Przeglądając prastare wypowiedzi udało mi się odnaleźć takie kwiatki (to wszystko cytaty):
PoborowyLee: Ja mam pytanie czy będzie możliwość umycia się w beczce z woda tak jak to robią npc w G1 np. w SO ? Wiem że to detal ale szczegóły cieszą
mixer: Czy wy chcecie, zeby zajmujac sie takimi pierdolami TM wydalo CZ w 2010 roku?
Cien: Czy jest REALNA szansa na to żebyśmy ujrzeli modyfikacje w czerwcu na swoich dyskach? (Nie żebym się przypieprzał)
Thoro: roku 2011 jak najbardziej
iGOMeZ: Czekam, aż się to pojawi na czaszaplaty.pl.
Adrian: No to dłuuugo poczekasz :\
Zubi: Bardzo Długo czas zapłaty ma przeciesz wyjść w grudniu 2010 roku
adm: Kolega i kolega wyżej warn
Podsumowując: nieoficjalna (ale prawdopodobna) data premiery była znana już w 2009 a brzmi ona "czerwiec 2011"

Aczkolwiek niektórzy nie tracą nadziei na grudzień 2010...
Wiem, że projekt musi być dopracowany w najdrobniejszych szczegółach, ale niektórzy fani (w tym ja) nie mogą już na tyłkach usiedzieć...
Wiem, że wy nic z tego nie macie itd. ale myślę, że gdybyście udostępnili dobrowolne wpłaty, z dnia na dzień stalibyście się bogaci - kilkaset osób wpłaciłoby po 5-15 złotych, najgorliwsi po 50, duża część nic, ale jakieś zyski byście jednak mieli... Ale nie robicie tego... Może dlatego, żebyście mogli się tym dalej bronić gdyby ktoś zaczął narzekać na opóźniającą się/nieznaną premierę?
Pisząc te słowa zauważyłem w bocznym panelu pisania posta coś, o co mógłbym poprosić całe theModders: "Wstaw: SPOILER"