Oczekiwania odnośnie moda 58634 175

O temacie

Autor

Zaczęty 11.08.2009 roku

Wyświetleń 58634

Odpowiedzi 175

ADOLF

ADOLF

Użytkownicy
posty51
Propsy1
  • Użytkownicy
Oczekuje ciekawej, długiej fabuły troche humoru nie zaszkodzi ale bez przesady, oczywiście takich innowacji jak duale, tarcze itp.

To moim zdaniem podstawy

CPU: AMD Phenom II X4 840 3.2 GHz

GPU: MSI Nvidia GeForce GTS OC 450 1GB

RAM: Elixir 4 GB 1600 MHz

Mobo: AsRock N68-GS3 UCC

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
oczywiście takich innowacji jak tarcze itp.

nie.

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy

jendrzejs

Oczekiwania odnośnie moda
#82 2009-12-26, 11:33(Ostatnia zmiana: 2009-12-26, 11:35)
Oczekuje ciekawej, długiej fabuły troche humoru nie zaszkodzi ale bez przesady, oczywiście takich innowacji jak duale, tarcze itp.

To moim zdaniem podstawy

Dla ciebie podstawy hehehe o_o (o tarcze i duale chodzi) A zrób takie to zobaczymy.

maciejG

maciejG

Użytkownicy
posty450
Propsy1
  • Użytkownicy
Jak się ogląda setki zapowiedzi modów z dualami i tarczami, to są już podstawy.

Spoiler

Zizka

Zizka

Użytkownicy
posty28
  • Użytkownicy
Może tarcze dałoby się zrobić w ten sposób że byłaby broń do duali o skinie tarczy i zadawałaby zero obrażeń, a blok by wyglądał jak w dualach. Wiem że to by paskudnie wyglądało w walce, a gdy blokiem było skrzyżowanie mieczy... Ale gdyby blok to byłoby zasłonięcie się jednym z mieczy to nawet nawet Nie wiem czy to jest wykonalne, bo nie znam się ani na modowaniu Gothica ani żadnym innym. o_o

Axel

Axel

Użytkownicy
Król Mount & Blade
posty244
Propsy2
  • Użytkownicy
  • Król Mount & Blade
Ale tarcze nie pasują do klimatu ani gothica I , ani Czasu Zapłaty.

Mount & Blade i Dofus wymiatają :D

Jeżeli ktoś gra w Dofusa niech napisze do mnie na pw !

Wie is ezel? Ik.

Item editor - M&B

Zizka

Zizka

Użytkownicy
posty28
  • Użytkownicy
Nie wiem, jeszcze nie grałem w Czas Zapłaty o_o
 A w Gothicu było dużo indywidualności może ktoś by jej używał.
 Lee był byłym generałem może by jakoś ją wprowadził do uzbrojenia najemników, zwłaszcza że z tego co się orientuję to w CZ jest środek wojny między Obozem Rebeliantów a Starym. Chociaż nie wiem czy w tej rebelii jest Lee.

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
tarcze daja sie zrobicz a to latviej jak duale tylko tez myszle ze nienajlepiej to vyglonda v gothicu

maciejG

maciejG

Użytkownicy
posty450
Propsy1
  • Użytkownicy
Może tarcze dałoby się zrobić w ten sposób że byłaby broń do duali o skinie tarczy i zadawałaby zero obrażeń, a blok by wyglądał jak w dualach. Wiem że to by paskudnie wyglądało w walce, a gdy blokiem było skrzyżowanie mieczy... Ale gdyby blok to byłoby zasłonięcie się jednym z mieczy to nawet nawet Nie wiem czy to jest wykonalne, bo nie znam się ani na modowaniu Gothica ani żadnym innym. o_o
Też o tym myślałem, ale po co robić animacji do duali jak chcemy tarcze, zamiast od razu do tarczy? To by na jedno wyszło.

Spoiler

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

#89 2009-12-26, 12:45(Ostatnia zmiana: 2009-12-26, 13:01)
Powiem krótko: Tarcze nie pasują do tej gry ani koncepcji moda Czas Zapłaty
To, że coś da się zrobić nie znaczy że musimy to od zaraz wprowadzać, jak z resztą było z wieloma innymi pomysłami które zwyczajnie odpadły. Nikt tu nie robi "gothic wielkiej wojny" na zasadzie aby było jak najwięcej, bez żadnego składu i uzasadnienia.

Zizka

Zizka

Użytkownicy
posty28
  • Użytkownicy
maciejG: bo było by bardzo prosto
Miś Krzyś : nie wiem jaka jest wasza koncepcja CZ ale tarcze raczej mają uzasadnienie, ogólnie, niekoniecznie w waszej modyfikacji. Gorn nie wiedźmak nie odbije bełtu toporem ani żadnym innym badziewkiem, oprócz tarczy. Ale to po prostu był taki mój pomysł odnośnie tego że ktoś tam mówił że tarcze to jakaś wielka rzecz.
Takie uproszczenie

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Bełt bez problemu przebije każdą tarczę. Marne uzasadnienie.

Axel

Axel

Użytkownicy
Król Mount & Blade
posty244
Propsy2
  • Użytkownicy
  • Król Mount & Blade

Axel

#92 2009-12-26, 15:48(Ostatnia zmiana: 2009-12-26, 15:57)
A wyobrażasz sobie Gorna z tarczą?

Mount & Blade i Dofus wymiatają :D

Jeżeli ktoś gra w Dofusa niech napisze do mnie na pw !

Wie is ezel? Ik.

Item editor - M&B

Zizka

Zizka

Użytkownicy
posty28
  • Użytkownicy

Zizka

#93 2009-12-26, 15:59(Ostatnia zmiana: 2009-12-26, 16:07)
I Gorn i bełt były przykładami. Gorna niekoniecznie po prostu to był pierwszy NPC który przyszedł mi do głowy.
Co do bełtu to zależy jaka tarcza, jaki bełt i z jakiej odległości ale to kwestia techniczna i nieistotna. Miałem na myśli pociski ogółem, strzały, kamienie, bełty, oszczepy itp. (kamienie z proc, żeby nie było kłótni)
 Tak w ogóle to po co awantura i napastliwość to był taki luźny pomysł.
I wiem że po trafieniu oszczepem tarcza jest do wywalenia, kamień można spróbować odbić bronią, a strzały są średnio celne, a tarcze ciężkie i niewygodne

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
i nieistotna.

Jak najbardziej istotna.

Tarcze w kolonii miałyby marne zastosowanie i są zwyczajnie zbędne. Jak mówiłem, nie widzę powodu wdrażania niektórych rzeczy tylko po to aby były, aby gracz miał fun gdyż tego w CZ i tak jest za dużo, mimo że dbaliśmy o to aby nie przedobrzyć.

maciejG

maciejG

Użytkownicy
posty450
Propsy1
  • Użytkownicy
Tarcze bardziej kojarzą się z regularnym wojskiem.

Spoiler

Zizka

Zizka

Użytkownicy
posty28
  • Użytkownicy
właśnie już o tym wspomniałem, że Lee mógł zacząć w nie uzbrajać najemników. Nieistotna, bo ,jeśli już, to raczej nie zrobilibyście czegoś takiego jak pociski, które przebijają tarczę, pociski, które nie przebijają, i takie jak oszczep, które wbijają się na amen i uniemożliwiają posługiwanie się tarczą.
A tak w ogóle to po co robicie moda jak nie po to "aby gracz miał fun"

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Istnieją bardziej rozsądne rozwiązania, niż napakowanie wszystkiego bez ładu i składu, byle by było wszystko dla każdego.

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
właśnie już o tym wspomniałem, że Lee mógł zacząć w nie uzbrajać najemników. Nieistotna, bo ,jeśli już, to raczej nie zrobilibyście czegoś takiego jak pociski, które przebijają tarczę, pociski, które nie przebijają, i takie jak oszczep, które wbijają się na amen i uniemożliwiają posługiwanie się tarczą.

Raczej żebyś ty miał fun bo tylko ty sie wypowiadasz "w imię tarczy xD"
Jak sie nie podoba to nie zagrasz w CZ proste :/

krupam

krupam

Użytkownicy
posty105
Propsy43
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tarcze tak w ogóle są do wojska, jak staje do walki grupa ludzi na grupę ludzi, a nie na bitwę partyzancką, gdzie 2 czy trzech albo i jeden człowiek powoli przebija się przez straże.
I w ogóle skąd by mieli wziąć tarcze w kolonii?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry