Dubbing 38423 106

O temacie

Autor Pjontka

Zaczęty 31.12.2008 roku

Wyświetleń 38423

Odpowiedzi 106

Triple

Triple

The Modders
posty98
Propsy1
  • The Modders
Nie powiedziałem niczego w stylu "jesli robicie to robcie dobrze", bo to bezcelowe.
Chyba nie oczekuje nikt, że dubbing MT będzie miał super profesjonalne brzmienie, a każdy głos będzie pieścił uszy soczystym dźwiękiem męskich głosów oraz aktorskim szlifem.
Ogranicza was sprzęt. Ja niczego nie oczekuję, po prostu stwierdzam fakty.
Każdy dał z siebie tylke i mógł. Niektórzy nagrywali lepiej, niektózy gorzej - wiadomo jak to z dubbingiem przez net.
i o to chodzi. BTW: topic jest o CZ, więc chodzi mi tylko o to, żeby uświadomić tym, którzy jeszcze nie wiedzą, że nie ma sensu naciskać, żeby dubbing powstał, bo osiągniemy co najwyżej podobny efekt. Ja naprawdę wolę czytać te dialogi.

Mecin

Mecin

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Dopiero przesłuchałem te próbki głosu i muszę stwierdzić, że są żałosne. Pomińmy młodociane głosy aktorów (żaden nie ma więcej niż 20 lat, jestem pewien) oraz marną ekspresję (jeden czy dwóch aktorów nadawałoby się, ale reszta głosów...) . Wszystko było nagrane na chujowym sprzęcie. Przecież to od razu słychać, zwłaszcza po niskich brzmieniach(których brak). Profesjonalną robotę odróżnisz po tym, że masz wrażenie, jakby twój interlokutor mówił do ciebie bezpośrednio, a nie z innego pomieszczenia. W tych próbkach to wina taniochy, która nie zbiera niskich brzmień. Pół biedy, że trzasków nie ma, ale i tak nie zagrałbym z tymi głosami. Wolę czytać. Doceniam trud w to wkładany, ale to nie dla mnie. (Jestem BARDZO wrażliwy na punkcie jakości dźwięku, więc jeśli ktoś uzna, że dałoby się radę przy tym grać, może mieć rację, bo nie potrzeba mu więcej).

I tu się mylisz, moja siostra ma ponad 20 i dawała dubbing. Też jestem audiofilem i myślę że w grze to będzie nawet nieźle wspópracować z resztą dźwięków.

Casillas

Casillas

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy
Też jestem podobnego zdania co przedmówca , wiadomo że nie ma się spodziewać nie wiadomo czego, lecz jeśli ktoś ma w sobie choć trochę charyzmy a nie jest zaspaną flegmą, grał w gothica i wie  jak wypowiadane są tam dialogi przez różne postacie wszystko powinno wyjść na poziomie dostatecznym(myślę że koordynatorzy dubbingu nie brali każdego lepszego kto się tylko zgłosił) :D   Pozostaje jeszcze kwestia sprzętu wiem że pozostawia on wiele do życzenia ale to nie jest komercha nikt tu nikomu za nic nie płaci, ludzie robią to wyłącznie z dobrej woli i poświęcają na to swój wolny czas.Co do jakości było tu mówione że trzasków nie ma więc tak tragicznie chyba nie jest :P  Z resztą poczekam na efekt końcowy i wtedy przyjdzie czas na ''rzeczywiste'' oceny. Podsumowując w MT z dubbingiem na pewno zagram bo dialogi mówione znacznie ułatwiają rozgrywkę i umilają gre

mixer

mixer

Użytkownicy
posty96
Propsy2
  • Użytkownicy
dialogi mówione znacznie ułatwiają rozgrywkę i umilają gre

bo ja wiem.... jak slyszalem w niektorych produkcjach nieciekawy dubbing to mimo szczerych checi gra ladowala w koszu, a w mody bez dubbingu gra sie calkiem przyjemnie. Tak naprawde to przeczytasz kilka kwestii i przynajmniej u mnie dziala to tak, ze zapominam o braku glosu i jak czytam jest tak jakbym slyszal jednak ten dubbing i to zajebiscie dobry, bo tworzy mi go moja wyobraznia, ktora sama dopasowuje glosy do postaci.

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Z tego co slyszalem dubbingu nie będzie więc topic wlasciwie do kasacji.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
to czytaj temat, prawdopodobnie nie będzie oficjalnego dubbingu. to jest trochę co innego.

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Choć być może będzie coś opcjonalnego. Może ork coś kiedyś napisze :lol2:

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
Juz o tym wpominałem, teraz mogę juz potwierdzić: Pojawi się lektor który będzie czytał nam dialogi.
Lektor będzie syntezowany, testując to samemu nie brzmiało najgorzej, po paru minutach się przyzwyczailem, sam lektor będzie dodatkiem, który będzie można ściągnąć, ale nikt wcale nie będzie do tego zmuszony.
W kazdym razie pojawienie się takiego Lektora zapewniam już w tej chwili, tymbardziej ze nakład prac nie jest duży.
Ktoś mógłby pomyśleć ze to całe wpisywanie dialogu który ma przeczytać lektor, zapisywanie go może potrwac ogrom czasu, tymbardziej ze kwesti bedzie prawie 10k, niby tak, ale rozwinąłem prędkość 30 kwestii na minutę więc to będzie conajwyzej jedna nocka :lol2: .
Być może kiedyś przedstawię filmik prezentujący jak ten lektor spisuje się w grze, wg. mnie dla tych którzy nie lubią suchych tekstów - świetne rozwiązanie.

shergar

shergar

Moderator działu
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Darth Revan
Tylko niestety zero emocji, ekspresji, szczególnie texty w stylu: Ha, ha... naprawdę dają rady :lol2:

Ale poza tym ork odwalił świetną robotę, więc dzieci z dys coś tam - Nie będziecie musieli czytać ze zrozumieniem!

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Arathor

Arathor

Użytkownicy
UberKleiner
posty156
  • Użytkownicy
  • UberKleiner
Dubbing do modyfikacji to luksus na który nie każdy może sobie pozwolić :lol2:

Powiem krótko, TheSnajper opanuj się człowieku albo nie rób wogóle modyfikacji.

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
Sher, dla mnie lepszy brak emocji niz emocje jak w reklamie proszku do prania :lol2: .

mixer

mixer

Użytkownicy
posty96
Propsy2
  • Użytkownicy
lektor to bardzo dobry pomysl, jest rozwiazanie, ktore powinno zadowolic zarowno zwolennikow dubbingu, jak i jego przeciwnikow :lol2:

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
swoją drogą lektor brzmi całkiem naturalnie poza kwiatkami typu "ha ha" czy nie uwzględnianiem fonetycznej wymowy ale to raczej żaden problem aby to skorygować.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
no mnie to strasznie zaskoczyło, jak dobrze ten lektor brzmi. W demie, które dostałem tylko "Rick" źle przeczytał. Pewnie da się wyłączyć lektorowi teksty w stylu "ha ha", skorygować imiona i będzie spoko.

no to możeczie zacząć naciskać na orca, aby przedstawił tajniki swojego rozwiązania...

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444

Retsked

Dubbing
#94 2009-07-09, 16:16(Ostatnia zmiana: 2009-07-09, 16:16)
Jak lektor nie będzie Ivoną, Microsoft Sam'em, czy innym gównem używanym w super-ekstra przeróbkach, to będzie zajebisty :) .

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Jeśli lektor będzie taki jak w Stalkerze Czyste Niebo, to ja już wolę amatorski dubbing.

Triple

Triple

The Modders
posty98
Propsy1
  • The Modders
Dobitny przykład, że nie da się wszystkim dogodzić, dlatego najoptymalniejszym wyjściem będzie rzucenie wszystkiego w cholerę : ) Poważnie mówię, żaden dubbing, tylko nauka czytania. I tak poziom analfabetyzmu niebezpiecznie wzrasta i ta tendencja będzie się utrzymywać.

Lucky

Lucky

Użytkownicy
posty52
  • Użytkownicy
:|  Kiedy odbędzie się dzień screen-a, bo jestem bardzo ciekawy postępów jakie dokonały różne grupy z the modders.

Kisamee

Kisamee

Użytkownicy
posty15
  • Użytkownicy
Ja twierdzę że lektor będzie dobrym rozwiązaniem. Osobiście wole czytać napisy , i nie lubię , kiedy jakiś 14-latek podkłada głos do takiej postaci jak Gomez , Lee itp. Tylko ciekawi mnie , czy lektorem będzie Ivona , bo jak tak , to bym poprosił wersje z samymi napisami :lol2:

Granica między ciekawością a głupotą , jest bardzo cienka.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold

Dreamerion
RaveN Studio

Dubbing
#99 2009-07-10, 12:48(Ostatnia zmiana: 2009-07-10, 12:52)
Wprowadzenie lektora można uznać za konsensus. Byłaby możliwość wstawienia opcji wyłączenia lektora w trakcie samej gry, ew. podczas instalacji?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry