Dyskusja i opinie o modzie 525703 1281

O temacie

Autor orcwarrior

Zaczęty 11.02.2008 roku

Wyświetleń 525703

Odpowiedzi 1281

zOrc

zOrc

Użytkownicy
posty45
Propsy2
  • Użytkownicy

zOrc

Dyskusja i opinie o modzie
#780 2011-01-20, 19:31(Ostatnia zmiana: 2011-01-20, 20:07)
AA da się włączyć w Gothic 1 za pomocą karty graficznej i efekt jest dobry jak na tą gre :ok:
Zorc najpierw troche ogarnij co ty piszesz, bo to kompletne bzdury.
Tak? Pokaż te efekty! Najlepiej porównanie jednego(bez AA) do drugiego(z AA) screena. Piszę co piszę, ale na pewno prawdę, bo się w tym bawiłem. Nie wiem na co ty liczysz sprzeczając się...
ale powiedzmy szczerze to chuj* daje.
Poćwicz czytanie poza tym.

Pozwoliłem sobie zaprezentować:
Spoiler
Btw. Też nie mam zamiaru na ciebie jej tracić, ale w ramach przekonania. I co Widzisz te "EFEKTY"? (pyt. retoryczne) Bo ja nie. I koniec kropka.

Nawiązując do porównania orca, to mało wiarygodne jak dla mnie.

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
[quote author=zOrc#msg date=1295549451.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Dzieki orc, nie chciało mi się na niego tracic cierpliwości :D

Necro

Necro

Użytkownicy
posty36
Propsy4
  • Użytkownicy
Aha prosiłbym jeszcze was o założenie tematu o nazwie: Wasz Bohater. Bo jak wiadomo w CZ będzie się dać wybrać swojego peda na początek gry. A ja uwielbiam się chwalić. Ale co jak co mogę ja zacząć jak to by wyglądało w tym temacie: :D

Witam!

Mój bohater, będzie łysy podobnie jak świstak, lecz będzie miał twarz "owalną" a nie z końskim ryjem XD bez urazy, będzie miał możliwie jak najwięcej tatuaży, będę grał prawdopodobnie wojem na początku choć będzie trudno zdobyć kasę, miecz jakiś charakterystyczny na początek bo później wiadomo, Miecz runiczny B), grał oczywiście będę BEZ KODÓW. Dopiero jak przejdę wszystkimi kastami to zacznę kodzić :D . A tak wgl to zrobię 3 saevy a każdy save będzie miał inną gildię.

AHA BARDZO WAŻNE DO ORCA!

Pisząc ten post, i możliwość wybrania twarzy... Jak to zrobicie że jak wybiorę daną twarz to czy tylko JA będę miał taką czy inni NPC też. Bo to trochę dziwne idę do danej osoby a tu oO  brat bliźniak?

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu

orcwarrior
Moderator działu

#784 2011-01-20, 20:13(Ostatnia zmiana: 2011-01-20, 20:14)
Twarz bohatera to tylko wariacja twarzy która będzie mial na poczatku, moze ogolic zarost, "magicznie" go przywrócić :D  to samo tyczy się włosów i tatuaży, w sumie bedzie z tego co pamietam ok. 100 mozliwości (choc wychodzi to wcale nie tak dużo bo wartosc wynika ze wzoru:
(Ilość tatuazy * rodzaje włosów * rodzaje zarostu)
grał oczywiście będę BEZ KODÓW.
[/size][/font]
W zwiążku z pewnym ficzerem który szykujemy, ale jest nadal nie pewny, choć dla ciebie byłby to chyba raj. W modzie będzie nie omylny i nie do obejscia sposób na wykrywanie kodów, choć ten z CZ:P dawal sobie rade calkiem nieźle, jednak ten bedzie dużo prostszy i pewniejszy.

Pisząc ten post, i możliwość wybrania twarzy... Jak to zrobicie że jak wybiorę daną twarz to czy tylko JA będę miał taką czy inni NPC też. Bo to trochę dziwne idę do danej osoby a tu oO  brat bliźniak?
[/size][/font][/color]
Czy naprawde temat cieszylby sie zainteresowaniem? Hmm... jeżeli ktoś jeszcze okaże chęci to można go założyć :)

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
jeden jest problem z takim antialiasingiem, nie działa na teksturach z przezroczystością. Na tych screenach widać, że obie wersje paproci są równie złe.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Marid

#786 2011-01-20, 20:45(Ostatnia zmiana: 2011-01-20, 20:47)
Ja też jakoś nie widzę "efektów" antyaliasingu .. gothic sam z siebie jest,był i jak Bóg nie da to BĘDZIE kanciasty jak Ch*j w aparacie dwupixelowym ...

PS: Chłopaki, z tM - co do samego wyjścia moda, jeśli da radę to nie odwalcie czegoś takiego jak odwalili ruscy z The Long Vayage House .. bo oni postanowili porzucić dobry projekt bo "im się nie chciało" a wrzucili 1/5 moda jakim miał być.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu

orcwarrior
Moderator działu

#787 2011-01-20, 20:51(Ostatnia zmiana: 2011-01-20, 20:51)
jeden jest problem z takim antialiasingiem, nie działa na teksturach z przezroczystością. Na tych screenach widać, że obie wersje paproci są równie złe.

Faktycznie, umkneła mi opcja filtrowanie krawędzi - przezroczystość, po ustawieniu jest dużo lepiej co szczegolnie widać w wypadku tekstur koron drzew w oddali.

Ja też jakoś nie widzę "efektów" antyaliasingu .. gothic sam z siebie jest,był i jak Bóg nie da to BĘDZIE kanciasty jak Ch*j w aparacie dwupixelowym ...

PS: Chłopaki, z tM - co do samego wyjścia moda, jeśli da radę to nie odwalcie czegoś takiego jak odwalili ruscy z The Long Vayage House .. bo oni postanowili porzucić dobry projekt bo "im się nie chciało" a wrzucili 1/5 moda jakim miał być.
Pozwol ze ulatwie:
http://ifotos.pl/img...kum_hpaparn.jpg
Zmianach po zast. filtrowania anizotropowego nie bede tlumaczyl moze lepiej spojrz w taki obrazek, a potem znow porownaj obrazki

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Marid

#788 2011-01-20, 20:59(Ostatnia zmiana: 2011-01-20, 20:59)
Nom, masz rację .. nie widać w każdym razie na liniach modeli tych zarysów .. jednak to coś daje ... UZNAJĘ TWĄ WYŻSZOŚĆ :D

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Dobrze, że ciągle coś się dzieje. :)  Orc mógłbyś częściej wstawiać podobne screeny? Było by miło :D

Sigon

Sigon

Użytkownicy
posty33
Propsy1
  • Użytkownicy
S: Chłopaki, z tM - co do samego wyjścia moda, jeśli da radę to nie odwalcie czegoś takiego jak odwalili ruscy z The Long Vayage House .. bo oni postanowili porzucić dobry projekt bo "im się nie chciało" a wrzucili 1/5 moda jakim miał być.

Słyszałem o tym modzie (
https://www.youtube.com/watch?v=XbWOmF_KvZU
), ale wg. mnie to tM odwalili już sporo więcej roboty przy CZ i wątpię czy opłacałoby im się to tak nagle porzucić (prawda orc? xd)... Nie oszukujmy się, historia projektu sięga już 2005 roku, nie można by tego tak po prostu teraz olać ;)

Piszę poprawnie po polsku.

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu

orcwarrior
Moderator działu

#791 2011-01-20, 23:50(Ostatnia zmiana: 2011-01-21, 00:01)
Wstawiam screeny = Przestaje pracowac nad modem

opłacałoby im się to tak nagle porzucić (prawda orc? xd)... Nie oszukujmy się, historia projektu sięga już 2005 roku, nie można by tego tak po prostu teraz olać ;)
Na moim dysku mam ciągle paczke z modem pod pierwotną nazwa Oboz Myśliwych znalazlem date w pliku .zen wskazujacą na
26.2.2005 9:34:44
Ale wtedy to w sumie były moje poczatki i zabawy porównywalne do dzisiejszych bardzo amatorskich projektów, jezeli kiedykolwiek mialo by sie pojawić wydanie plytowe to pewnie wrzuce troche takich śmieci

EDIT:
W sumie troche załuje ze nie prowadze jakiegos archiwum wersji testowych, wtedy dopiero by bylo widac postęp :D

Sigon

Sigon

Użytkownicy
posty33
Propsy1
  • Użytkownicy
Właśnie przeglądam sobie różne filmiki na YT z modyfikowaniem systemu walki w grach i wpadło mi takie pytanie do głowy, mianowicie czy podczas walki nasz bohater będzie wydawał odgłosy w stylu "arghh", "uhh" czy jakieś groźby w stronę przeciwnika? Na pewno ciekawie i oryginalnie by się to przestawiało w modzie :)

Piszę poprawnie po polsku.

Men31

Men31

Użytkownicy
posty21
Propsy8
  • Użytkownicy

Men31

#793 2011-01-21, 11:19(Ostatnia zmiana: 2011-01-21, 18:47)
Nie zagadujcie orca, bo mu przeszkadzacie w pracy nad modem! Orc mam pytanko  :lol:  Będzie można w modzie posiadac swojego zwierza? Gdzieś powiedziałeś, że będzie można miec oswojonego wilka (http://themodders.org/index.php?/topic/659-pomysy-i-propozycje/page__st__20 post #36). Czy to dalej aktualne? Czy może coś uległo zmianom i pogramy bez zwierza? :D  Zaś sam pomysł o czworonożnym (czy trójnożnym jak kto woli xD) przyjacielu jest IMO bardzo przyjemny. Tak jak jest np w Fable 2, a to nie byle produkcja. Nie mówię tutaj o jakimś łał! bojowym psie z czarami i sztyletem w nogawce, który potrafi mówic (mam na myśli psa), tylko zwykłego zwierzoka, który będzie nam pomagał np tropic faune :P

PS. mógłby ktoś z TM podac w przybliżeniu na oko mniej więcej czy jak kto woli datę premiery CZ?

@Thoro tylko mnie nie skrzycz za tą datę premiery.  :lol:   Nie chce Was jakoś denerwowac itp., tylko już się nie mogę doczekac.

mixer

mixer

Użytkownicy
posty96
Propsy2
  • Użytkownicy
No to jak nie chcesz denerwować, to nie pytaj o takie rzeczy. Pytania o datę premiery miały miejsce milion razy i za każdym z nich, odpowiedź była utrzymywana w tym samym "klimacie", mianowicie: nawet zbliżonej daty premiery nie poznamy, bo niby w jaki sposób skoro zapewne sami twórcy nie wiedzą jakiej daty się spodziewać. Skoro było pisane już kilkukrotnie, że w zasadzie teraz pracuje głównie sam orc i że jego czas jest ograniczony, jasnym jest, że jednego tygodnia zrobi więcej, innego mniej, a jeszcze kolejnego nic, ponadto trzeba pamiętać, że studenta obowiązuje coś takiego jak sesja, podczas której i tak już małe ilości czasu wolnego spadają gwałtownie.
Czekajcie cierpliwie, kibicujcie twórcom modyfikacji i pozwólcie im pracować w spokoju i własnym tempie. Amen.

Men31

Men31

Użytkownicy
posty21
Propsy8
  • Użytkownicy
Dzięki, ale ponawiam swoje pytanie o zwierza.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Nie chce Was jakoś denerwowac itp., tylko już się nie mogę doczekac.

A jak ci powiem, że będzie to 21 marzec 2013 to już będziesz zadowolony i będziesz mógł się doczekać? Skąd my niby mamy to wiedzieć? Już bez tego różne barany sobie powymyślały tyle, że gdzie nie zajrzysz na temat CZ ludzie wypowiadają się w sposób "wielokrotne przekładanie premiery" :facepalm: . Z naszej strony data premiery była jedna więc nie wiem skąd te spekulacje. Będzie również druga, jednak podejrzewam że żadna orientacyjna, przybliżona czy inna tylko finalna. Wtedy, gdy mod będzie zamknięty na 100%.

Men31

Men31

Użytkownicy
posty21
Propsy8
  • Użytkownicy

Men31

#797 2011-01-22, 10:51(Ostatnia zmiana: 2011-01-22, 20:48)
A jak ci powiem, że będzie to 21 marzec 2013 to już będziesz zadowolony i będziesz mógł się doczekać? Skąd my niby mamy to wiedzieć? Już bez tego różne barany sobie powymyślały tyle, że gdzie nie zajrzysz na temat CZ ludzie wypowiadają się w sposób "wielokrotne przekładanie premiery" :facepalm: . Z naszej strony data premiery była jedna więc nie wiem skąd te spekulacje. Będzie również druga, jednak podejrzewam że żadna orientacyjna, przybliżona czy inna tylko finalna. Wtedy, gdy mod będzie zamknięty na 100%.

Dzięki po raz drugi i ponawiam pytanie do orca na temat własnego zwierzaka. Byc może Ty thoro wiesz coś na ten temat więc się wypowiedz.   :naughty:  

Btw. mam szczerą nadzieję, że się uwiniecie na czas ferii. Żeby nie było nikogo NIE POPĘDZAM. Tylko marzę  :lol:

Kiep18

Kiep18

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy

Kiep18

#798 2011-01-22, 20:57(Ostatnia zmiana: 2011-01-23, 01:19)
Czas zapłaty jest najlepszym modem, będzie lepszy niż Mroczne Tajemnice i wszystkie pomniejsze mody (winika to z gameplayów i screenschotów) :)

Uwaga! Kiep - końcówka od papierosa.

Skorpion

Skorpion

Użytkownicy
posty19
Propsy4
  • Użytkownicy

Skorpion

#799 2011-01-23, 01:14(Ostatnia zmiana: 2011-01-23, 01:17)
To nie Elvans, sprawdź nick, a taki awatar ma sporo osób  :lol:  A tak właściwie to chciałbym życzyć całej ekipie szybkiego ukończenia moda (zresztą, nie tylko Ja) A i mam pytanie! Czy będą miecze np: tylko na jakiegoś potwora? (takie specjale, jak w tym filmiku czipa17 z mieczami srebrnymi i stalowymi)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry