Problem z muzyką w Gothic na windows vista 5873 6

O temacie

Autor Casillas

Zaczęty 4.05.2009 roku

Wyświetleń 5873

Odpowiedzi 6

Casillas

Casillas

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy
Tak jak w temacie w ogóle nie słychać muzyki tylko czasami jakiś paskudny brzękot jakby na pianinie xD , dźwięki otoczenie są bez zarzutu(walka, odźwięk kroków itp.) no i jeszcze filmiki się nie wyświetlają  :P   czy istnieje na to jakaś rada w postaci patcha czy coś podobnego ? Zaznaczam że używałem kreatora zgodności programów który nie przyniósł skutku. Jak by co to ostateczne zniosę starego blaszaka ze strychu w którym na XP wszytko działało bez zarzutu :D   a ten cały lamęt wszczynam bynajmniej nie dla Gothica ale dla Czasu Zapłaty do którego Gothic raczej mi będzie potrzebny :D   a nie wiem czy staruszek płynnie uciągnie jakże wspaniałego moda XD

Szkodnik

Szkodnik

Użytkownicy
posty68
  • Użytkownicy
Istnieje patch poprawiający ów błąd lecz jest on przeznaczony do G2NK. Jeśli jednak okaże się przydatny to zapraszam na - http://gothic.gram.pl/forum/index.php/topic,16716.0.html

Raczej mnie tu nie będzie. Jak jest sprawa to walcie na gg:235943

Casillas

Casillas

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy
Dzięki, ale wiedziałem że  ów patch istnieje i że jest przeznaczony po G2NK.Niestety do gothica takiego nie znalazłem pozostaje mi liczyć że może w Czasie Zapłaty zostanie ten błąd usunięty bo coraz więcej ludzi ma tę cholerną viste a chciałoby zagrać w moda ;)

Casillas

Casillas

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy
Wielkie słowa i wyrazy podzięki dla Ciebie Adanos ;)   Wszystko gra tak jak się należy i jak powinno grać XD niestety pozostaje mi na głowie zmartwienie w sprawie filmików w grze tzn.muzyka jest, ale obraz się nie wyświetla  ;)   jeśli ktoś zna na to rozwiązanie to niech pisze z góry dzięx za wszystko.

Althar

Althar

Użytkownicy
posty307
Propsy44
  • Użytkownicy
Ja znam rozwiązanie nie wymagające patche'a, niestety pewnie Ci się nie spodoba xD. A więc tak: Usuwasz to gówno - Viste, a potem instalujesz XP. I po problemie  :lol2:

EDIT: Możesz spróbować też z beta Windows 7

mEatrikZ: Możesz nie spamować - jestem pewien, że on się tego domyślił sam.

Casillas - myślę, że mógłbyś pokombinować z kodekami, skoro to filmiki.

Casillas

Casillas

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy
Dzisiaj troche grzebałem w pliku konfiguracyjnym Gothica ^^   w celu uzyskania informacji czy tam coś jest nie spierd**one XD   jednak linia scaleVideos=1  była poprawna (niektórzy jak mieli = 0 to się im wtedy nie wyświetlały -ja miałem dobrze i nic) więc spróbowałem z tymi kodekami ściągnąłem ffdshow ale nic to nie dało, potem pobrałem RAD Video Tools  który rzeczywiście odtwarza filmiki z gotica ale tylko w swoim oknie a nie w grze :/   jeśli ktoś zna inne kodeki które by mi przy tym pomogły albo wie co by można było zrobić z Rad Video tools to byłbym dozgonnie wdzięczny :D  

Ps. Althar świetny pomysł i w żadnym wypadku nie piszę tego z ironią XD już nad tym dużo myślałem żeby wywalić ten syf z kompa który dodatkowo go tnie o jakieś 25% a sprzęt mam porządny Quad 2,33Ghz 4 GB RAM karta Ge Force 9600GS (do tego stopnia że Gothic 3 tnie się czasem na średnich detalach :lol2: )  jak skończy mi się gwarancja zmieniam system na XP SP 3

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry