Ankieta 2s - Łódź 12578 27

Ankieta

Najlepsza łódź

Głosów w sumie: 58

O temacie

Autor

Zaczęty 29.06.2009 roku

Wyświetleń 12578

Odpowiedzi 27

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
śmieszna figurka, którą idzie zrobić w pół godziny
Ja bym prosił żeby nie szastał takimi słowami ktoś, kto przed chwilą pytał mnie, jak w maxie ustawić refkę ;)  Spróbuj zrobić śmieszną figurkę w pół godziny, tego typu i co najmniej tej jakości, wtedy będziemy mogli porozmawiać, czy tekstura jest ważniejsza lub trudniejsza do wykonania od samej bryły.
stworzenie powiedzmy tekstury jakiegoś małego przedmiotu to nie jest ŻADEN problem w obliczu takich stocków jak cgt
Ale problem w obliczu słabego kompa :D
Teraz jest bitwa na mięso, temat jest specyficzny żeby nie powiedzieć głupi
I w porównaniu z nim skrzynki to temat ciekawy i oryginalny :D

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Ankieta 2s - Łódź
#21 2009-06-30, 17:56(Ostatnia zmiana: 2009-06-30, 17:57)
wtedy będziemy mogli porozmawiać, czy tekstura jest ważniejsza lub trudniejsza do wykonania od samej bryły.

Owszem jest. Nie ma zbytniego problemu w przykładowo wymodelowaniu efektywnego miecza lowpoly zarówno takiego "realistycznego" jak i fantasty - większość pracy przy takim projekcie to tekstura to samo się tyczy:

Prosty domek w formie bryły - wszystkie detale, wykończenie = textura
Oręż, narzędzia = textura
Większość drobnych przedmiotów = tekstura
Organika lp (to szczególnie) = TEXTURA

Nie pierdol mi o doświadczeniu bo sam ledwo co nałożyłeś kilka desek na barkę i już zaczynasz coś sobie wyobrażać :D .

Ale problem w obliczu słabego kompa

Już nie pierdol bo ja na starym kompie tworzyłem najbardziej rozrzutne rzeczy w 2048 i po kilkaset warstw. Było do dupy jednak nikt nikomu nie zabrania pracowania na mniejszych rozmiarach oraz dbanie o jak najmniejszą liczbę warstw łącząc co jakiś czas obrazek w całość. Przy mało zaawansowanych plikach idzie zachować płynność pracy nawet w cs3 - wiem coś o tym bo przepracowałem tak kilka lat na sprzęcie takim jak Twój.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Na chwilę obecną moja barka wygląda tak:
http://img140.imageshack.us/img140/9893/barka9.png
http://img44.imageshack.us/img44/6986/barka10.png
http://img140.imageshack.us/img140/9641/barka11.png

Będę musiał poświęcić jeszcze trochę uwagi teksturze żagla. Jako jedyna jest ona tutaj moja, reszta to tekstury z Wiedźmina. Jak widać żagiel nie wygląda za dobrze :D  Ewentualnie może poproszę kogoś innego o wykonanie tej tekstury, ja już tracę głowę :)

Proszę się oczywiście nie sugerować teksturą przy ocenianiu bo nie ona się tutaj liczy.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=59525
Macie kupę przydatnych porad. To mi się chce podwyższać standard waszych prac :D

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny
znam ten temat ale tutaj głównie znajdują się porady a nie tutoriale

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Żebyś wiedział Zoom, że ja swoją barkę i łódź mapowałem/teksturowałem w dokładnie ten sam sposób, co Gutek.

Mark Twain

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czas głosowania minął, a więc pora na kolejne wyniki. Tym razem znowu bez niespodzianek :D

I miejsce:
Kyroman - 13 głosów

II miejsce:
Zoom - 8 głosów

III miejsce:
Sroka - 4 głosy

Gratuluję wszystkim i życzę powodzenia w następnych bitwach. Pamiętajcie o mięsie! ;(

PS: Martwi mnie frekwencja w ankietach. Wcześniej było zawsze 45-60 osób, teraz przeciętnie 30. Czyżby forum się kurczyło? Czas trwania ankiet zawsze jest ten sam.

A ja żyję w swoim własnym świecie pełnym tendencyjnych bitew :D

Mark Twain

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Puchar wręczony, gratuluję :lol2:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry