Magia i cena towarów 2823 3

O temacie

Autor Defeatist

Zaczęty 11.12.2008 roku

Wyświetleń 2823

Odpowiedzi 3

Defeatist

Defeatist

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
Spytać chciałem o dwie rzeczy:

1) Jak dobrać się w Nocy Kruka do właściwości run i zwojów? Szukam i szukam, ale wygląda na to, że nie jest to takie proste jak w przypadku broni. Jakby ktoś wiedział, to niech poda plik, z którego można modyfikować rzeczy takie jak obrażenia, zużycie many itp.

2) Jak zmienić ceny, po których kupcy będą kupowali od nas towary? Tzn, normalnie skupują towary po 15% ich podstawowej ceny. Z jakiego pliku to zmodyfikować tak, aby kupowali od postaci za, np. 25%?

Z góry wdzięczny jestem za pomoc.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Cytat: Defeatist link=topic=4628.msg39871#msg39871 date=Dec 11 2008, 09:54\'
2) Jak zmienić ceny, po których kupcy będą kupowali od nas towary? Tzn, normalnie skupują towary po 15% ich podstawowej ceny. Z jakiego pliku to zmodyfikować tak, aby kupowali od postaci za, np. 25%?
w prosty sposób raczej się nie da. najlepiej zrobić taki dialog, jak np. u Bospera. Teoretycznie możnaby pewnie też pozmieniać ceny towarów na początku rozmowy, ale nie polecam.

Defeatist

Defeatist

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy

Defeatist

Magia i cena towarów
#2 2008-12-11, 14:38(Ostatnia zmiana: 2008-12-13, 15:28)
Na bank da się w prosty sposób. W modzie Piratenleben kupiec skupuje od bohatera towary po 30%. Nie wiem tylko gdzie to ustawić.

Znalazłem magię - jest w AI.

Pozostaje natomiast pytanie gdzie zmienić ceny skupu towarów?

Jestem Asasynem

Jestem Asasynem

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Jeśli chodzi o magię - masz ją podaną w skryptach run i zwojów np. SPL_TELEPORT1, wszystko zanjdziesz tam gdzie ci defeatist powiedział. :roll:  :roll:

Mam asa w rękawie...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry