Dyskusja i opinie o modzie 531750 1281

O temacie

Autor orcwarrior

Zaczęty 11.02.2008 roku

Wyświetleń 531750

Odpowiedzi 1281

fifka

fifka

DreamVader
posty563
Propsy50
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

fifka
DreamVader

Dyskusja i opinie o modzie
#360 2010-01-24, 22:13(Ostatnia zmiana: 2010-01-25, 16:06)
a ja mam pytanie o mieczu runicznym:czy edzie w mieczu monolog i po wybranej opcji zamiana miecza czy
naciskam np.7 i mam runę która była pod klawiszem 7?

no bardzo dobrze interesuje mnie dlaczego kyroman robil model skoro niejest v teamie ??? cziekave ale juz davno vydzalem screeny tej komnaty na imageshacku . Prosze povietzie czi lustrana voda jest sprava Pfx/Vfx albo co to jest ??? przeczesz nikomu sie hyba nieuda

Naprawdę dokopałeś się do postów typa nieaktywnego na forum od 10 lat? Weź wyjdź z domu.

Sulejman

Sulejman

Użytkownicy
Piotrek
posty237
Propsy229
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Piotrek

Sulejman

#361 2010-01-25, 14:53(Ostatnia zmiana: 2010-01-25, 15:04)
Prosze povietzie czi lustrana voda jest sprava Pfx/Vfx albo co to jest ??? przeczesz nikomu sie hyba nieuda
Nie jestem pewien ale możliwe, że to coś z enviromental mappingiem. Też tego używałem, lecz nie pamiętam czy efekt był taki sam czy innybo to było trochę dawno ;)

EDIT// To nie to jednak :D

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič

Mark56
Moderator

#362 2010-01-25, 15:14(Ostatnia zmiana: 2010-01-25, 16:05)
ja juz vczesznej myszlalem by cosz v maxie vstaviacz cosz jak material polygonu na mirror bo kdiesz to vydzalem

edit : chyba znalezlem tutorial sprobuje jak to dam viedziecz

LordMaker

LordMaker

Użytkownicy
posty33
  • Użytkownicy
Jesteście zasypywani tonami spamu odnośnie premiery, ale to dlatego, że gracze czekają na super wymiatającego moda nieraz już po parę lat... Nie rozumiem czemu nie spisaliście sobie długiej listy WSZYSTKICH ulepszeń/poprawek/dodatków jako milestones (kamienie milowe) i np. na stronie głównej nie daliście licznika (coś w rodzaju: "Do zrobienia mamy jeszcze 7532 kamieni milowych ze 3 milionów")... Skończyłyby się pytania typu "ile jeszcze mamy czekać", a Wy, wybitne umysły :lol2:  , moglibyście skupić się na moddingu. Owszem, trzeba by było aktualizować licznik, ale to chyba lepsze niż przeglądanie dziesiątek stron komentarzy na YT, przekopywanie tego forum i kilku innych kanałów komunikacyjnych TM...
A co do nowych pomysłów - spisywalibyście je np. co miesiąc i robili newsa "W tym miesiącu doszło 250 nowych pomysłów, za co serdecznie przepraszamy :D  " - i dorzucacie do licznika.

BTW: Jak jest tu jakiś "chakier" z dużą ilością wolnego czasu, to może się pobawić ze stronką "loguj.php" na stronie czaszaplaty.pl :)

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: LordMaker link=topic=661.msg81870#msg81870 date=Feb 6 2010, 01:10 AM\'
Jesteście zasypywani tonami spamu odnośnie premiery, ale to dlatego, że gracze czekają na super wymiatającego moda nieraz już po parę lat... Nie rozumiem czemu nie spisaliście sobie długiej listy WSZYSTKICH ulepszeń/poprawek/dodatków jako milestones (kamienie milowe) i np. na stronie głównej nie daliście licznika (coś w rodzaju: "Do zrobienia mamy jeszcze 7532 kamieni milowych ze 3 milionów")... Skończyłyby się pytania typu "ile jeszcze mamy czekać", a Wy, wybitne umysły :lol2:  , moglibyście skupić się na moddingu. Owszem, trzeba by było aktualizować licznik, ale to chyba lepsze niż przeglądanie dziesiątek stron komentarzy na YT, przekopywanie tego forum i kilku innych kanałów komunikacyjnych TM...
A co do nowych pomysłów - spisywalibyście je np. co miesiąc i robili newsa "W tym miesiącu doszło 250 nowych pomysłów, za co serdecznie przepraszamy :D  " - i dorzucacie do licznika.

BTW: Jak jest tu jakiś "chakier" z dużą ilością wolnego czasu, to może się pobawić ze stronką "loguj.php" na stronie czaszaplaty.pl :)

Nuda.Wtedy jeszcze dłużej czekalibyśmy na moda.Niech zostanie tak jak jest.

Tumil

Tumil

Użytkownicy
posty44
Propsy13
  • Użytkownicy

Tumil

#365 2010-02-06, 08:18(Ostatnia zmiana: 2010-02-06, 08:19)
Gameplay zrobiony z pomysłem - to, że nic nie widać jeszcze bardziej podsyca ciekawość odnośnie gry. Pozytywnie zaskoczyła mnie szata graficzna menu - tak jak już ktoś kiedyś wspomniał - "tak powinien wyglądać Gothic". Inwigilacja Starego Obozu, oraz przejętego Nowego w stroju strażnika? Ciekawe, ciekawe... Dobra animacja modlitwy - równie efektownej nie było chyba nawet w GII. A kompas i chwilowy bieg to naprawdę fajne bajery. Dobra robota.

PitWalker

PitWalker

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
To w końcu trwają jeszcze prace nad tym modem? Bo spotykałem się z wypowiedziami, że przerwaliście.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

#367 2010-02-06, 11:36(Ostatnia zmiana: 2010-02-06, 12:07)
Cytat: LordMaker link=topic=661.msg81870#msg81870 date=Feb 6 2010, 01:10 AM\'
Jesteście zasypywani tonami...[..]

Jest to niemożliwe z tego względu, że CZ jest projektem dynamicznym i właściwie nigdy nie miał określonych założeń. Rozwija się spontanicznie dlatego trudno określić co zostało do zrobienia itd.

To w końcu trwają jeszcze prace nad tym modem? Bo spotykałem się z wypowiedziami, że przerwaliście.

To może zamiast bazować na głupich spekulacjach jakichś anonimowych ludzi zajrzysz na naszą stronę? Skoro nic na ten temat nie ma to oznacza chyba, że jednak prace trwają. W ogóle nie sugerujcie się tym co piszą inni na forach bo to najczęściej niestety wierutne bzdury.

Jak ktoś wspomniał powyżej w necie pojawił się nowy gameplay: http://www.youtube.com/watch?v=qu-R2U9d30k

LordMaker

LordMaker

Użytkownicy
posty33
  • Użytkownicy
Cytat: Thoro link=topic=661.msg81886#msg81886 date=Feb 6 2010, 11:36 AM\'
Jest to niemożliwe z tego względu, że CZ jest projektem dynamicznym i właściwie nigdy nie miał określonych założeń. Rozwija się spontanicznie dlatego trudno określić co zostało do zrobienia itd.

O tym też przecież napisałem... Można by było wypisać listę aktualnych założeń i przy każdy nowym pomyśle dodawać wpis do listy, ale to już jakby musztarda po obiedzie, bo takie rzeczy powinno się zrobić na samym początku takiego projektu...

A w ogóle ciekawy pomysł na nagranie tego filmu :)  (Lord Maker, goodgod261 i ja to jedna osoba... Ludzie, do których mówię wiedzą o co chodzi...)

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

#369 2010-02-06, 16:15(Ostatnia zmiana: 2010-02-06, 16:16)
niby w jakim celu? aby później ktoś nam wypominał, że czegoś nie ma? nie mamy ochoty ani potrzeby się przed nikim tłumaczyć a tm to nie jest typowy zespół, gdzie wszystko jest z góry określone. jeśli ktoś oczekuje szczegółowych wytycznych, wykresów, terminów i list czegośtam to się nie doczeka bo my tego nie posiadamy, u nas się pracuje innym trybem.

LordMaker

LordMaker

Użytkownicy
posty33
  • Użytkownicy
niby w jakim celu? aby później ktoś nam wypominał, że czegoś nie ma? nie mamy ochoty ani potrzeby się przed nikim tłumaczyć a tm to nie jest typowy zespół. jeśli ktoś oczekuje szczegółowych wytycznych, wykresów, terminów i list czegośtam to się nie doczeka bo my tego nie posiadamy. u nas się pracuje innym trybem.

Nie powiedziałem przecież, żebyście publikowali takie informacje... Nie chcę nikogo wkurzać, po prostu dałem luźny pomysł. Coś takiego z pewnością oraniczyłoby liczbę napływających pytań o postępy, premierę itp. - bo z tego co wiem za nimi nie przepadacie. Ale może się mylę...

Wielu trollom/dzieciom neostrady pozwoliłoby się to nawrócić na ścieżkę netykiety, a wy moglibyście poświęcić odzyskany czas choćby na życie prywatne. A to, że część pozostałaby po Ciemnej Stronie Mocy - to rzecz nieunikniona, ale może przynajmniej byłoby tego mniej...

Nie powiedziałem "zróbcie tak, bo JA tak mówię", po prostu chciałem Wam jakoś pomóc. Nic Wam nie narzucam, a nawet gdybym chciał, to bym nie mógł... Tyle ode mnie.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Nie zamierzamy "nikogo" nawracać a odpocząć można zwyczajnie ignorując takie pytania. Pojawił się gameplay, kluczowa lista wszystkich nowości - uważam, że jest to dostateczne i niczego więcej nie powinno się wymagać, choćby ze względu na samą frajdę wynikającą z nieprzewidywalnej gry. Lepiej jest być zaskoczonym niż stopniowo zaspokajać ciekawość.

LordMaker

LordMaker

Użytkownicy
posty33
  • Użytkownicy
Czy napisanie ILE jest planowanych nowości/poprawek = napisanie JAKIE to będą poprawki? :)

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
289 nowych pancerzy
33 rodzaje rzepy
875 nowych questow
200 godzin gry
500 mieczy

satysfakcjonuje kogoś taka lista, czy ona coś zmienia i wnosi do tematu?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
:lol2:  :lol2:  :lol2:   :lol2:  :lol2:  

Zapomniałeś ilu będzie NPCów  ;(  No i ile będzie ważyć mod?  ;(  No i czegoś jeszcze, ale nie umiem sobie przypomnieć  ;(

LordMaker

LordMaker

Użytkownicy
posty33
  • Użytkownicy

LordMaker

#375 2010-02-06, 17:39(Ostatnia zmiana: 2010-02-06, 17:42)
Ehh... To nic nie wnosi do tematu, ale gdybyś napisał 27/33 rodzaje rzepy ukończone - to by już coś wniosło... Zresztą - nie to nie.

Z innej beczki: W skilla szybka nauka można (zgodnie z taką jedną tabelką) wpakować 30 PN. Po jakim czasie nam się to zwróci? W którym mniej więcej momencie gry będziemy mieli szansę nauczenia się tej umiejętności? Ile będziemy podstawowo dostawać PN na poziom? Czy pojawią się niecodzienne metody zdobywania punktów nauki/expa? Np. jakiś eliksir czy coś w tym stylu?

@up: licznik zjedzonych parówek ?  :lol2:

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Ehh... To nic nie wnosi do tematu, ale gdybyś napisał 27/33 rodzaje rzepy ukończone - to by już coś wniosło... Zresztą - nie to nie.

Nie chce mi się rozwijać tego tematu, to jest wyjątkowo pozbawione sensu. Były zamierzenia, aby na stronie publikować regularne raporty, może nie tak dokładne jak Ty sugerujesz ale coś w tym rodzaju. Nie ma ich nie dlatego, że nam się nie chce tylko ze względu na charakter pracy w grupie, u nas robi się "inaczej", nie pracujemy na czas ani nie monitorujemy swojej pracy na bieżąco. Nie da się przedstawiać czegoś co praktycznie nie istnieje  i na tym zakończmy.

LordMaker

LordMaker

Użytkownicy
posty33
  • Użytkownicy
1. Pisałem tylko, żeby dać prosty licznik kamieni milowych... Dobra, nieważne.
2. A co z moim drugim pytaniem? (Zestawem pytań?)

W skilla szybka nauka można (zgodnie z taką jedną tabelką) wpakować 30 PN. Po jakim czasie nam się to zwróci? W którym mniej więcej momencie gry będziemy mieli szansę nauczenia się tej umiejętności? Ile będziemy podstawowo dostawać PN na poziom? Czy pojawią się niecodzienne metody zdobywania punktów nauki/expa? Np. jakiś eliksir czy coś w tym stylu?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Gdybym znał odpowiedź to bym Ci jej udzielił :lol2: . Nie zajmuje się takimi rzeczami więc musisz czekać na innego członka The Modders, jeśli jednak chodzi o tabele to przypuszczam, że może ona być nieco nieaktualna zważywszy na to że od tamtej publikacji w modzie naprawdę dużo się zmieniło.

Triple

Triple

The Modders
posty98
Propsy1
  • The Modders
Tu wszystko się zmienia : ) Od siebie dodam, że połowa tracków z medleya już wyleciała, część będzie przerobiona, więc niewiele pozostanie niezmienionoe. Na ich miejsce wlatują bardziej pasujące bądź po prostu poprawione kawałki. Oczywiście cała ścieżka dźwiękowa zawiera dość dużo utworów, ale nie ma sensu ich publikować przed czasem.

Swoją drogą moja wypowiedź dobrze pokazuje nasz tryb pracy (dla tych, którzy umieją czytać między wierszami): otóż każdy pracuje nad tym, na czym się zna i co jest jego domeną, a efekty prac są tylko konfrontowane z opinią reszty zespołu. Ja nawet szczątkowej fabuły nie znam, mimo, że mam do niej dostęp, bo sam chcę w to zagrać : > I wszystkim pytającym o najdrobniejsze szczegóły radzę zachować cierpliwość, rozgrywka wtedy na pewno przyniesie więcej frajdy.

0 użytkowników
Do góry