Call Of Juarez: Więzy Krwi 8721 23

O temacie

Autor DzikiBen

Zaczęty 8.07.2009 roku

Wyświetleń 8721

Odpowiedzi 23

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Call Of Juarez: Więzy Krwi
2009-07-08, 18:21(Ostatnia zmiana: 2009-07-26, 14:18)
Ostatnio sprawiłem sobie ów western i nie ukrywam zadowolenia z niego. Gra jest prequelem, traktuje o dwóch braciach, Thomas'ie i Ray'u ,którzy wyruszają na poszukiwanie pradawnego skarbu Azteków. (tak, Azteków :D ) Twórcy pozbawili grę wszelakich elementów "skradankowych", które miały miejsce to w poprzedniej odsłonie. Wyszło to na plus, cały czas bowiem, z zapartym tchem uczestniczymy w wielu spektakularnych akcjach, nie mając czasu na jakiekolwiek zastanowienie. Graliście już? Co sądzicie o nowej odsłonie tej znakomitej serii? Ja uważam ,że mimo pomniejszych wad, to naprawdę dobry tytuł.

Dr House

Dr House

Użytkownicy
Everybody Lies
posty139
Propsy1
  • Użytkownicy
  • Everybody Lies
Słyszałem sporo o tej rodzimej gierce i zamierzam w nią za jakiś czas zagrać :D  
( Szczególnie ciekawie prezentują się pancerne konie, które dosłownie przebijają się przez budynki bez żadnego uszczerbku na zdrowiu xD )

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Gra jest świetna, wg. mnie pod względem grywalności i przystępności dla typowego gracza jest lepsza od Wiedźmina. Jedyny duży minus to dwa ostatnie poziomy, które są po prostu nudne i niedostateczne względem reszty produkcji. Za to misja w górach powala, naprawdę nigdy nie widziałem w żadnej grze komputerowej tak pięknych i realistycznych widoków tak powalającego obszaru. Zdecydowanie warto w to zagrać a nawet kupić, gdyż jest to polska produkcja.

Poniżej kilka paczek screenów, które zrobiłem na różnych etapach gry:

http://picasaweb.google.pl/thoro.et/CallOfJuarezWiezyKrwi#
http://picasaweb.google.pl/thoro.et/CallOf...ezWiezyKrwiPt2#
http://picasaweb.google.pl/thoro.et/CallOf...ezWiezyKrwiPt3#  - polecam szczególnie

GeneralLee

GeneralLee

Użytkownicy
posty169
  • Użytkownicy
Przyznam racje ze te góry zapierają dech w piersiach, widzę ze gierka świetnie się prezentuje, a jak pod względem fabuły ?

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
http://picasaweb.google.pl/thoro.et/CallOf...ezWiezyKrwiPt3# - polecam szczególnie
Screen 24 z tej paczki - wymiata!

Co do gry - przeglądając xbox live można zauważyć naprawdę wiele materiałów promocyjnych dotyczących tej gry a Gameplay jest na 3 miejscu z pobranych wideo. To chyba pierwsza (poza Wiedźminem) polska gra która uzyskała taki rozgłos. Jak tylko będę miał wolne dwie stówy kupię na pewno.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

#5 2009-07-08, 20:31(Ostatnia zmiana: 2009-07-08, 20:42)
Jedyny duży minus to dwa ostatnie poziomy, które są po prostu nudne i niedostateczne względem reszty produkcji.

Warto dodać pancerne konie i przyjacielskie sklepy z broniami, w których możemy zatapiać swój portfel, podczas gdy w mieście gęsto ścieli się trup na trupie. Wg. mnie to są w zasadzie jedyne wady gry.
Przyznam racje ze te góry zapierają dech w piersiach, widzę ze gierka świetnie się prezentuje, a jak pod względem fabuły ?

Jak wiemy, gra jest prequelem. Jeżeli znamy fabułę uprzedniej odsłony serii, wydarzenia z Więzów Krwi nie powinny robić na nas większego wrażenia.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

#6 2009-07-08, 21:29(Ostatnia zmiana: 2009-07-08, 21:34)
Ja nie grałem w poprzednią część jednak fabuła mi się podobała. Szkoda jedynie, że główny wątek rozkręca się już po pierwszym przybyciu do meksyku czyli bardzo szybko. Brak tu klasycznych westernowych akcji i jakichś luźnych wydarzeń mniej związanych z właściwą fabułą.

Co do koni to może to być spowodowane prawem, klasyfikacją wiekową czy innymi pierodołami w jakimś kraju albo poprostu zaleceniami wydawcy. Co prawda niektóre zwierzęta da się zabić ale cholera wie jak to działa. Tak poza tym to gra się aż prosi o jakiś dobry edytor i możliwości moddingu. Szkoda, że znając politykę techlandu nigdy do tego nie dojdzie :P .

A i największa wada gry o której całkiem zapomniałem to ten pierdolony kleryk-gimbus który w zasadzie nie robi nic tylko zapycha sceny i wkurwia swoją sukienką i kleryctwem  :lol2: .

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт

Maybe

#7 2009-07-08, 21:39(Ostatnia zmiana: 2009-07-08, 21:40)
A i największa wada gry o której całkiem zapomniałem to ten pierdolony kleryk-gimbus który w zasadzie nie robi nic tylko zapycha sceny i wkurwia swoją sukienką i kleryctwem
Dla bogobojnych przepełnionych wiarą sług Boga to wielki plus...

...Szkoda że jest ich niewiele :lol2:

P.S.
W KOŃCU 10%!!!

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Tak poza tym to gra się aż prosi o jakiś dobry edytor i możliwości moddingu. Szkoda, że znając politykę techlandu nigdy do tego nie dojdzie 25.gif.
Do CoJ jest dołączony ChromeEd z dokumentacją po angielsku. No chyba, że chcesz coś lepszego od Chrome'a :P

A i największa wada gry o której całkiem zapomniałem to ten pierdolony kleryk-gimbus który w zasadzie nie robi nic tylko zapycha sceny i wkurwia swoją sukienką i kleryctwem old_lol.gif.
Za to w CoJ Ray wymierza sprawiedliwość w imię Boga :lol2:  Co fajnie mu wychodzi z cytatami z Biblii. ;)

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Do dupy to jest i już nie chodzi o moją niechęć do tej "gildii" :lol2: . Poprostu jest to durne i irytuje jak pod nogami plącze ci się ciągle jakiś zniewieściały chłopaczek w sukience.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Do dupy to jest i już nie chodzi o moją niechęć do tej "gildii" :lol2: . Poprostu jest to durne i irytuje jak pod nogami plącze ci się ciągle jakiś zniewieściały chłopaczek w sukience.

Jako ksiądz, dokonał zabójstwa w obronie własnej. Czy Ty, kiedykolwiek się na to poważyłeś? :lol2:

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: GeneralLee\'
a jak pod względem fabuły ?
Nie umiesz czytac? Fabuła prezentuje się świetnie. Oto cytat Dzika:
Cytat: Dzikiben\'
którzy wyruszają na poszukiwanie pradawnego skarbu Azteków. (tak, Azteków :lol2: )

Dziki, przekonałeś mnie xD
Masz do poczty bliżej niż ja? ;>

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Masz do poczty bliżej niż ja? ;>

Zdecydowanie, niestety do empiku mam koło 80 km. :lol2:

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
W COJ1 jest ChromED, ale to stary engine. W COJ:BiB zapowiedziany jest edytor ChromED jako paczka do pobrania. Wkrótce...

Masakra ;)  Wiecie co to znaczy? Jeśli nie to polecam obejrzeć to, w hd: http://www.youtube.com/watch?v=edN28Wsqs9Q

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Ciekaw jestem jakie będą możliwości tego edyThora. Gdyby to było coś chociaż poziomu poziomu djinniego jeśli chodzi o ingerencje w grę to cudnie. Ta gra ma IMO najlepiej odwzorowaną naturę, zaś jeden z ostatnich poziomów (ten z filmiku powyżej) to istna masakra pod względem wyglądu i aż prosi się o zacne możliwości moddingu.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ja myślę, że czwarta wersja Chrome będzie bardzo rozbudowana, mając na uwadze, że 3 wersja taka jest. Samo dodawanie postaci jest dość rozbudowane (tzn. są różne opcje jak ma wyglądać dana postać):

Poza tym samo poruszanie w edytorze jest łatwe, wystarczy praktycznie sama myszka. Nie wiem jak wielkie różnice są między ChromeEd a Djinni, ale edytor Techlandu jest godny polecenia.

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gra bardzo fajna, dynamiczny, ładny fps, dużo lepszy od poprzednika, poprawiono chyba wszystko co bolało w jedynce. Ładna grafika, realistyczna fizyka ... można tak wymieniać w nieskończoność.

serail

serail

Użytkownicy
Wyczesana opowieść, wodzu
posty158
Propsy89
  • Użytkownicy
  • Wyczesana opowieść, wodzu

serail

#18 2009-08-01, 18:02(Ostatnia zmiana: 2009-08-01, 18:04)
Ktoś z was próbował bawić się tym ChromeEdem? Chciałbym napisać o tym jakiś tekst (nie tutorial, gwoli ścisłości), a samemu CoJ nie posiadam, więc miło by było, gdybym jakieś szczątkowe info otrzymał o tym edytorze. ;)

Moje portfolio

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

#19 2009-08-01, 18:17(Ostatnia zmiana: 2009-08-01, 18:17)
Myślę, że wystarczy:
Cytat: ChromeEd Manual „ChromEd” documentation – ver. 12.0\'
1ChromeEd features
ChromeEd is an editor that enables you to create maps for games based on the Chrome game engine. It enables you to create a complete game level along with the interaction with all level objects.
1.1Elements of the game level that cannot be created by ChromeEd
·bitmaps/textures (you may only edit the existing map aligned to the terrain the same way as the color map)
·3D objects (Mesh)
·sounds
To create these files you need to use other tools.
1.1Elements of the game level supported by ChromeEd
·terrain generation based on the previously prepared bitmaps and its later edition
·determination of the basic parameters of the game level (e.g. sun, terrain size etc. – it will be described more in detail in paragraph 6.1)
·placement and transformation of 3D objects
·linking objects with classes in Java and setting their attributes

·lightmap creation
·films and directed cut-scenes creation (see 6.5)
·vegetation generation (trees and grass)
·creation of objects relations (it concerns both object hierarchy and interiors – described further in this document)
·edition of color map or any other map aligned to the terrain
;)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry