Max Payne 9391 27

O temacie

Autor sebinho

Zaczęty 11.02.2008 roku

Wyświetleń 9391

Odpowiedzi 27

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co sądzicie o tej grze? Ja chociaż nie jestem fanatykiem strzelanek, to do tej gry z chęcią wracam. Wolicie pierwszą część czy drugą? Ja wolę pierwszą :)  Wypowiadajcie się :)

Kretos

Kretos

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
ja uwielbiam te giere. świetna historia o zatracaniu się w zemście i upadku...gdyby ją sfilmować to miała by duże szanse na Oscara. Naprawde, żadko trafia sie gierka o tak dobrej fabule. Postacie też są niezłe...nie ma "całkowicie dobrych" i "całkowicie złych", każdy (nawet Max) ma jakieś ciemne i jasne strony.

ja lubie obydwie chociaż MP 1 bardziej. Szkoda że mi sie płyta zryła.

PS. nie ma jakiejś platynowej kolekcji czy coś w tym stylu gdzie jest Payne? chciałbym sobie kupić.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Gra o bardzo ciężkiej fabule i klimacie. Fabuła wciągnęła mnie w takim stopniu ,że nie oderwałem się od krzesła do póki jej nie skończyłem. Gorąco polecam obie części :)

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Nie no... Ta gierca jest wyrąbana w kosmos. Ciężko znaleźć równie dobrą grę. Świetna grafika (MP2), fabuła wciągająca, nawet bardzo, klimacik super i jeszcze sam styl gry. Ogólnie sterowanie dosyć proste, ale ten Bullet Time... Coś wspaniałego.

Wiecie, że ma być film Max Payne?

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Cytat: Kretos link=topic=675.msg4453#msg4453 date=Feb 11 2008, 17:06\'
świetna historia o zatracaniu się w zemście i upadku...gdyby ją sfilmować to miała by duże szanse na Oscara.

Mówisz, masz...

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Fabuła jest świetna. Klimat tak samo. Mało jaka gra tak wciąga i utrzymuje gracza w napięciu :)

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
A znacie jakieś easter eggi? Ja znam kilka (z max payne 2):

W misji million dollar question można pooglądać GTA.
W misji no us in this (chyba) przy literze M trzeba nacisnąć enter, a pojawią się ogniste kule
W pierwszej misji (chyba) są obrazki przedstawiające wydarzenia z MP1
Jim Bravura ma te same znaki na odznace, co Max tyle, że w innej kolejności.
Któraś z książek jest zatytuowana HTML (chyba któraś z książek Jim'a Bravury).

Jeszcze jest w San Andreas nawiązanie do Max Payne (chyba):

Na jakiejś stacji benzynowej jest tabliczka z napisem Max Pane.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Max Payne 1 wymiata już w podstawce, a grał ktoś w mod Katana? Jak nie, to lepiej zagrajcie...

Kamo

Kamo

Użytkownicy
posty78
  • Użytkownicy
Ojej... stary, dobry Maxiu z durnowatym uśmieszkiem :P  Uwielbiam tą grę, a fabuła jest - nie wiem jak dla was - bolesna... A tym bardziej sam początek. Co prawda to prawda. Pierwsza częśc wymiata, a druga jest już tylko "dobrą grą"...

erifbar

erifbar

Użytkownicy
posty44
  • Użytkownicy
No MP1 ten klimat, te nieruszające sie wstawki filmowe....  SoF 1 przebija tę grę klimacikiem ^^ , ale na ogół miło się do niej wraca (dzieciństwo :P )

no comment -_-

Kamo

Kamo

Użytkownicy
posty78
  • Użytkownicy
Erif no nie gadaj mi o SOF... kurde! Muszę iśc zagrac w tą gierkę! :P  S.O.F. czły czas mam zainstalowanego na kompie ^^

Kretos

Kretos

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
a pamiętacie w MP ten motyw ze snajperką? jak dobrze namierzałeś kolesia i strzelałeś to kamera zwalniała, obracała się wokół maksia i nagle zmieniała sie perspektywa i się obserwowało jak w bullet timie pocisk leci a w około była taka jakby stop-klatka (nic sie nie ruszało). a potem jebudu i fontanna krwi i koleś schodził do parteru a mózg poleciał se gdzieś na podłoge / ściane. świetne to było!

Kretos

Kretos

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
a ma ktos sejvy z MP1? potrzebuje save krotko po pewnym momencie gry.

ziom

ziom

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Nie no ta gra wymiata porostu najlepsza gra w jakom kiedykolwiek zagrałem(szczególnie MP1)
Heh pamiętam te czasy jak chyba miałem 9 lat to pierwszy raz ją przeszedłem

TA GRA jest boska MP rządzi(Druga część ani trochę nie odstępuje od 1)

PS. Nie słyszeliście nic o Max Payne 3 ??

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Postanowiłem wrócić do tej wspaniałej gry, wczoraj przeszedłem jedynkę (w 2 dni), dzisiaj kończę dwójkę, ale skończę jutro, dzisiaj już nie mam chęci (zajmie mi to 3 dni).

Btw. poprzednio grałem w angielską wersję Maxa jedynki, teraz mam polską. Totalnie zryta jest ta PL. Dubbing jak z syntezatora, a niektóre kwestie chyba translatorem tłumaczone.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Max Payne
#15 2008-09-21, 19:46(Ostatnia zmiana: 2008-09-21, 19:47)
Grafika w tym przypadku to wykorzystany w 100% procentach potencjał silnika oraz niezwykle przemyślane lowpoly. W odniesieniu do możliwości technicznych po prostu ROZPIERDALA i aż żal że w dzisiejszych czasach wyznacznikiem graficznego poziomu jest ilość zastosowanych technologi w silniku a nie praca grafików włożona w modele i textury.

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dla mnie właśnie dubbing jest b. dobry. Pazura tutaj się postarał :D

Whiteye
  • Gość
Gra jest naprawdę wybitna, pamiętam jeszcze te czasy kiedy wyszedł Max Payne, wtedy to komputery musiały dojrzeć do tej gry - wymagania na tamte czasy były ekstremalne, gra się ładowała cholernie długo ale warto było.

Dzisiaj fajnie się ją przechodzi na nowo, oczywiście jest parę innych smaczków jak mody do tej gry oraz do części drugiej. Potrafią nieźle urozmaicić rozgrywkę, godnymi polecenia modami są "Katana Mod" do częsci pierwszej i "Elements of Style" do cześci drugiej, sprawiają że gra nabiera innego tempa, ale gra się w nie równie przyjemnie jak w oryginał.

A co do polonizacji, to jest ona nawet dobra.... :D

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444

Retsked

Max Payne
#18 2008-09-21, 20:11(Ostatnia zmiana: 2008-09-21, 20:11)
Pamiętam te czasy, kiedy w trakcie ładowania poziomu można było rozegrać partyjkę w karty :D . Zawsze, jak chciało się grać w maxa to szło się po karty i kompana i dopiero wtedy zaczynało się grę.

Pazura się nie postarał - mówi jak z syntezatora. Wolę oryginalny dubbing.

PexPawlo

PexPawlo

Użytkownicy
posty81
Propsy16
  • Użytkownicy
dubbing (pl) nie jest mocną stoną gry, nie spdobały mi się przerywniki w postaci komiksów ale reszta naprawde jest godna uwagi

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry