Sztuk walki 9071 31

O temacie

Autor Gother

Zaczęty 27.01.2009 roku

Wyświetleń 9071

Odpowiedzi 31

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty454
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Kto z was się interesuje sztukami walki? Ja trenowałem karate kyokushin. Dobry sport dla tych, którym marzy się zdobywanie pasów. Co do praktycznych zastosowań to dosyć mało było starć ze sparingpartnerem. Jakieś 85% to wałkowanie technik i jakieś tam kata. A wy co trenujecie? Czemu akurat to? Albo doradźcie co warto trenować żeby naprawdę bić ludzi, a nie być bitym przez innych? Jak sobie radzicie z problemem uderzania w twarz?

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
Ja nie trenuje ale kocham... (tadam) WRESTLING xD Jak sie obejrzy kilka walk to po wypróbowaniu na kimś kilku sztuczek dojdziesz do wniosku ze da sie wykorzystac zręczność, a bicie po mordzie? Zacisnij Szczęke i staraj się ruchem głowy delikatnie obrócic w strone ,,adresata" To powinno złagodzic uderzenie :P  Chyba że chodzi Ci o kogos uderzenie wtedy poprostu za wszystkie krzywdy napieprzasz :P

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
WRESTLING

Ja wręcz przeciwnie. Nie działają na mnie koksy nafaszerowane sterydami ,którzy stroją się do zdjęć niczym pawie ukazując swoją nieskalną muskulaturę i silę. Matko przenajświętsza, to wygląda tak sztucznie.  :P

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
Tzn. Wiem, sam na nich mówię: sterydziaki, ale no... Po prostu lubię patrzec jak się nawalają debile

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Hej! Ten temat już był przecie. Pamiętam jak się ostatnio skończyło.
A nie, jednak nie pamiętam jak się skończyło ostatnio. :P

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Dziki - bo to jest nienaturalne. Stawiam dwie stówy rubli, że to jest wyreżyserowane.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

Sztuk walki
#6 2009-01-27, 19:59(Ostatnia zmiana: 2009-01-27, 20:00)
Dex, ja to wiem^^

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
Przeciez tam zawsze koleś niby już flak, a nagle zaczyna nawalać jakby był w pełni sił. Przecież to widoczne reżyserostwo, ale jednak jest to dosyć nietypowe i tym mnie przyciąga :P

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Zamiast się przy tym odmóżdżać lepiej weź i na gitarce sobie pograj :P .

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Dex: nie każdy lubi, pogódź się z tym :P

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
No to perkusja :P .

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
Hehe ja grałem kiedys na keyboardzie :P  a co do walk to lepsze jest juz K1 :P

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Wrestling to zwykłe show co nie znaczy że chwytów nie da rady wykorzystać. Trenowałem taekwondo rok teraz muay thai. Jeżeli nie chcesz być bity trenuj krav mage może się wam wydawać przereklamowana ale swoje robi albo klasyczna obrona czyli ucieczka czyli lekkoatletyka najlepiej 1000m xD jeżeli chcesz ty kogoś bić najlepiej trenuj ze 2 sporty walki np: muay thai-boks aikido-taekwondo nie koniecznie takie zestawienie. Połączenie muay thai czyli wszelakich kopnięć, łokci i boksu czyli pięści a aikido czyli wszelakie chwyty i taekwondo czyli noga i ręka. Można by to upchać w K1 ale to nie to samo.

Osobiście nie lubię się bić jakoś mi to nie leży ale jeżeli już to zazwyczaj wole komuś sprzedać buty i założyć dźwignie niż machać rękami.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Ej, ja nie umiem biegać, nie uciekam, nie umiem żadnej sztuki walki, ciągle wkurzam ludzi, a i tak ostatnio biłem się w podstawówce :P

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Kyro ja też ostatni raz biłem się gdzieś w podstawówce góra w 2 gimnazjum a trenuje la sportu bo to fajna sprawa.

Keretsel

Keretsel

Użytkownicy
posty312
Propsy10
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Ja się interesuję krav-magą, dowiedziałem się o tego typu technice z książki, potem na necie trochę przeczytałem, ale trenować to nie ma gdzie bo w polsce bardzo mało popularne. I sztuka walki to nie jest ale technika samoobronna już tak :D  . Jest mnóstwo nieczystych zagrań i nauka walki tym co znajdziemy pod ręką :)

Hodir

Hodir

Użytkownicy
posty59
Propsy3
  • Użytkownicy
Cytat: Keretsel link=topic=5063.msg43959#msg43959 date=Feb 4 2009, 16:33\'
Ja się interesuję krav-magą, dowiedziałem się o tego typu technice z książki, potem na necie trochę przeczytałem, ale trenować to nie ma gdzie bo w polsce bardzo mało popularne. I sztuka walki to nie jest ale technika samoobronna już tak :)  . Jest mnóstwo nieczystych zagrań i nauka walki tym co znajdziemy pod ręką ^^

info z wiki

Krav maga stosuje gradację obrony w zależności od intensywności ataku i sytuacji broniącego się, czemu służą cztery zasady:
I zasada: Unikaj miejsc i sytuacji niebezpiecznych.
II zasada: Jeżeli znajdziesz się w niebezpiecznym miejscu lub sytuacji, to oddal się z tego miejsca jak najszybciej.
III zasada: Jeżeli znajdziesz się w niebezpiecznym miejscu lub sytuacji i nie możesz się z niej oddalić, to walcz używając wszelkich dostępnych przedmiotów, które mogą Ci pomóc.
IV zasada: Jeżeli znalazłeś się w niebezpiecznym miejscu lub sytuacji, nie możesz się oddalić i w zasięgu nie ma żadnych przedmiotów, które można by było w walce wykorzystać, to walcz w sposób maksymalny, nie stawiając sobie żadnych ograniczeń.

Czyli jak sie da nogi za pas a jak nie to można nawet gościowki oko wydłubać :D

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Znaczy się - normalna walka. Robisz, co możesz :D .

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Mój brat chciał się na to zapisać ale w Toruniu nie można było znaleźć czegoś takiego.
Ja osobiście byłem na kilku lekcjach CAPOEIRY :D

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja od jakiegoś czasu doskonale technikę butamiporyju.
O ile mi wiadomo to te wspaniałe karate/judo/(wpisz brakujące słowo) niezbyt sprawdzają się gdy przyjdzie co do czego. Wtedy można liczyć już tylko na siłę mięśni i skupieniu "ręka-morda"

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry