Twierdza 29281 60

O temacie

Autor Sroka8888

Zaczęty 5.02.2008 roku

Wyświetleń 29281

Odpowiedzi 60

Keretsel

Keretsel

Użytkownicy
posty312
Propsy10
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
E tam to było nawet łatwe ja nie mogłem raz przejść misij przeciw dwóm tym ... jak oni się nazywali... mniejsza przeciwko tym Abdullahom wiszą im lachy xD . Ale dałem radę. Ostatecznie czyli w czasie kiedy popsuł mi się komp byłem w misji przeciwko trzem Wilkom. Nie mogłem ich rozwalić ale oni mnie także nie mogli rozwalić.

Dagonet

Dagonet

Użytkownicy
posty32
  • Użytkownicy
Ja sie niechce chwalić ale z kompanią w krzyżowcu nie miałem zbytnich problemów.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Ktoś chętny na partyjkę? Musiałbym tylko odkopać i przypomnieć sobie trochę.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Dagonet

Dagonet

Użytkownicy
posty32
  • Użytkownicy
Ja jestem chętny tylko sobie zainstaluje na kompa.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Znalazłem na dysku Twierdzę 2 :lol:  Po długich staraniach udało mi się ją uruchomić, ale mam pewien problem - wariuje antywirus i co 5-10 minut wyskakuje błąd, przez co trzeba minimalizować grę. Wie ktoś jak temu zaradzić? Samego antywirusa nie da się wyłączyć, również wyskakuje błąd. Mam Avirę.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Twierdza
#45 2008-04-25, 22:56(Ostatnia zmiana: 2008-04-25, 23:08)
Proponuje znaleźć ją na twardym i na czas gry wyeksportować do kosza nie opróżniając go :lol:  Jeżeli to nie zadziała spróbuj wywalić go chwilowo z dysku.

EDIT: najlepiej takżee odłącz się od łącza internetowego by w pełni zabezpieczyć się przed zagrożeniem ze strony wirusów :lol:  Tydzień, dwa na skończenie powinny Ci starczyć xD

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wywalić antywirus? Nie jest to aż tak wkurzające, chociaż nieco irytuje. Net odłączam tak jak wszystko inne (wszystkie niepotrzebne procesy), bo zawsze to te pół fpsa więcej :lol:  W kampanię nie gram, bo już kiedyś przechodziłem, pykam w Królotwórcę, ale ciężko trafić, żeby sytuacja była wyważona i grało się przyjemnie. Trzeba też będzie poszukać patcha na AI.

Mark Twain

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Twierdza 2 jakoś nie przypadła mi do gust...
Jedynka bardziej mi się podobała, nawet grafa jakoś bardziej mi się podoba w jedynce :lol:
No i najważniejsze - grywalność. W jedynce na pewno jest większa :lol:

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cholera, mam problem. Ściągnąłem patcha 1.4, ale nie chce się zainstalować - wyskakuje błąd, że nie mam zainstalowanej Twierdzy. No bo "oficjalnie" zainstalowana nie jest - została na dysku po reinstalacji systemu, na nie-systemowej partycji. Wie ktoś jak temu zaradzić? Jak dodać wpis do rejestru itp.?

Mark Twain

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Poproś kogoś, kto ma niech ci zrobi wpis do rejestru. Ty tylko zmienisz ścieżkę i po sprawie.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Znalazłem płytkę i zainstalowałem ponownie, może będzie OK. Ktoś ma ochotę zagrać przez sieć? Crusadera też gdzieś mam.

Mark Twain

Herszt

Herszt

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Ja dośc często gram w Twierdza Krzyżowiec. Szczerze mówiąc gra mi się całkiem bardzo podoba. Jest w niej kilka denerwujących spraw, ale dodatek który ma wyjśc wszystko  naprawia.

Dagonet

Dagonet

Użytkownicy
posty32
  • Użytkownicy

Dagonet

Twierdza
#52 2008-04-27, 21:03(Ostatnia zmiana: 2008-04-27, 21:06)
Ciekawe jak to będzie wyglądać,gdzie sie zmieszczą te wszystkie jednostki jak to silnik wytrzyma tyle jednostek na mapie...xD

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Największą atrakcją jaka przykuła moją uwagę w Twierdzy 2 było bohater w menu gry :lol:

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Muszę pochwalić patch 1.4.1 do Twierdzy 2 - gra wygląda sporo lepiej: lepsze tekstury, jasno w budynkach (czyli widać pięknie wnętrze kasztelu, uczty itp.). Jest kilka trików graficznych, ale oczywiście na moim starym GF4 praktycznie nic z tego się nie da włączyć :lol:
No, ale AI pozostaje tak samo gówniane jak było: rycerze po zabiciu jednego wroga dają sobie spokój i trzeba im ponownie wskazywać cel, wojska z dwóch wrogich obozów atakujące mój zamek wzajemnie się wybijają... No, i straszliwie jest ta gra niewyważona, szczególnie pod kątem umiejętności przeciwników. Testuję na chwilę obecną różne gałęzie ekonomii i kierunki rozwoju, jak na razie najlepszym rozwiązaniem jest budowa hut gdzie się da (chociaż zabierają sporo populacji, a żelaza jest mało, to zyski są porządne ze sprzedaży), żarcia ile wlezie (także na sprzedaż, około 20 piekarń w zamku oraz tyle samo lub więcej w każdej posiadłości). Brak podatków (muszę właśnie zobaczyć jakby było z ogromnymi), brak kamieniołomów, brak budynków do broni. Przy spożyciu normalnym, kościele lub karczmie, w miarę czystym i bezpiecznym mieście oraz jarmarku i turnieju, można wyjść na około +5, więc popularność rzadko spada poniżej 100.

Mark Twain

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ktoś chętny na partyjkę? Jak się gra normalnie, to nie wiadomo, czy się trafi na prawdziwego mastera, czy na pierdołę - w Waszym wypadku pierwsza możliwość odpada :lol:

Mark Twain

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Ile w T pogrywasz Kyro?

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Żadna Głupia Spółgłoska

Twierdza
#57 2008-05-01, 11:51(Ostatnia zmiana: 2008-05-01, 11:56)
Dawno temu grałem w Crusadera na multi, potem grałem na single w T2, teraz trochę w T2 pograłem na singlu i zaczynam na multi.
Kurde, grałem teraz 2vs3, nie powiem żeby mój sojusznik był szczególnie dobry. Poszli na mnie we trójkę (jeden gość robił same machiny, głównie osłony), udało mi się odeprzeć kilka ataków, ale trebusz + osłonięte katasy już mnie dobiły. Dziwne, że szli akurat na najbardziej opakowane miejsce, zamiast obejść mnie nieco dookoła gdzie miałem sporo słabszą obronę.

EDIT:
Ale przyznać trzeba, że T2 do multi jest lepsza niż Crusader - szczególnie pod tym względem, że w Crusaderze gdy ktoś wyszedł z gry, jego zamek całkowicie znikał (a więc granie w drużynach często stawało się niesprawiedliwe). W T2, gdy ktoś wyjdzie, jego zamek rozwija się dalej przez AI. A przynajmniej stoi. Nie ma jednak żadnego przycisku od peace time, trzeba to robić umownie.

Mark Twain

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
Ja czekam na Twierdze Crusader extreme, stronghold 1 to pierwsza gra jaką miałem na kompie i pierwsza jaką przeszedłem. Ale nigdy jeszze nie udało mi się przez neta zagrać

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

Dagonet

Dagonet

Użytkownicy
posty32
  • Użytkownicy
Ja jestem chętny na partyjke jak coś to napisz na pw kyro...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry