[G1] Opowieść o bandytach 33911 51

O temacie

Autor Dracon

Zaczęty 1.08.2009 roku

Wyświetleń 33911

Odpowiedzi 51

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

[G1] Opowieść o bandytach
2009-08-01, 16:37(Ostatnia zmiana: 2020-01-10, 16:23)
Opowieść o bandytach jest modem krótkim, ale (tak myślę) dopracowanym.
Miałem go wydać równo o 12:00, ale niestety zabrakło mi czasu i wydałem go teraz.

Modyfikacja opowiada o wydarzeniach w obozie bandytów podczas gdy Bezimienny ugania się za demonami w świątyni Śniącego.

Zalety moda:
  • 6 nowych modeli broni,
  • Każdy egzemplarz broni spotkany w modzie to oddzielny skrypt i model (są chyba tylko 3 wyjątki),
  • Ostrzenie broni, regeneracja, gotowanie, pieczenie...
  • Krótka fabuła z trzema możliwościami przejścia moda (oczywiście różnią się poziomem trudności i długością). Zakończenie jest jedno,
  • Jeden drobny efekt specjalny,
  • Instalator,
  • Niespodzianka dla poszukiwaczy skarbów ;).
Wady:
  • Na łące z powodu dużej ilości trawy (jako modeli) może się przyciąć kompter.
  • Drobny błąd w waynecie w jednym miejscu.

Screeny:
Łąka:

Zakończenie gry:

Wszystkie nowe modele:

Arena:

Mod jest bardzo krótki, więc myślę, że więcej screenów nie potrzeba.

Download:
> https://mega.nz/#!ohgGgITR!lAywg-jJbvIblZEScySD_9crYo9MUks41JgS52YLtAQ
> https://chomikuj.pl/gothicwarrior/Gothic+-+Modyfikacje/Gothic+I/Opowie*c5*9b*c4*87+o+bandytach

Dziękuję Wowozowi za przeprowadzenie betatestów.

Komentarze mile widziane.

Pozdrawiam, Dracon

//Edit by Bula: Dodano do spisu modów.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ

eto

Opowieść o bandytach
#1 2009-08-01, 16:50(Ostatnia zmiana: 2009-08-01, 16:51)
Do jedynki ten mod? Mógłbyś to wpakować w *.RAR?

EDIT: Heh, do jedynki...

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Zack

Zack

Użytkownicy
posty15
  • Użytkownicy
Mod fany niestety trochę krótki... Ale każdy polski mod jest godny uwagi więc dzięki ci...

Futhark

Futhark

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy
Mod bardzo fajny! Bardzo podoba mi się Twój pomysł ze smażeniem całego mięsa, spaniem i ostrzeniem mieczy. Nieliniowość też jest atutem moda ;)  Jedyne zarzuty które mam do moda to:
gra w pokera - jakaś taka nierealistyczna i niepotrzebna. Ale cóż... jeśli masz taką wizję twórczą ;D
przerośnięte ścierwojady - też mi się jakoś nie podobają
chodzenie z Zoltanem - Quentinowi mówię, że byłem z Zoltanem i słyszałem jakieś paplaniny strażników, a ja wróciłem do obozu po wyjawieniu tożsamości tego bandyty, więc nie wiem o co chodzi

I dobre rady:
Mógłbyś zamiast filmików pokazywać takie napisy, jak był jeden na przykład kiedy skakałeś po kolegę pirata-drwala (nie pytaj jak się nazywał. Nie pamiętam) w G2NK (brzmiał "Premia za odwagę =100PD" czy jakoś tak). Zmniejszyło by to znacznie wagę moda.
Ten daszek w obozie bardzo przeszkadza w walce. Strażnicy na nim stoją, a tamci pod nimi i nie wiedzą jak dojść. Mógłbyś w następnej wersji go usunąć, wpłynęło by to pozytywnie na dynamikę walki.

PS
Xardas17 Ci pomagał w nauce? Jesteś niewiarygodny! Mi nigdy nie udało się rozczytać w jego ortografii!

ChudyJohn

ChudyJohn

Użytkownicy
posty31
  • Użytkownicy
No nieźle, może mod krótki, ale fajny.
PS: Skąd masz tą fajną trawę ;)

Dziś mam nastrój do robienia z siebie idioty!

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Właśnie planujemy rozszerzenie do moda razem z Dragonem tak gdzieś do 2 godzin, ale nie wiadomo narazie nic ;)  ponieważ wszystko jest w fazie produkcyjnej. Narazie omawiamy wszystko to co ma być w modzie. Jeżeli takowy mod nie wyjdzie i tak pomoge Dragonowi z 2D

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Opowieść o bandytach
#6 2009-08-01, 21:09(Ostatnia zmiana: 2009-08-02, 01:46)
Mógłbyś zamiast filmików pokazywać takie napisy
Zrobiłem filmiki, bo nie chciałem by była widoczna zmiana godziny (np z 8:30 do 20:00 gdy idzie się z Zoltkiem na piwo). Te krótkie filmiki ważą po 100 kb (najwięcej ważyło logo i creditsy), więc to nie jest dużo.

Ten daszek w obozie bardzo przeszkadza w walce.
Wiem, ale na zapasowym monitorze (22" w naprawie ;) ) Spacer nie wyświetlał jednego okna i nie mogłem poprawić wayneta.

Xardas17 Ci pomagał w nauce? Jesteś niewiarygodny! Mi nigdy nie udało się rozczytać w jego ortografii!
Gdy chcesz się nauczyć triggerów musisz się pomęczyć...

Skąd masz tą fajną trawę
Parę plane'ów + tex z G2.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Szczególnie zauroczył mnie drugi screen. Nieźle, naprawdę. Jutro ściągnę, przejdę i postaram się napisać recenzję oraz newsa na GUP, jeżeli jeszcze nie ma, gdyż dzisiaj już nie dam rady ;) .

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Deks\'
Szczególnie zauroczył mnie drugi screen.
Kiedyś widziałem takie coś na jakimś screenie z niemieckiego moda (nie pamiętam jakiego) i pomyślałem jakby to wyglądało w moim modzie.
Efekt fajny, tylko mniej klatek na sekundę :D .
Cytat: Deks\'
Nieźle, naprawdę.
Dzięki.

Wiktor Suworow, Akwarium

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444

Retsked

Opowieść o bandytach
#9 2009-08-02, 11:50(Ostatnia zmiana: 2009-08-02, 12:33)
Przeszedłem. Zaraz napiszę recenzję :D .

http://www.speedyshare.com/615734954.html

zaraz będzie news na GUP.

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie mogę odpalic tego moda wszystko dobrze wpakowałem a nadal sie startuje przy jeziorku i sie rozmawia z diego.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Startujesz z playerkita?

ChudyJohn

ChudyJohn

Użytkownicy
posty31
  • Użytkownicy

ChudyJohn

Opowieść o bandytach
#12 2009-08-02, 13:06(Ostatnia zmiana: 2009-08-02, 13:08)
Nie mogę odpalic tego moda wszystko dobrze wpakowałem a nadal sie startuje przy jeziorku i sie rozmawia z diego.
A uruchomiłeś go przez Gothic Starter?

Edit: Dekster mnie uprzedził :(

Dziś mam nastrój do robienia z siebie idioty!

Futhark

Futhark

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy
Coś mi się wydaje nie tak w mojej grze. Przeszedłem moda w 8 minut i wcale nie przechodziłem obok tej trawy. I zapomniałem też o jednej radzie:
Wrogowie na samym końcu respawnują się niespodziewanie i zaczyna się niemiłosierna jatka, w której trudno się zorientować. O wiele lepiej by było, gdyby strażnicy mieli rutynę stania w środku obozu i respili się w jakiejś odległości od niego. Oprócz tego niektórzy mogliby pojawiać się na przykład o 8:55, kilku innych o 8:59 i paru o 9:02. Przywódca powinien stać gdzieś na wzgórzu w pobliżu otoczony przez bodajże trzech strażników i razem z jego śmiercią koniec gry. Walka byłaby wtedy dynamiczna i niechaotyczna.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444

Retsked

Opowieść o bandytach
#14 2009-08-02, 13:28(Ostatnia zmiana: 2009-08-02, 13:35)
A właśnie. Ja też nie spotkałem tej trawy :( .

edit: znalazłem przy starej kopalni.

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Grałem w każdego moda do G1 którego opublikowali na forum i działają bez problemu.Tego moda gdy uruchomie przez player kita to nic sie nie dzieje normalny G1

DuoGum

DuoGum

Użytkownicy
posty224
Propsy8
  • Użytkownicy
Ja mam to samo, tyle, że z każdym modem  :(

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ

eto

Opowieść o bandytach
#17 2009-08-02, 15:14(Ostatnia zmiana: 2009-08-02, 15:15)
Grałem w każdego moda do G1 którego opublikowali na forum i działają bez problemu.Tego moda gdy uruchomie przez player kita to nic sie nie dzieje normalny G1

Spróbuj wrzucić paczkę do Gothic/Data. Być może coś się ruszy...

EDIT: To jest chyba post numer trzysta...
EDIT2: To jest na pewno post numer trzysta :(

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Opowieść o bandytach
#18 2009-08-02, 17:14(Ostatnia zmiana: 2009-08-02, 19:27)
Ja też nie spotkałem tej trawy
Sa trzy możliwości przejścia moda - lejesz sie od razu, czekasz na bron od Zoltana, albo idziesz najpierw zaatakować konwój do Starej Kopalni - wszystko zależy od rozmowy z Zoltanem.

w 8 minut
Gdy ja przechodziłem moda przeszedłem go każdym sposobem odpowiednio w 5, 8 i 13 min.

//Edit: przejdę jeszcze raz, może znajde jakieś bugi :(

Wiktor Suworow, Akwarium

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy

jendrzejs

Opowieść o bandytach
#19 2009-08-02, 20:05(Ostatnia zmiana: 2009-08-02, 20:07)
Modzi super,musiałem robic reinstal Gothica pomogło :D

EDIT.Post nr.112 :D  
EDIT.2 Niedługo dostaniecie moją modyfikacje :P  xD

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry