Dyskusja i opinie o modzie 525495 1281

O temacie

Autor orcwarrior

Zaczęty 11.02.2008 roku

Wyświetleń 525495

Odpowiedzi 1281

Casillas

Casillas

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy
Muszę pochwalić fenomenalnie wyglądający interface, który widziałem w nowym gameplay'u(tylko kompas mógł by się znaleźć po prawej stronie ekranu, no ale to w sumie gówniana różnica :P  ) , szkoda tylko że reszta gry była już bardzo zaciemniona a przez to nieczytelna, ale to chyba celowy zabieg :D

LordMaker

LordMaker

Użytkownicy
posty33
  • Użytkownicy
Przeglądając prastare wypowiedzi udało mi się odnaleźć takie kwiatki (to wszystko cytaty):

PoborowyLee: Ja mam pytanie czy będzie możliwość umycia się w beczce z woda tak jak to robią npc w G1 np. w SO ? Wiem że to detal ale szczegóły cieszą  :D  
mixer: Czy wy chcecie, zeby zajmujac sie takimi pierdolami TM wydalo CZ w 2010 roku?

Cien: Czy jest REALNA szansa na to żebyśmy ujrzeli modyfikacje w czerwcu na swoich dyskach? (Nie żebym się przypieprzał)
Thoro: roku 2011 jak najbardziej  :P  

iGOMeZ: Czekam, aż się to pojawi na czaszaplaty.pl.
Adrian: No to dłuuugo poczekasz :\
Zubi: Bardzo Długo czas zapłaty ma przeciesz wyjść w grudniu 2010 roku
adm: Kolega i kolega wyżej warn

Podsumowując: nieoficjalna (ale prawdopodobna) data premiery była znana już w 2009 a brzmi ona "czerwiec 2011" :D   Aczkolwiek niektórzy nie tracą nadziei na grudzień 2010...
Wiem, że projekt musi być dopracowany w najdrobniejszych szczegółach, ale niektórzy fani (w tym ja) nie mogą już na tyłkach usiedzieć...

Wiem, że wy nic z tego nie macie itd. ale myślę, że gdybyście udostępnili dobrowolne wpłaty, z dnia na dzień stalibyście się bogaci - kilkaset osób wpłaciłoby po 5-15 złotych, najgorliwsi po 50, duża część nic, ale jakieś zyski byście jednak mieli... Ale nie robicie tego... Może dlatego, żebyście mogli się tym dalej bronić gdyby ktoś zaczął narzekać na opóźniającą się/nieznaną premierę?

Pisząc te słowa zauważyłem w bocznym panelu pisania posta coś, o co mógłbym poprosić całe theModders: "Wstaw: SPOILER"

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Wiem, że wy nic z tego nie macie itd. ale myślę, że gdybyście udostępnili dobrowolne wpłaty, z dnia na dzień stalibyście się bogaci - kilkaset osób wpłaciłoby po 5-15 złotych, najgorliwsi po 50, duża część nic, ale jakieś zyski byście jednak mieli... Ale nie robicie tego... Może dlatego, żebyście mogli się tym dalej bronić gdyby ktoś zaczął narzekać na opóźniającą się/nieznaną premierę?
Wiesz, że to nie legalne? Jeszcze fiskus by się o tym dowiedział i by musieli uciekać  :D  , a moda by nigdy nie wydali  :P

LordMaker

LordMaker

Użytkownicy
posty33
  • Użytkownicy

LordMaker

Dyskusja i opinie o modzie
#383 2010-02-07, 16:48(Ostatnia zmiana: 2010-02-07, 16:54)
Wiesz, że to nie legalne? Jeszcze fiskus by się o tym dowiedział i by musieli uciekać  :(  , a moda by nigdy nie wydali  ;(

Dobrowolne wpłaty? Nielegalne? :)

Najwyżej byłyby drobne problemy z opodatkowaniem, no ale podatek i tak będzie raczej poniżej 100%, czyli zysk z tego będzie...

EDIT: Zresztą na pewno jest tu jakiś fan-prawnik/syn prawnika/kolega prawnika itp., więc wszystko powinno pójść jak po maśle...

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Ale my nie chcemy niczyich pieniędzy, nawet w formie dobrowolnej wpłaty. Być może kiedyś pojawi się limitowana edycja kolekcjonerska (około 40 sztuk) i kto zechcę sobie to po prostu kupi, ale nie inaczej. Jeśli chcesz wspomóc to obecnie trwa zbiórka na opłacanie serwera theModders.org i domeny, wpłacając na nią pieniądze pomożesz nie tyle co nam, co wszystkim grupom i osobom korzystającym z theModders.

LordMaker

LordMaker

Użytkownicy
posty33
  • Użytkownicy
1. Nie mogę nigdzie znaleźć ogłoszenia na ten temat
2. A będzie soundtrack do kupienia? :(  Z bonustrackami nie wykorzystanymi w grze itp.? Jak tak, to zamawiam :)

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
ogłoszenie jest dostępne tylko w działach dla modderów  (sam nie wiem czemu), więc najrozsądniej będzie napisać pw do Zdunka.

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Rozumiem, że rozmowy na temat czerpania korzyści z modyfikacji biorą się z chęci zmotywowania nas do pracy i zaspokojenia oczekiwań graczy. Ale już pierdylion razy pisaliśmy, że nie możemy i nie zamierzamy zarobić na CZ. To autorskie i niekomercyjne dzieło, co jak dla mnie jest kolejnym atutem modyfikacji.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
sorki ludzie, że się wam wepchnę do dyskusji, ale muszę się wypowiedzieć na temat gameplaya:
1. istnieje taki program Fraps się nazywa :(  :)  ;(  :lol2:    
2. fajnie, że to pokazaliście, ale gameplay mógłby byś dłuższy i pokazaliście tylko jedną naprawdę ciekawą scenke z tym magiem
3. tekstury są świetne   :huh:  
4. modele -==-
5. moglibyście podmienić animacje skakania na tą z g2
6. czarów mogłoby by być więcej

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Czarów jest w cholerę, do tego są zdecydowanie lepsze i bardziej różnorodne niż w oryginale czy innych modach.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
1. istnieje taki program Fraps się nazywa old_lol.gif old_lol.gif old_lol.gif old_lol.gif

doprawdy? jak na to wpadłeś?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
bo robię filmy xd

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Weź się już nie kompromituj.

PitWalker

PitWalker

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
A planujecie wydać jakiś następny prolog przed premierą? Jeżeli tak, to kiedy?

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Nie.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
przecież prolog już był. następny o czym? o narodzinach bohatera?

Devilan

Devilan

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy
Jak jestem poinformowany to chyba prolog juz byl opowiada o czasach co sie dzialo przed czasem zaplaty

Dbajmy o szczegóły bo one bowiem tworzą doskonałość"http://i28.tinypic.com/b4cej7.jpg

LordMaker

LordMaker

Użytkownicy
posty33
  • Użytkownicy
Prolog (gr. πρόλογος prologos) – wstępna, wyodrębniona część utworu dramatycznego lub narracyjnego, zawierająca relację o faktach poprzedzających zawiązanie akcji; prologiem nazywa się też autorski komentarz poprzedzający utwór.

[quote post=\'82254#msgote]Prolog (gr. πρόλογος prologos) – wstępna, wyodrębniona część utworu dramatycznego lub narracyjnego, zawierająca relację o faktach poprzedzających zawiązanie akcji; prologiem nazywa się też autorski komentarz poprzedzający utwór.[/quote]

[quote post=\'82254 date=1265672481]opowiada o czasach co sie dzialo przed czasem zaplaty[/quote]

Słowem - od tego jest prolog...

Ale fajnie by było, jak by została wydana taka jakby wersja demonstracyjna efektów końcowych - czyli coś jak trailer ale zrealizowane w całości w grze. Czyli po prostu jak włączamy nową grę odpala się film generowany na silniku gry i kamera przelatująca po najważniejszych miejscach kolonii, pokazująca wojaków trenujących dwoma mieczami itd.

Chociaż sądząc z przypuszczalnych rozmiarów modyfikacji i obecnego stanowiska autorów - można o tym zapomnieć.

Ale fajnie by to wyglądało jako początek nowej gry w modyfikacji.

Moje pytanie: kiedy (dokładnie, datą) pojawi się "szum przedpremierowy"? (No co? To przecież nie pytanie o datę premiery  :lol2:  )

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Lord strasznie pierdolisz od rzeczy za przeproszeniem. Jeden prolog to za mało? Może jeszcze prolog do prologu? Filmików sporo pokazaliśmy przecież, po co tracić na to czas? Chyba lepiej skupić się na modzie.

Co do szumu to zacznie się pewnie jak będziemy finishować z testami bety, wtedy będzie już co nieco widać datę premiery.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
aż się nie chce tego komentować, na niektórych to po prostu brak słów  o_o . temat na chwilę obecną znów zamknięty, resztę frustracji można standardowo wyładowywać na naszym kanale youtube.

0 użytkowników
Do góry