Gothic X Multiplayer powraca 31882 62

O temacie

Autor Dark

Zaczęty 29.07.2009 roku

Wyświetleń 31882

Odpowiedzi 62

Topolas

Topolas

Użytkownicy
posty2
Propsy3
  • Użytkownicy
To, że GothicX jest bardziej zaawansowany jest sprawą logiczną.
Ale powinniście docenić, że polski projekt idzie cały czas do przodu,
a nie, pieprzyć że ktoś tu się chwali.
Może i GeneralLee źle to sformułował, ale na pewno nie miał zamiaru się chwalić.

Co do powrotu GothicX, to było pewne (Zerxes pisał już o tym dosyć dawno na World of Gothic).
Cóż, podziwiam ich za to co zrobili.

FFX

FFX

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
Chwaleniem jest pisanie o polskim projekcie tutaj, gdzie taka dyskusja nie powinna mieć miejsca...

Jeśli by mi się chciało robić, tutaj znajdowałby się podpis...

sebastiansok

sebastiansok

Użytkownicy
posty93
Propsy1
  • Użytkownicy
z Tym się zgodzę, ale taka prawda Gothic X Multiplayer, zapowiada się wyśmienicie, po tym najnowszym filmie widać, że będzie można chodzić po całym świecie :(

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu!

Macrentofeth

Macrentofeth

Użytkownicy
posty43
  • Użytkownicy
Projekt GothicX, a Mutliplayer Arena różnią się bardzo wieloma rzeczami. Wiem, że i tak nikt na to nie zwraca uwagi, bo każdy chce tylko grać, ale my robimy to zupełnie inaczej niż oni. My nie modyfikujemy kodu gry. GothicX dziwnym przypadkiem zamierza również wydać betę areny i również do końca tego miesiąca. Bardzo dużo zbiegów okoliczności. A tak dla wyjaśnienia, panowie z Niemiec pracują konkretnie nad jakby to nazwać "osobną grą", do której Arena jest modem, także Gothic nie będzie w ogóle wymagany. Do końca sierpnia wydadzą betę GothicX Areny (jak my), a potem w bliżej nie określonym czasie kooperację, do której każdy będzie mógł stworzyć swojego moda, jeżeli będzie tylko potrafił to zrobić (przykładem takiego moda będzie GothicX Arena wydawana właśnie przez GothicX) BTW, dlaczego skasowano nasz temat?

EDIT: zapomniałem dodać, że nie będzie żadnych serwerów od GothicX, ktoś będzie musiał hostować grę, koledzy się podłączą i sobie pogracie. Możliwa będzie nieograniczona liczba osób, ale w praktyce na polskim średnim internecie będziemy mieli szczęście jak uda się nam podłączyć 3 osobę. O 64 osobach zapomnijcie, chyba, że macie nxt genowy internet. 1gb/s  ;)  ?

Kuszu

Kuszu

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
@up
Zawsze można wykupić serwer, są ludzie, którzy dla samej gry tak robią (patrz : SA-MP, CS), od graczy opłat nie wymagają.

Macrentofeth

Macrentofeth

Użytkownicy
posty43
  • Użytkownicy
Tak, można wykupić serwer, ale to są spore koszta. Bynajmniej GothicX tego nie planuje. Jednak prawdziwy sens byłby dopiero wtedy gdyby powstało MMO. A GothicX tworzy co-op. Jeżeli znajdzie się sponsor, który będzie opłacać serwer (chociaż w praktyce potrzebne by były serwery, a nie 1 serwer) to super. Jednak nie wiem czy opłaca się coś takiego tworzyć dla możliwości dla kooperacji, dzięki której będziemy mogli przejść grę z tzw. "kolegą"/"kolegami". To nie MMO.

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
Ja mógłbym wykupić serwer, ale czy będą binarki pod Linuxa ?
Wg. mnie Windows + Serwer = Fail

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
ale my robimy to zupełnie inaczej niż oni. My nie modyfikujemy kodu gry.

A oni tak?

GeneralLee

GeneralLee

Użytkownicy
posty169
  • Użytkownicy
Oni modyfikują kod.

sebastiansok

sebastiansok

Użytkownicy
posty93
Propsy1
  • Użytkownicy
no to widać że dużo umieją ;O.. ale dobra ja czekam na ten multiplayer i ten :lol2: ..

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu!

wietrzyk

wietrzyk

Użytkownicy
Black Eye Games
posty435
Propsy390
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Black Eye Games
oglądałem kolejny raz ten nowy filmik gothic x i wsłuchałem się w piosenkę, piosenka ta ma bardzo interesujący tytuł "Fake It" :)

a  tak na poważnie, całkiem nieźle im to wychodzi i pozostaje tylko czekać na ten magiczny multiplayer

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Ogólnie mmo dałoby rade zrobić. Tylko trza by zrobić coś w stylu system bazy danych.... nawet na plikach txt :P  Większość mmo polega na bazie danych..... Serwer by musiał wrzucać all info np o hp itp itd do bazy danych i by wysyłał klientowi odpowiednie wartości. Da się to nawet na plikach txt, np kazdy plik txt to nick postaci itd ;p

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Kiedyś próbowali coś takiego zrobić tzn MMO z Gothic'a i im nie wyszło. Ja wole łazić sobie z kumplem po świecie i tyle mi wystarczy

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
Mógłbym to zorganizować, ale jest to na Linuxa, bo Windows to Wrzód sobie wkłada w d...

UnDeadSoldier

UnDeadSoldier

Użytkownicy
posty15
  • Użytkownicy
Koleś jesteś żałosny.
Cały czas powtarzasz to samo...

W takiej sytuacji wrzodem na dupie jesteś ty...

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
świetnie że multiplayer ujrzy światło dzienne ciekawe kto to będzie póżniej tłumaczył :D

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Gamer

Gamer

Użytkownicy
posty245
Propsy20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
to nie jest mod tylko program więc raczej mało będzie tłumaczenia

dcm

dcm

Użytkownicy
posty17
  • Użytkownicy
powiem tak ten multiplayer jest bardzo morzliwy do zrealizowania i morzliwe że najszypciej wyjdzie i wedłuk mnie lepiej by było jka by był MMO i najlepiej by było jak byby był respawn itemów lerzocych na G globiea potworuw obowioskowo rzeby był bo np.50 lvl był reset chacter (ale itemy i umijetności zostajoą)i po nim odnowa morzna robić qesty i znów mamy 1 lvl i rzby były npc nieśmiertelni (oplucz bandytów) irzrby były takie same qesty i że by morzna sie expić razem z kolegom(rze za ubiteko potwora obydwaj mieli expa)i morzliwość przesyłania itemów np. klikasz na gościa i wybiersz wymiana jeśli sie zgodzi.i rzeby morzna być orkiem albo szkieletem to by było super...

jeszce mam wiele pomysłuw na dodatki

mam wielkom nadzieje rze tem MP goth sie im uda

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
to jest jakaś prowokacja, czy jak?

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Gothic X Multiplayer powraca
#59 2009-09-13, 16:08(Ostatnia zmiana: 2009-09-13, 16:10)
Głęboko wierzę, że tak. Jestem optymistą.

EDIT: Coraz głębiej wierzę, że tak - ma dwa konta...

...w tym jedno Validiating, czy jak to się pisze.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry