Dyskusja i opinie o modzie 525651 1281

O temacie

Autor orcwarrior

Zaczęty 11.02.2008 roku

Wyświetleń 525651

Odpowiedzi 1281

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Nie porównuj kilku osób do kierowania paroma setkami ludzi.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Schmidtek

Schmidtek

Użytkownicy
posty129
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przeczytaj sobie jeszcze raz
Jaa.. Dowodzenie oddziałem prawie jak w M&B :lol2:  Wszystko to pięknie wygląda.

Sigon

Sigon

Użytkownicy
posty33
Propsy1
  • Użytkownicy
Dobrze, spokojnie rozumiemy twoje porównanie ;].
A właśnie, ostatnio tak mi się nudziło, że odwiedziłem kolejny raz tą waszą stronkę czaszaplaty.pl i pozwole sobie zacytować fragment newsa o primaaprilisowym żarcie:

"(...)Wypada również podziękować portalowi Gothic Site, który spontanicznie i całkiem nieoczekiwanie dołączył do naszego żartu. Pozostaje sobie jedynie życzyć, że w pełni darmowy (a jakże!) Czas Zapłaty zostanie ukończony przed 1 kwietnia roku 2011 ponieważ i tu w kwestii psikusa poprzeczka została postawiona wysoko ;).(...)"

Czyli można by to uznać za niezbyt dokładną (ale jest!), nieoficjalną datę premiery czyż nie :D ? Jednak wiedzcie, że nie oczekuję tutaj odpowiedzi, gdyż temat premiery był poruszany już setki razy, to tylko taka ciekawostka, żeby podsycić wasz ogromny apetyt na moda  :naughty:

Piszę poprawnie po polsku.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Dyskusja i opinie o modzie
#723 2011-01-17, 00:03(Ostatnia zmiana: 2011-01-17, 00:04)
Niestety już nie po raz pierwszy spotykam się z takim wnioskiem i zupełnie nie rozumiem gdzie leży problem. Zdanie jest nie jest złożone a proste i czytelne więc tym bardziej nie wiem skąd takie a nie inne spostrzeżenia, zwłaszcza że już pierwszy człon mówi wszystko co Cię powinno interesować:

Pozostaje sobie jedynie życzyć, że w pełni darmowy (a jakże!) Czas Zapłaty zostanie ukończony przed 1 kwietnia roku 2011

Sigon

Sigon

Użytkownicy
posty33
Propsy1
  • Użytkownicy
Z czego także wnioskuję, że to wy, twórcy Czasu Zapłaty również takie życzenie macie :D . Ale już nie ważne, nie chce cię męczyć o premiere... I wole cierpliwie poczekać ;)

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Nieważne kiedy wyjdzie, (chociaż mam pewne nadzieje, że w tym roku PRZED WAKACJAMI przynajmniej) ważne , żeby był jak najbardziej grywalny, dodawał jak najwięcej nowości i ogólnie rzecz ujmując oby był jak najbardziej zajebisty.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Tomaj

Tomaj

Użytkownicy
posty107
Propsy13
  • Użytkownicy
Nieważne kiedy wyjdzie, (chociaż mam pewne nadzieje, że w tym roku PRZED WAKACJAMI przynajmniej) ważne , żeby był jak najbardziej grywalny, dodawał jak najwięcej nowości i ogólnie rzecz ujmując oby był jak najbardziej zajebisty.

Jak dla mnie, to nie ważne ile będzie nowości. Ważne żeby historia była ciekawa.
Po za tym również życzę szczęścia.

Arik

Arik

Użytkownicy
posty306
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Arik

#727 2011-01-17, 17:08(Ostatnia zmiana: 2011-01-17, 17:09)
Jak na tak leciwo gre to the modders dużo dodała nowosci do tego moda :)

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
To jest gupi mod bo nie ma w nim tarcz, hełmów, koni i Latającego Potwora Spagetti.

Spoiler
A takserio to starczytego dobrego. I tak już zrobiliście dużo. Teraz zajmijcie się dopracowywaniem moda i fabułą.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Men31

Men31

Użytkownicy
posty21
Propsy8
  • Użytkownicy

Men31

#729 2011-01-17, 19:27(Ostatnia zmiana: 2011-01-17, 19:27)
Mam pytanie. Zaczęliście prace nad modem w hmm 2007 roku, miał byc skończony w 2008 (gdzieś wyczytałem, że w 2007 bylo 55% postępu prac nad modem), a jakby nie patrzec to już mamy 2011 . Nikt nie zauważył ? o.O

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Nikt nie zauważył ? o.O

Nie. Może dlatego, że zachciało nam się wziąć tego moda i zrobić drugie tyle. Jakoś tak samo wyszło.

Men31

Men31

Użytkownicy
posty21
Propsy8
  • Użytkownicy

Men31

#731 2011-01-17, 19:39(Ostatnia zmiana: 2011-01-17, 19:48)
A w kwietniu powiecie: 90% postępu poczekamy znowu 3 lata i powiesz to samo?

Rozumiem tu ulepszania, tam modyfikacje, tu nagle nowy pomysł ale czy to naprawdę powinno tyle trwac? W 2007 zaczęliście w 2008 miał byc koniec. Mówiąc, że robicie 2 razy tyle powinno to zając 2 razy więcej tak mniejwiecej czyli 2 lata a od 2007 juz 4 lata minęły. Nie oskarżam Was o jakąś lewą pracę bo sam bym się utopił w tych skryptach ale jak człowiek czeka te 2 lata z nadzieją a kolejne 2 lata później sprawdza stronę uradowany, że popyka w moda a tu CRAP! Mod jeszcze nie skończony? :O  Sory, że post pod postem ale nawet nie zauważyłem.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

#732 2011-01-17, 19:45(Ostatnia zmiana: 2011-01-17, 19:46)
nie. powie spierdalaj

edit.
spójrz lepiej na screeny z 2007 roku, a potem na najnowszy gameplay i sam sobie odpowiedz dlaczego tyle to trwa.

Men31

Men31

Użytkownicy
posty21
Propsy8
  • Użytkownicy

Men31

#733 2011-01-17, 19:48(Ostatnia zmiana: 2011-01-17, 19:49)
Proszę z kulturą ja tu chcę rozwinąc temat więc ogarnij się z całym szacunkiem
@up
wiesz grafa itp mnie zbytnio nie interesi chodzi mi o fabułę ew. te duale i miecz runiczny ale dobra ja już nic nie gadam, bo jeszcze mnie splujecie za to, że się odezwałem

cholera znowu post pod postem sory coś z przeglądarką

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
temat był rozwijany wielokrotnie na przestrzeni tych prawie czterdziestu stron.

A w kwietniu powiecie: 90% postępu poczekamy znowu 3 lata i powiesz to samo?
jeśli oczekujesz kultury, sam bądź kulturalny. brak etykiety to nie tylko stosowanie wulgaryzmów

Men31

Men31

Użytkownicy
posty21
Propsy8
  • Użytkownicy

Men31

#735 2011-01-17, 19:53(Ostatnia zmiana: 2011-01-17, 19:57)
Oj przepraszam Cię bardzo, w tamtym poście zadałem sensowne pytanie i oczekuje na nie odpowiedzi, ponieważ zaraz się okaże, że robicie znowu drugie tyle moda, bo macie nowe pomysły. Wiesz co ja bym poradził (jako ZUPEŁNIE zielony w tym temacie) ? Zrobic wkońcu moda a potem strzelic pare patchy. Ja to bym chciał tego moda chociaż na kompie umiejscowic i sprawdzic czy wogóle mi odpali :D

Póki co muszę kończyc, ale jutro dokończymy temat.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

#736 2011-01-17, 20:03(Ostatnia zmiana: 2011-01-17, 20:04)
odpowiedzi na wszystkie twoje posty były już umieszczone w tym temacie

robicie
robią. nie jestem w tm

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Fabuła jest gotowa od roku, ale jest jeszcze sporo bugów do poprawienia. Biorąc pod uwagę jak dużo jest zmian w skryptach i chociażby ikarusa trzeba liczyć się z tym, że doszlifowanie zajmie trochę czasu. W tej chwili ork kończy dodawanie fjuczerów, ale nadal pozostaje sprawa odbugowania fabuły (do 4 rozdziału jest w sumie ok, czyli jakieś 60-70% gry), ale pozostaje jeszcze mechanika a to już zupełnie coś innego. Została też do wypełnienia kopalnia i jeszcze jedna lokacja. Trochę modeli, animacje, etc.

Korzystając z czasu nadal szlifowana jest grafika i dodamy trochę do fabuły. Gdyby nie przerwa orka być może mod byłby już gotowy, ale to jego sprawa, jego prywatny czas i na dobrą sprawę jego mod. W tej chwili ekipa pracuje, ale jak długo tego nie wiadomo.

Reasumując: idzie do przodu, czasem jak krew z nosa, ale cały czas do przodu.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Zrobic wkońcu moda a potem strzelic pare patchy.

1. Co tu mówić o patchach, skoro premierze nikomu się nawet pewnie nie będzie chciało włączać/wracać do tej gry,
2. Zainteresowanie patchami by było takie jak MT 2.0 czyli całkowicie nieadekwatne do wersji pierwotnej,

czy to naprawdę powinno tyle trwac?

Nie powinno. Bardzo bym chciał, aby Ork nie miał tylu rzeczy na studiach a szczególnie, by liczba osób aktywnie pracujących nad modem od czasu do czasu wyszła poza magiczne liczby dwa i trzy. Nie tylko wy macie oczekiwania i nie tylko wy jesteście pewnymi kwestiami zawiedzeni ale niestety życie nie polega jedynie na robieniu czegoś wbrew realiom, tylko dlatego że grupa anonimowych osób z internetu czuje się zawiedziona.

Mówiąc, że robicie 2 razy tyle powinno to zając 2 razy więcej tak mniejwiecej czyli 2 lata a od 2007 juz 4 lata minęły.

Ale czy ktoś tu robi na etat? To bardzo proste. Kiedy mod był w powijakach Ork był jeszcze w gimnazjum, także niekiedy w jeden tydzień powstawało tyle co teraz w jeden miesiąc. Później doszło kilka zastojów związanych z życiem osobistym, zmiana priorytetów, trybu życia aż w końcu studia. To chyba oczywiste, że nie ma już tyle czasu co niegdyś przez co praca przebiega wolnej i rozkłada się w czasie. Jeśli ktoś oczekuje, że ktoś tu wbiega spocony do domu i szybko siada na komputer do pracy to faktycznie może czuć się zawiedziony, ale raczej mało kogo to interesuje.

Sigon

Sigon

Użytkownicy
posty33
Propsy1
  • Użytkownicy

Sigon

#739 2011-01-17, 21:52(Ostatnia zmiana: 2011-01-17, 21:53)
Przeglądając ten temat można by stwierdzić, że co 5 stron jest to samo i tak w kółko xd. A powracając do tematu to chyba wszyscy już naczekali się tak długo, że nawet drugie tyle wytrzymają (choć w niektórych wątpię :D ). To że mod WYJDZIE chyba wszyscy wiedzą (gdybyście nagle porzucili projekt doszłoby do serii drastycznych samobójstw w niejednym mieście xd), jednak kiedy - tego wiedzieć nie można. Doceniam wasz wkład w modyfikacje ja oraz wielu użytkowników tego forum, jak i jestem świadom, że tak naprawdę nikt wam za to nie płaci i nie skarci za to że mod wyjdzie z opóźnieniem. Szanuje wasze życie prywatne, mam nadzieje że inni userzy również zauważyli że twórcy CZ to także osoby które oddychają, stoją itp. Pamiętajmy o tym i jeszcze trochę cierpliwości ;)

0 użytkowników
Do góry