Polter - współpraca 2748 4

O temacie

Autor

Zaczęty 6.08.2009 roku

Wyświetleń 2748

Odpowiedzi 4

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Witam,
Być może ktoś z Was chciałby pomóc przy pisaniu artykułów/recenzji/zapowiedzi/etc.
http://gry.polter.pl/wspolpraca.html

Myślę, że warto spróbować jeżeli ktoś czuje się na siłach. Ja tam wylądowałem tylko ze względu na mody, staram się pomóc  w promocji projektów amatorskich grup. Jakoś nie udało się na tm ściągnąć modderów innych gier, więc chociaż tak można coś zrobić dla sceny modderskiej i ogólnie gier. Staram się promować każdą formę fun artu, więc nie tylko mody, niedługo ukaże się kilka felietonów traktujących o tworzeniu prostych gier niskobudżetowych, coś z grafiki, etc.

Dział dopiero raczkuje i każdy jest mile widziany, jak i pomysły na inicjatywę.

Pozdrawiam i zapraszam do współpracy,
Sher.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
niedługo ukaże się kilka felietonów traktujących o tworzeniu prostych gier niskobudżetowych, coś z grafiki, etc.
Poparte doświadczeniem, mam nadzieję? :D

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Tak, robi jej proger, który równolegle tworzy prostą platformówkę. Tutki będą możliwie proste, co nie zmienia faktu, że bez znajomości takich podstaw jak dx/ogl, podstawy algebry, etc. W pierwszej odsłonie postaramy się wrzucić ogólny opis + wczytywanie mesha i kamery przy użyciu dx-a.

Nie mierzymy w game dev, chcemy możliwie prosto przybliżyć osobom nie siedzącym w devie, jak to wygląda. Być może kogoś temat zainteresuje i z czasem sam coś zrobi.

Będziemy starać się zahaczać o różne aspekty związane z game devem: tworzenie modeli, textur, animacji, etc.

Jeżeli macie jakieś pomysły na inicjatywy to piszcie.

BTW. Jeżeli ktoś siedzi w wowie, zna się na addonach, trochę na xmlu [choć to niekonieczne] to także może się przydać - szczegóły podam na gg.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Zawsze lubiłem pisać wszelakie artykuły traktujące o grach, niestety- z różnym skutkiem, czego dowodem jest gamereview. :D  Myślę jednak, że warto będzie się zainteresować.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Każdego chętnego do współpracy zapraszam na pw, albo gg: 974170.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry