Przezroczysta textura 4079 7

O temacie

Autor Kross

Zaczęty 21.06.2009 roku

Wyświetleń 4079

Odpowiedzi 7

Kross

Kross

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy
Od niedawna tworze mini modzik. Wszystko było dobrze dopóki nie dotarłem do textur. W praktyce to wygląda tak : http://img196.imageshack.us/img196/5403/acbeta.png.

Jak zrobić przezroczystą texture? W Gimpie jest kanał alpha czyli dobrze. Zapisywałem w .bmp, .tga, .png i nadal to samo. Co zrobić?

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Przezroczysta textura
#1 2009-06-23, 09:21(Ostatnia zmiana: 2009-06-23, 09:21)
Od niedawna tworze mini modzik. Wszystko było dobrze dopóki nie dotarłem do textur. W praktyce to wygląda tak : http://img196.imageshack.us/img196/5403/acbeta.png.

Jak zrobić przezroczystą texture? W Gimpie jest kanał alpha czyli dobrze. Zapisywałem w .bmp, .tga, .png i nadal to samo. Co zrobić?

Jeżeli edytujesz w programie hmm Gimp albo Photoshop to powinno wystaczyc wyciecie zbędnego materiału do warstwy przezroczystej. Nie wiem czy to na 100% będzie działało ale zawsze można spróbować  :D

Kross

Kross

Użytkownicy
posty6
  • Użytkownicy
Ale tak jest! W GoManie jest czarne, a gdy wezmę Alphe, to w grze i tak nie ma przezroczystości

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
Musisz dodac texturę do paczki z modem, bo ponowne dodanie do Gomana może gówno dać.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Albo poprostu w modelu zbroji usuń niepotrzebne rzeczy i już :P

Marvin

Marvin

Użytkownicy
posty35
Propsy1
  • Użytkownicy
Chyba na world of gothic widzialem model szaty poszukiwacza bez maski ale pewien nie jestem wrazie gdybym znalazl to podam linka

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
Ale tak jest! W GoManie jest czarne, a gdy wezmę Alphe, to w grze i tak nie ma przezroczystości

przypadkiem wpadłem, to odświeżę

Jesli chcesz miec przezroczyste "coś" musisz zapisać to w pliku PNG a następnie dopiero przerobić na TGA lub TEX

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

RafalBudzis

Przezroczysta textura
#7 2010-04-04, 16:58(Ostatnia zmiana: 2010-04-04, 16:59)
Ja robię kolor różowy bo czarny czasem jest na bokach i nie chcę go stracić i daje maskę na różowy przez różdżkę potem zapisuje od razu w TGA i wszystko działa nie jest powiedziane ze przezroczystość z GoMan musi być czarna :D

Maska mnie nigdy nie zawiodła a jak jest zwykła przezroczystość to nigdy nie łapie

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry