Twierdza 29422 60

O temacie

Autor Sroka8888

Zaczęty 5.02.2008 roku

Wyświetleń 29422

Odpowiedzi 60

Sroka8888

Sroka8888

Użytkownicy
posty60
Propsy6
  • Użytkownicy
Grał ktoś w tą grę?W którą cześć?Jak wam sie podobała?
Ja grałem we wszystkie części tej gry i bardzo mi sie podobały ale najbardziej przypadłą mi do gustu pierwsza część może i ma słabą grafikę ale nadrabia to fabuła.Super jest w tej grze to że można budować zamki prowadzić armie,jest dużo budynków.Można wybrać czy się chcę wybrać kampanie,oblężenie,inwazje,misje gospodarcze albo edytor.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
W jedynkę nie grałem, Stronghold Crusader super był (i nadal jest). To jedna z najlepszych strategii, w jakie kiedykolwiek grałem, a w dwójkę pograłem tylko trochę, bo nie przypadła mi do gustu.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Jedynka była super. Elegancka fabuła, wykonanie jak na tamten okres czasu niezłe.  Przesranie jednak, że nie było pojedynczych misji z rozwojem zamków (tylko oblężenia po stronie atakujących lub broniących). W dwójce fabuła była beznadziejnie wykonana, ale tryb walk w pojedynczych misjach to wynagradzał. Jednak przy tej części dało się zauważyć rozpoczęcie upadku serii. Później było już tylko gorzej.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
W jedynkę jako taką grałem tylko raz, w Crusadera sporo i bardzo mi przypadł do gustu. Dwójkę mam gdzieś na płycie, przeszedłem jak pamiętam obie kampanie. Ciekawa, ale wkurzało nieraz to, że trzeba postępować według określonej kolejności, gdy się budowało (może nie do końca, ale taka kolejność budowania niby występowała, narzucona przez grę). Natychmiastowe budowanie budynków było z jednej strony dobrym rozwiązaniem - nie zabierało graczowi czasu, który mógł przeznaczyć na walkę, z drugiej jednak strony budowa szybko na początku gry ile się da chat drwala (z tego co pamiętam w grach klanowych dochodziło to do około 200 chat na gracza), później także kotłów przeciwpożarowych była nieco bez sensu i sprowadzała całą grę do wykonywania trików, niż prawdziwej rozbudowie zamku jak powinien on w rzeczywistości wyglądać.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Bo w grze nie chodzi o to, aby był realizm, tylko dobrze się grało. Np. popatrz jak jest w Gothic'u - masz tylko 1 HP na powiedzmy 300. Prześpisz się i ci wszystko się regeneruje. Taka rana, to raczej się nie zagoi przez jedną noc.

Keretsel

Keretsel

Użytkownicy
posty312
Propsy10
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Grałem grałem i właściwie ciągle bym grał ale MÓJ KUZYN MI SPIEPRZYŁ PŁYTKĘ! Przeszedłem całą kampanie itp. a w ogóle zauważyliście kilka budowli których nie można zbudować normalnie? Np. drewniany podest

Keretsel

Keretsel

Użytkownicy
posty312
Propsy10
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

Keretsel

Twierdza
#6 2008-02-05, 14:57(Ostatnia zmiana: 2008-02-05, 14:58)
Grałem grałem i właściwie ciągle bym grał ale MÓJ KUZYN MI SPIEPRZYŁ PŁYTKĘ! Przeszedłem całą kampanie itp. a w ogóle zauważyliście kilka budowli których nie można zbudować normalnie? Np. drewniany podest
SORY NET M
I SIĘ ZMULIŁ I ZDUBLOWAŁO POSTA...
usunąć

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Cytat: Lesterek link=topic=535.msg3186#msg3186 date=Feb 5 2008, 14:57\'
a w ogóle zauważyliście kilka budowli których nie można zbudować normalnie? Np. drewniany podest
-Tak - rzekł Tak drapiąc się za uchem.

xD

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: dekster17 link=topic=535.msg3184#msg3184 date=Feb 5 2008, 14:51\'
Bo w grze nie chodzi o to, aby był realizm, tylko dobrze się grało. Np. popatrz jak jest w Gothic#msgote author=dekster17 link=topic=535.msg3184#msg3184 date=Feb 5 2008, 14:51\']Bo w grze nie chodzi o to, aby był realizm, tylko dobrze się grało. Np. popatrz jak jest w Gothicu - masz tylko 1 HP na powiedzmy 300. Prześpisz się i ci wszystko się regeneruje. Taka rana, to raczej się nie zagoi przez jedną noc.
Nie o to chodzi. Jest różnica między grą dla przyjemności a grą żeby narobić 200 takich samych chatek, z włączonym "pięcioklikaczem". A jak się gra tylko po to żeby mieć więcej chatek niż przeciwnik to gra całą przyjemność traci. Gdyby za każdym razem była inna, zamek budowałoby się inaczej - ok, super. Ale jak za każdym razem każdy gracz ma konkretnie zaplanowane co ma zrobić, to moim zdaniem powielanie tego w kółko nie ma jakiegokolwiek sensu.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
No w sumie racja tylko, że w tej grze chyba bardziej chodzi o walkę, a nie rozbudowę.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Cytat: dekster17 link=topic=535.msg3195#msg3195 date=Feb 5 2008, 16:22\'
No w sumie racja tylko, że w tej grze chyba bardziej chodzi o walkę, a nie rozbudowę.

No tak, ale:
By wyrekrutować wojo trzeba mieć budynki proukujące broń. Dużo budynków. Aby wielu ludzi mogło  pracować, trzeba ich przyciągnąć budując chaty. Aby wyżywić, trzeba robić kolejne budynki. Jak to wszystko wykonasz bez rozbudowy sieci drwalskiej?

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Chyba mnie nie zrozumieliście. Po co w twierdzy buduje się 100-200 chat drwali?

Mark Twain

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Żeby drewna więcej było :lol: .

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie. Jak robisz wojsko, to możesz za jednym razem zrobić maksymalnie jak pamiętam 8 wojaków (bo jest 8 kmiotków, albo więcej). Natomiast jak zrobisz 200 chatek drwala, klikasz żeby przestali pracować i potem ile wlezie wojska. W tym wypadku 200. Następnie znowu włączasz drwali i czekasz, aż wszystkie chatki się zapełnią. Sposób szybki, prosty, tani, a do tego możesz zaskoczyć wroga - podjeżdża pod Twoje bramy, mijając linię chat, a tu nagle za plecami wyrasta mu oddział konnych łuczników.

Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Twierdza
#14 2008-02-05, 21:56(Ostatnia zmiana: 2008-02-05, 21:57)
Jedynka a Crusader nie różnią się w zasadzie niczym szczególnym jeśli chodzi o wykonanie bo wszystko oparto na tych samych systemach zmieniając tylko właściwie grafikę i dodając kilka istotnych opcji w trybach gry. Obydwie części są fajne jednak moim zdaniem lepsza jest jedynka ze względu na klimat. W Stronghold 2 nie zagrałem zbyt długo ze względu na wysokie wymagania (miałem może z 3fps) i w resztę gier z serii tym bardziej.

BezioMan

BezioMan

Użytkownicy
posty17
  • Użytkownicy
Ja tam lubie Crusadera ,fajnie sie gra i mam wszystkie mozliwe postacie do niego (podstawowe +bonus+warchest) można fajne bitwy wtedy robic i na dużo wariantów :D

Big"B" [/b]

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dodatkowe postacie nie są wcale takie fajne. Kto to widział zamki w kształcie gwiazdy tak ostrokątnej, że między dwoma murami ledwo da się postawić budynek.

Mark Twain

Xardas17

Xardas17

Użytkownicy
-
posty87
Propsy5
  • Użytkownicy
  • -
Ja proponuje Stronghod Legends ( twierdza legendy)

do dyspozycji mamy Nowe bajeczne stworki np smoki xD na murach mozna układac więcej machin obronnych

Można grać królem Arturem Kariną logu i Piekłem ( złem )

Mamy merlina Królową lodu I maga ognia :D  nowe machiny oblęznicze itd Pardzo fajnagierka

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Ja tam grałem w Medievala 2. Wydaje mi się, że ta gierka jest lepsza od Strongholda, ale jak sądzicie? Co lepsze Stronghold czy Medieval 2?

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.

Gerry Rafferty
O.D.A.L.

Twierdza
#19 2008-02-06, 19:41(Ostatnia zmiana: 2008-02-06, 20:57)
Grałem w Crusadera i w samą jedynkę, ale krzyżowiec bardziaj przypadł mi do gustu. Linia fabularna była moim zdaniem ciekawsza, a na dodatek były dobre misje pojedyńcze. Pamiętam jak zrobiłem se zarąbistą mapke na cztery osoby,wszystkie surowce po równo, dałem tam samych najlepszych czyli Sulejmana, lwiątko i wilczka. No i każdy na każdego, masakra była niezła. Wkurzała mnie czasem tylko głupota przeciwników.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry