życie, plany, przyszłość, marzenia 28549 90

O temacie

Autor

Zaczęty 29.07.2009 roku

Wyświetleń 28549

Odpowiedzi 90

WhiskyBob

WhiskyBob

Użytkownicy
posty24
Propsy1
  • Użytkownicy
Dla sprostowania podam niektóre kursy z Religioznawstwa

Chrześcijaństwo a judaizm od konfrontacji do dialogu
Etnologia Religii
Fenomenologia Religii
Gnoza Starożytna
Idee religijne w literaturze starożytnego Egiptu
J. Perski/Hebrajski/Greka/Łacina
Judaizm/Buddyzm/Hinduizm/New Age/Protestantyzm/Animizm/Szamanizm/Taoizm/Szintoizm i tak dalej
Płeć w lustrze psychoanalizy
Religie ameryki prekolumbijskiej
Skrajne doświadczenia religijne
Szamanizm i dyfuzjonizm w wegierskiej baśni mitologicznej
Teurgria starohebrajska
Visio Dantis. Lektura "Boskiej Komedii" dantego.
Tolkien, mit, religia

i takie tam.
Kierunek arcyciekawy, bede po nim wyedukowanym cieciem nocnym.

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Ja teraz będę musiał zdawać majcę, i nie mam najmniejszego pojęcia jak mogłoby mi się to udać  Po dziennikarstwie możesz przynajmniej pisać newsy na GSrajcie
3 zadania dziennie, zmieniasz dział co 2 tygodnie

Naszło mnie na poważny temat. Piszcie o swoich (tylko bez jajec)
marzeniach.

Filantrop. Jestem na tym poziomie, że nic więcej mi nie trzeba. Jedynym szkopułem jest  umniejszanie trosk innym. Sam ich nie mam, a robić coś trzeba.

serail

serail

Użytkownicy
Wyczesana opowieść, wodzu
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
  • Wyczesana opowieść, wodzu
Z kolei ja marzę studiowaniu dziennikarstwa. Po czym załapaniu pracy w redakcji miejscowej gazety (w moim mieście jest to Gazeta Kociewska, bądź redakcja Dziennika Bałtyckiego. Pisanie o rzeczach dotyczących mnie i ludzi w mojej okolicy, żadnych afer, większych przekręteów, etc. Czyli praca w miarę spokojna (za psie pieniądze, ale coś za coś). Oprócz tego mieszkanie w jakiejś spokojniej dzielnicy, z dala od wkurwiającej rodziny, odwiedzającej mnie co drugi dzień, no i jakaś kobieta, której jedyną zaletą nie byłyby dwa cycki, ale także taka, która prezentowała by pewien poziom inteligencji. :D
Czego więcej można chcieć? Przecież rozmawiamy o planach, nie marzeniach, a od życia zbyt wiele wymagać nie można, bo wiadomo, że potem i tak pójdzie się jebać. Zaś jeśli chodzi o marzenia, to strasznie pociąga mnie polityka, a zarazem denerwuje mnie fakt, iż tak mało decydentów dba o prawa ludzi młodych. Młodzież oraz tzw. pokolenie Y (albo X, nie pamiętam :D ) jest ignorowana, chciałbym, wraz z ludźmi myślącymi podobnie do mnie to zmienić. Ale to są tylko marzenia, które prawdopodobnie nigdy sie nie spełnią.

Moje portfolio

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Osobiscie interesuje mnie kariera farmaceuty (labolatorium, nie stanie w aptece) lub biotechnologa, ewentualnie genetyka. Oczywiscie do takiej pracy nie biora byle kogo wiec trzeba chodzic do elitarnych szkol, kuc jak sam skurwysyn i ogolnie wiekszasc czasu spedzac przy ksiazkach. (i tak niestety wyglada moj rok szkolny :D ) Co zas do marzen - chcialbym dokonac przelomowego odkrycia w dziedzinie chemii/biologii, sprzedac prawa autorskie do owych badan i reszte zycia spedzic na tropikalnej wyspie surfujac, plywajac na zaglowkach i majac wyjebane na wszystko.

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie się po gimnazjum wybierasz? :D

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Zamoy, potem akademia medyczna.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
sprzedac prawa autorskie do owych badan
to raczej tak nie działa, musiałbyś tak pasjonująco to opisać, aby wszyscy chciali kupić twoją pracę. wyniki nie podlegają pod prawo autorskie, jedynie "indywidualny charakter" dzieła.

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Chodzi mi o sens wypowiedzi, nie strone prawna. W kazdym razie mniej-wiecej wiadomo o co mi chodzilo.

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
ja nie wiem,

choć niedługo wszystko będzie opatentowane, Microsoft niedawno złożył wnisek o opatentowanie takich metod badań nad ewolucją
http://vbeta.pl/2009/08/21/microsoft-chce-...an-na-ewolucja/

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
choć niedługo wszystko będzie opatentowane
to niestety nie jest prawdą. niestety, bo gdyby tak było, to po 20 latach świat byłby wolny od patentów.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Z kolei ja marzę studiowaniu dziennikarstwa. Po czym załapaniu pracy w redakcji miejscowej gazety (w moim mieście jest to Gazeta Kociewska, bądź redakcja Dziennika Bałtyckiego. Pisanie o rzeczach dotyczących mnie i ludzi w mojej okolicy, żadnych afer, większych przekręteów, etc. Czyli praca w miarę spokojna (za psie pieniądze, ale coś za coś). Oprócz tego mieszkanie w jakiejś spokojniej dzielnicy, z dala od wkurwiającej rodziny, odwiedzającej mnie co drugi dzień, no i jakaś kobieta, której jedyną zaletą nie byłyby dwa cycki, ale także taka, która prezentowała by pewien poziom inteligencji. :D
Czego więcej można chcieć? Przecież rozmawiamy o planach, nie marzeniach, a od życia zbyt wiele wymagać nie można, bo wiadomo, że potem i tak pójdzie się jebać. Zaś jeśli chodzi o marzenia, to strasznie pociąga mnie polityka, a zarazem denerwuje mnie fakt, iż tak mało decydentów dba o prawa ludzi młodych. Młodzież oraz tzw. pokolenie Y (albo X, nie pamiętam :] ) jest ignorowana, chciałbym, wraz z ludźmi myślącymi podobnie do mnie to zmienić. Ale to są tylko marzenia, które prawdopodobnie nigdy sie nie spełnią.

http://www.kominek.tv/tt.jak.nie.zostalem....artykuly,91.htm

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry