Pogrom Rivijski 5971 9

O temacie

Autor Aragorn

Zaczęty 12.06.2009 roku

Wyświetleń 5971

Odpowiedzi 9

Aragorn

Aragorn

Użytkownicy
posty129
Propsy13
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy

Aragorn

Pogrom Rivijski
2009-06-12, 13:17(Ostatnia zmiana: 2009-06-13, 21:43)
Pogrom Rivijski

Jakiś czas temu ja i Kereth postanowiliśmy zająć się pełnometrażowym filmem tworzonym w edytorze d’jinni.  Film będzie opowiadał o ostatnich chwilach życia Geralta z Rivii. Zarówno fabuła jak i dialogi pochodzić będą z ostatniego rozdziału „Pani Jeziora”
Zależy nam na profesjonalnym wykonaniu i dlatego potrzebujemy naprawdę zgranej i kompetentnej ekipy. Nazwę teamu uzgodnimy wspólnie jeżeli takowy uda się zebrać.

Obecny skład (będzie edytowany na bieżąco)
Aragorn- cutsceny, montaż, koordynacja projektu
Kereth- level design
VEQ- grafik 2D
Dark- level design
MaciekWitcher- cutsceny
Kudlik- grafik 2D

Poszukiwani są ludzie na stanowiska:
- twórca cutscen
- level designer
- grafik 2D
- muzyk/ dźwiękowiec

Potrzebujemy również ludzi do dubbingu, ale uprzedzam że nie przyjmujemy absolutnie nikogo ze słabym głosem, dykcją tudzież pierdzącym mikrofonem.
Chciałbym podkreślić, że nie zamierzamy tworzyć czegoś pokroju gothicowych szmelców. Zależy nam na wykonaniu możliwie zbliżonym do profesjonalnego.

Nowa, przygodowa seria na youtube!

//edit.aztek. youtube w sygnaturze - not

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444

Retsked

Pogrom Rivijski
#1 2009-06-13, 20:53(Ostatnia zmiana: 2009-06-13, 21:39)
Potrzebujemy również ludzi do dubbingu, ale uprzedzam że nie przyjmujemy absolutnie nikogo ze słabym głosem, dykcją tudzież pierdzącym mikrofonem.
Mam muzyczne mikrofony, które dają dosyć dobry dźwięk, głos mam niski, ale często nie trzymam się terminów, itd.

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
Dobra jeśli chodzi o 2D, mogę pomóc ale uprzedzam, że zbytniej styczności z wiedźminem nie miałem, ze względu na sprzęt jaki posiadam. (nowy w 50% już mam :D ) Chętnie bym pomógł, a jeżeli ktoś objaśnił by mi co i jak w trawie piszczy, to byłbym wdzięczny :)

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Najlepsze jest to, że ludzie wchodzą na themodders.org właśnie dlatego, że interesują się gothicem. Mogą mieć nawet sprzęt z NASA. Jakby interesował ich Wiedźmin, to by weszli na forum witchera :) .

Aragorn

Aragorn

Użytkownicy
posty129
Propsy13
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Dobra jeśli chodzi o 2D, mogę pomóc ale uprzedzam, że zbytniej styczności z wiedźminem nie miałem, ze względu na sprzęt jaki posiadam. (nowy w 50% już mam :D ) Chętnie bym pomógł, a jeżeli ktoś objaśnił by mi co i jak w trawie piszczy, to byłbym wdzięczny :)

Nasz projekt powstał głównie po to by uczyć się przy nim moddingu "Wiedźmina", więc jak najbardziej możesz liczyć na pomoc z naszej strony  ;)  . Na razie ogólna dyskusja na temat filmu toczy się TUTAJ. Po zakończeniu rekrutacji do teamu uruchomimy tajny dział i zaczniemy przygotowania do projektu.

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak prace zaczną się w Lipcu mogę pomóc przy cutscenach.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Mogą mieć nawet sprzęt z NASA.
2,5 MHz :D

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Aragorn

Aragorn

Użytkownicy
posty129
Propsy13
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy

Aragorn

Pogrom Rivijski
#7 2009-09-24, 19:58(Ostatnia zmiana: 2009-09-24, 19:59)
[size=14]Promo "Pogromu Rivskiego"[/size][/color]

Tak więc (nie zaczyna się zdania od "więc" więc zaczynam od "tak więc"  ;)    ) serwujemy wam klip promo (BEZ SKOJARZEŃ) "Pogromu Rivskiego".
W żadnym wypadku nie należy uznawać go za oficjalny trailer lub coś w ten deseń, gdyż -co tu dużo gadać- nie mamy jeszcze nic co warto byłoby pokazać.
Dlaczego?
Odpowiedź jest prosta. Nie mamy grafika 3D, który przerobiłby kilka modeli postaci i lokacji. Brakuje nam ludzi od d'jinni, animatorów, grafików 2D itd.
Nie będę ukrywał, że jedyną nadzieją na powodzenie tego projektu jest zebranie adekwatnego do jego wymagań teamu. Mam nadzieję, że ten klip rozrzucony po sieci zdoła tego dokonać,
a jeśli nie to trudno. Może kiedyś uda się nam wznowić projekt "Pogromu Rivskiego"

Link na youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=F2faFNYwbS0...re=channel_page

Jakość nie jest co prawda HD, ale w końcu to tylko 1:23 min. Niestety moje łącze i upload dużych plików to pojęcia sprzeczne.
Są pewne problemy z wymiarami obrazu dlatego najlepiej oglądać na pełnym ekranie.

Będziemy wdzięczni za oceny zarówno tutaj jak i na YT 

DuoGum

DuoGum

Użytkownicy
posty224
Propsy8
  • Użytkownicy
Można jeszcze przy czymś pomóc ? :)

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
Może ja odpowiem. Oferty pracy baaaardzo mile widziane(film głównie powstał po to, aby powiększyć ekipę), napisz czym byś się chciał zajmować, ew. Skontaktuj się z Aragornem na PW, GG...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry