się w końcu, że owy wysoki podatek nie jest adekwatny choćby do stanu dróg czy służby zdrowia i mam prawo na ten zasrany wysoki podatek narzekać, gdyż nie jest uzasadniony działaniem.
nie wiem za wiele o ZUSie, ale jestem przekonany, że w takiej czy innej formie jest potrzebny.
"wyprzedawanie czego się da za bezcen" - nierentownych przedsiębiorstw należy się pozbyć, choćby za dopłatą, pozostałe też nie powinny być w większości państwowe.
"podwyższanie wieku emerytalnego" - powinien być jeden określony wiek emertalny. jak ktoś ma taką pracę, przy której musi być obniżony, to niech dostanie taką pensję, aby sam sobie na nią zebrał.
"stan dróg" się akurat w ostatnich latach poprawił i powstaje wiele nowych dróg ekspresowych, tu nie widzę powodu do narzekania.
rozumiem, że Polska nie jest najwydajniejszym państwem świata, ale to jest kwestia czasu, będzie lepiej.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

GŁUPIE PANSTWO
#29 2009-09-05, 20:02(Ostatnia zmiana: 2009-09-05, 20:10)
nierentownych przedsiębiorstw należy się pozbyć, choćby za dopłatą, pozostałe też nie powinny być w większości państwowe.

Moja wypowiedź dotyczyła ogółu nie zaś ostatnich wydarzeń vide stocznia, bo faktycznie pakowanie hajsu w coś co jest z góry skazane na upadek jest bezsensem. Wiele firm i przedsiębiorstw oraz atrakcyjnych terenów zostało jednak wyprzedane na przestrzeni lat za grosze i nie było to dyktowane jakąś większą potrzebą.

, że w takiej czy innej formie jest potrzebny.

W takiej jak obecnie z pewnością nie bo jest to w pełni bandycka i chora instytucja, która w działaniu niczym nie różni się od średniowiecznych metod zdzierania z chłopów daniny na "pańszczyźnie". Wszystko dostosowane do realiów w których zamki zastąpiono, pięknymi pałacami-urzędami które "klientów" instytucji mają przytłaczać wielkością i luksusowym wykonaniem z prestiżowych materiałów.

"stan dróg" się akurat w ostatnich latach poprawił i powstaje wiele nowych dróg ekspresowych, tu nie widzę powodu do narzekania.

Byłeś kiedyś poza warszawą i okolicznymi miasteczkami-sypialniami?

ale to jest kwestia czasu, będzie lepiej.

Bo jest w sumie lepiej ale mogło by być jeszcze lepiej. Niestety odkąd obalono komunę rządzeni jesteśmy przez jedne i te same zakazane mordy zaś jedyne co się zmienia to partie polityczne, przez owych zakładane i zmieniane jak rękawiczki. Polskie społeczeństwo cierpi pod tym względem na wyjątkową amnezję i liczą się jedynie "partie"; Pis jest zły PO jest dobre, PO jest złe SLD jest dobre czy inne kij gówno i tak w kółko. Ja nie wiem czy tak trudno zauważyć że za tym wszystkim stoją od 20 lat jedni i ci sami ludzie, którzy od dawna w hotelu poselskim pierdolą jedne i te same kurwy, piją ten sam alkohol i wciągają ten sam koks następnie na arenie publicznej wzajemnie pompując sobie karierę czy to popieraniem czy sztucznymi nagonkami. Pieprzone hermetyczne towarzystwo pełne kół wzajemnej adoracji pod postacią kilkudziesięcioletnich koleżeńskich układów, nie zaś partii politycznych.

Chuj ze skandalami, oszustwami i wyrokami to wszystko działa jak trampolina. Kogoś znienawidzi opinia publiczna, usunie się w cień, przyjdzie nowy rząd i za 5 lat ta osoba będzie w oczach mas wypatrywana jako "czysta", bohater i reformator. Lepper stracił kredyt zaufania jednak za kilka lat będzie zupełnie czysty. Tak naprawdę w Polsce nie nastąpią radykalne zmiany dopóki te wszystkie dziady nie zostaną dostatecznie odsunięte od władzy a oni prędzej już wyginą i wyhodują następców. To, że są to szuje nastawione na interes własny i swoich gangów (tzw. partii politycznych) nie trzeba nikogo przekonywać czego świetnym przykładem jest donald tusk, który jak mało kto wyruchał wszystkich "postępowych" wyborców w dupę. Zdecydowanie jedna z największych szuj i gadów bez twarzy na scenie politycznej.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
nie trzeba nikogo przekonywać czego świetnym przykładem jest donald tusk, który jak mało kto wyruchał wszystkich "postępowych" wyborców w dupę. Zdecydowanie jedna z największych szuj i gadów bez twarzy na scenie politycznej.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry