miecz z efektem czaru ale bez efektu graficznego 3186 3

O temacie

Autor chemik

Zaczęty 6.03.2009 roku

Wyświetleń 3186

Odpowiedzi 3

chemik

chemik

Użytkownicy
posty33
  • Użytkownicy
Zrobiłem miecz z obrażeniami od bariery, ale podrzucał bardzo lekko więc mam pytanie: Czy można by przypisać mieczowi efekt uderzenia wiatru, ale bez efektu graficznego
( tylko odrzucenie atakowanego npc'a czy potwora - bez dymu )?

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Widzisz - namęczyłeś się, zrobiłeś tyle trudnych rzeczy tylko po to, żeby teraz dowiedzieć się, że prawdopodobnie wystarczy dać w obrażeniach zamiast DAM_EDGE - DAM_WIND, czy jakoś tak. Popatrz w skrypcie Uderzenia Wiatru, chyba będzie.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
DAM_BARRIER; zmień na DAM_FLY; . Przeciwnik na pewno poleci...

Edit (post na górze):
Cytat: mEatrikZ\'
Popatrz w skrypcie Uderzenia Wiatru
Lub w skrypcie golema. Też używa tego rodzaju ataku.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

chemik

chemik

Użytkownicy
posty33
  • Użytkownicy
Dzięki wypróbuje i wind i fly, a co do ciebie mEatrikZ  to wcale się nie napracowałem
po prostu zrobiłem tak że zamiast "damagetype = EDGE" napisałem - zresztą jak napisał dragon
"damagetype = BARRIER"

EDIT: wind nie działa, a fly podrzuca a nie dorzuca,do tego tylko na jakieś pół metra, poza tym
tylko ok. co trzeci cios działa. Czy nie można by przypisać odrzucenia od tego uderzenia wiatru.

PS. Zapomniałem napisać że chodzi o gothic 2 z dodatkiem "noc kruka"

EDIT2: Kamienny golem... Hmmmmm... niezły pomysł spróbuję i napiszę jak wyszło

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry