Gdzie sę umiejętności w skryptach 2261 5

O temacie

Autor TomekLP

Zaczęty 27.11.2008 roku

Wyświetleń 2261

Odpowiedzi 5

TomekLP

TomekLP

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy
Witam, tak jak w temacie bardzo potrzebna jest mi informacja gdzie są skrypty w których zawarte są umiejętności. Chodzi mi o to gdzie jest coś takiego, że jak się skradamy i ktoś nas zauważy to się na nas drze, albo jak chcemy kogoś okraść to trzeba podejść do kogoś od tyłu. Bym był bardzo wdzięczny za choć najmniejszą pomoc bo to dla mnie naprawdę ważne.

Zubot

Zubot

Użytkownicy
posty202
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zaraz a chodzi ci o nauczanie umięjtności czy ogólnie?
Jeżeli o ogólne to w
_work\data\scripts\Content\Story\B\B_GiveSkill.d

TomekLP

TomekLP

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy
Chodzi mi o to, że ja chcę znaleźć gdzie jest zapisane co jaka umiejętność robi, np. że jak umiemy kraść no to wtedy możemy podchodzić do kogoś od tyłu i zabrać mu rzeczy z ekwipunku.

Kurde nie wiem jak to wytłumaczyć. Hmm to powiem może co chce zrobić. Chcę zamienić jedną z umiejętności na np. ogłuszenie albo morderstwo coś w tym stylu. Chce aby stara umiejętność nie działała i wtedy wstawię w nią nowy skrypt który sprawi, że będziemy mogli ogłuszać lub mordować - taki przykład.

FireBoll
  • Gość

FireBoll
Gość

Gdzie sę umiejętności w skryptach
#3 2008-12-02, 22:15(Ostatnia zmiana: 2008-12-02, 22:33)
hmmm ale pisanie takiej umiejętności to już chyba animacje nowe :)  i MDS:P Tak mi się zdaje :D
Powineś najpierw napisać nowy MDS a potem zrobić skrypt umiejętności

Artex

Artex

Użytkownicy
posty99
  • Użytkownicy
Chyba wiem o co ci chodzi, ale sam nie wiem jak ci pomóc.

Chodzi o to (chyba) jak np. zrobić żeby wyszkolenie w broni 1h dawało zamiast 10%, 50% szansy na krytyczny, albo żeby była mniejsza szansa na złamanie wytrycha...

Chętnie sam się dowiem : ).

Bastrad

Bastrad

Użytkownicy
posty45
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wiem o co ci chodzi i chyba żeby to zrobić musisz pobawić się skryptami i stworzyć nowe. Bo jak sie skradasz i naciskasz na npc to z tobą gada a ty chcesz go okraść. Chyba musisz zrobić do tego nowe animacje i podłożyć skrypt u npc jak ktoś umrze zabieranie mu  eq  nie wiem czy mnie zrozumiałeś. Bardziej ci moge wytłumaczyć ale daj gg

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry