min-height i równe wydłużanie divów 4476 6

O temacie

Autor Retsked

Zaczęty 9.04.2009 roku

Wyświetleń 4476

Odpowiedzi 6

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Mam mały problem z "min-height" w CSS. IE po prostu tego nie obsługuje, a bardzo mi się to przyda. Jest coś, o takim samym działaniu, lecz co IE obsługuje?

Drugi problem to równe rozszerzanie divów. Mam ustawione 3 kolumny divów - A, B i C. Wszystkie mają min-height na 460. Wszystko jest git, dopóki nie dojdę do tego momentu. Gdy zaczynam umieszczać więcej tekstu w divie B, to niby wszystko cacy i się rozszerza, ale A i C pozostają w wysokości 460. Da się coś zrobić, żeby przyjmowały wartość od diva B?

Tasilvar

Tasilvar

Użytkownicy
zwykły user
posty264
Propsy17
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • zwykły user
Co do pierwszego pytania to niezabardzo wiem jak ci pomóc, bo nie używam IE i nie miałem takich problemów ale jeśli chodzi o to drugie to weź ustaw w tych divach i footerze, bo zgaduje ze to on jest pod tymi trzema divami overflow:hidden; powinno pomoc.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Chodzi mi o dobre działanie ze wszystkimi przeglądarkami, gdyż robię stronę na informatykę, a tam, znając życie, znają obsługę tylko IE.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ustawiłem overflow:hidden; i mam tylko to, że footer przesuwa się równo z najdłuższym divem.

Załóżmy:

mam min-height w trzech divach ustawione na 450px. Jak div B wysunie się do 500px, to chcę, aby divy A i C przyjęły od niego wartość.

Tasilvar

Tasilvar

Użytkownicy
zwykły user
posty264
Propsy17
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • zwykły user
Yhym, już wiem o co ci chodzi, ale i ja sam nie wiem co z tym zrobić;/  sam też miałem tego typu problem ale ominąłem go szerokim łukiem stosując ramki, poprzez do divy przylegały do footeru tak jak powinny i nie była konieczna automatyczna zmiana wartosci height;)  no ale przez te ramki to w kodzie pojawiają się tylko błędy... ale cóż... może jakiś inny użytkownik pomoże w rozwiązaniu tego problemu bo ja ze swojej strony również prosiłbym o odpowiedź na to pytanie...

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy

Zdunek
Administrator

min-height i równe wydłużanie divów
#5 2009-04-11, 18:01(Ostatnia zmiana: 2009-04-11, 18:02)
zrobienie tabeli na divach to właściwie banał
poszukaj w necie w tematach takich jak ten
http://www.forum.webdiary.pl/ftopic2800.html (jest to właściwie podpowiedź, nie dokładne rozwiązanie)

a odnośnie min-height, nie używa się tego bo nie jest obsługiwane przez ie oraz kilka innych przeglądarek :lol2:

Edit:
Dokładne rozwiazanie masz
http://gniech.pl/style.css
:)

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Trochę pokombinowałem i doszedłem do rozwiązania takiego, że po prostu wstawiłem tło, które imituje te wydłużanie :D .

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry