Początki z javascriptem 4287 2

O temacie

Autor Tasilvar

Zaczęty 20.04.2009 roku

Wyświetleń 4287

Odpowiedzi 2

Tasilvar

Tasilvar

Użytkownicy
zwykły user
posty264
Propsy17
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • zwykły user
Ostatnio zacząłem uczyć się javascriptu no i napotkałem problem, który wydawałby się banalny, ale jak napisałem, dopiero zaczynam się tego uczyć.

Po przeczytaniu przejrzeniu kilku gotowych skryptów sam spróbowałem coś napisać no i oto co napisałem ;)

<scrpit type="text/javascript">
document.write("Mój pierwszy javascript!!!xD");
</scrpit>

Skrypt banalny, ale to początki. No i teraz pytanie. Zapisuje ten plik z rozszerzeniem .js i dlaczego nie mogę zobaczyć na podglądzie mojego skryptu próbójąc otworzyć ten plik z dysku??

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
Ostatnio zacząłem uczyć się javascriptu no i napotkałem problem, który wydawałby się banalny, ale jak napisałem, dopiero zaczynam się tego uczyć.

Po przeczytaniu przejrzeniu kilku gotowych skryptów sam spróbowałem coś napisać no i oto co napisałem ;)

<scrpit type="text/javascript">
document.write("Mój pierwszy javascript!!!xD");
</scrpit>

Skrypt banalny, ale to początki. No i teraz pytanie. Zapisuje ten plik z rozszerzeniem .js i dlaczego nie mogę zobaczyć na podglądzie mojego skryptu próbójąc otworzyć ten plik z dysku??
taki skrypt wrzucasz w plik htmla w kodzie htmla...

jeśli chcesz mieć plik.js to musisz w pliku html zrobić odwołanie do niego, tz. wczytać skrypt...
ale nie daje się znaczników <scrpit type="text/javascript"> w plikach.js

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Osobiście polecam darmowe videoarty na uw teamie: http://www.uw-team.org/index.php?id=videoarty&dzial=js

Tworzymy  aplikacje internetowe i strony internetowe. Jesteś grafikiem? Napisz do nas - szukamy najlepeszych ;)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry