Błędy i pomoc w radzeniu sobie z nimi 267176 439

O temacie

Autor serek

Zaczęty 29.01.2008 roku

Wyświetleń 267176

Odpowiedzi 439

majaczek
  • Gość
a skrypt na korzystanie z przedmiotów na mapie jest wadliwy i bardzo leciwy
na przykład gdy wieczorem (gdy NPC idą spać) bezi zamiast gotować próbuje... SPAĆ W KOTLE ! (niestety używa standardowej animacji :PP ale by wyglądała zupa z beziego ;)  )
ja tam proponuje by rozdzielić skrypty z aktywacją takich obiektów na niezależne
(dłubałem w skryptach do MT i jest tylko jedna funkcja obsługi która sprawdza jaki przedmiot był używany jako ostatni i wywołuje zależnie od wyniku uruchamia jedną z kilku - bardzo brzydko napisane)
tak więc nic dziwnego że gdy po tym jak bezi zamiesza w kotle, następnie np. diego idzie się kimnąć, to po wyborze opcji z menu zamiast ugotować np. rosół ze ścierwojada, zmęczony bezi zasypia nad kotłem ;) ,
albo o zgrozo od razu traktuje kocioł jak łóżko (znacznie rzadziej), gdybym się postarał mógłbym rzucić screena jak bezi nad kotłem się zastanawia "do rana", "do południa", "do wieczora",czy "do północy" :P

majaczek
  • Gość
a propo spania, to jak zdarzyło mi się spać w domu diego to mnie zaatakował facet o bardzo dziwnej nazwie (trzy "_" w nazwie cosik po niemiecku) ... skąd on się wziął w polskim modzie takim jak MT ? :PP

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
To nie bug... XD Mnie w MT napadł Zabójca Codename xD

Adrian
  • Gość
Obaczek to noobku :P . Teleport działa bo sam go użwyałem, a posążek bierze się telekinezą...

majaczek
  • Gość
posążek oczywiście telekinezą...
jednak co do tele, to faktycznie jest problem, bo w modzie to zaklęcie jest niestabilne (przynajmniej u mnie i qbaczka)
tak więc w większości miejsc zwój orkowego teleportu nie działa jak należy (bratu nawet nie zadziałał w cmentarzysku orków! - musiał przejść na kodach...)

PS: jak się "w złej kolejności" wykona zadania u pradawnych to nie można się wydostać - błąd z bramą...
występuje gdy od razu po poproszeniu cię o klejnot zwycięzców, się go ma i odda go, bez opuszczania siedziby pradawnych - wtedy gościu koło bramy nie pomaga ci jej otworzyć (tam gdzie te 2 pułapki i jeden przełącznik)

adikkkk

adikkkk

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
Otóż jak przyniosę listę Iana do  Diego i potem pogadam z Thorusem, mówi mi że mogę wejść do zamku, kończę rozmowę i nagle wszyscy w wewnętrznym zamku zaczynają między sobą walczyć, po chwili przestają i znowu zaczynają, na mnie tez się rzucają ale walczą głównie miedzy sobą.
Jeszcze do żadnego obozu nie przystąpiłem.

Proszę o pomoc

magik

magik

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
wlasnie mam to samo, pamowie pomozcie... gram drugi raz w mt i za pierwszym razem wszystko bylo ok. teraz spatchowalem sobie wersje na 1.03 i sie zaczelo. nie wiem co mam robic bo w nowym obozie mnie nie chca, a zreszta chcialem dolaczyc do SO ale nie da rady w tym stanie gry... prosze o pomoc

zwierko

zwierko

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
Czesc !
Od pewnego czasu pykam sobie w MT , mam juz 30lvl, 3 rozdzial i wpadam do obozu fanatykow( ta stara swiatynia orkow) i problem w tym ze jak przejde kawalak w tym obozie albo odezwe sie do Xorda  to mnie wywala z gry (acces violation). Mam wrazenie ze jest tak jak sie zblize za bardzo do tej swiatyni. Instalowalem starsze sterowniki graficzne , przeinstalowywalem dodatek kilka razy , instalowalem patche i ciagle to samo.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Włącz przez Gothic_Starter, tylko odznacz Reparse Scripts. Włącz też window mode i idź tam.
Jak cie wywali to popatrz do ZSpy jaki błąd się pokazał.

zwierko

zwierko

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
Wczytalem save jeszcze z 2 rodzialu , poszedlem tam i jest wszystko OK! Co prawda 3h gry w plecy , ale z przyjemnoscia nadrobie :D  
Buła - dzieki za pomoc :D

Vertex: Close.

wedka

wedka

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
Mam taki problem w tym zadaniu: mam już całe jedzenie, gadam do niego "Mam już wszystko" czy coś takiego, on zaczyna jeść ser i mówi coś o winie i gra się zacina tak jakby;p Nie da się nic zrobić, ani esc, zero.... tylko można resnąc komputer;p

O co może chodzić?

SnapperHunter
  • Gość
Dziwne :D   Masz chyba złą wersję Gothica, albo jakiś błąd w skryptach...

wedka

wedka

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
No właśnie nie wiem ocb tu:P Gothic oryginalny, MT na 1.03 patchu, wszystko OK tylko to takie zwalone jakoś:D

A i jeszcze czasami mam takie zwykłe zacięcie, nie wiem dlaczego, komputer dobry a tylko restart pomaga:P

Cord

Cord

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Cześć. Wiem, że ten problem jest często poruszany i pewnie wielu graczy wkur***. Mianowicie wywalanie do windowsa i access violation. Jak z tym walczyć? lub Czy wogóle da się z tym walczyć ? Proszę o odpowieź

Cord

Cord

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Cytat: melonik link=topic=433.msg14362#msg14362 date=May 2 2008, 23:49\'
Znalazłem pewne niedociągnięcie. Gra jest prawie niemożliwa do przejścia łucznikiem, ponieważ pancerze mają w wymaganiach siłę, a co jeśli ktoś daje w zręczność??

Jest jeszcze taka zbrojka jak "Zbroja Zabójcy"(nie jest to szczyt marzeń ale jest :D ) jako jedna z nielicznych albo jedyna wymaga zręczności. A co do zbroji magów to one wymagają many.

Seba

Seba

Użytkownicy
posty48
Propsy3
  • Użytkownicy
niejestem pewny czy już wymieniliście tego buga ale mnie i mojemu koledze za niektore moby nie daje doświadczenia. Jest to bardzo wkurwiające z uwagi na to że przykładam do niego sporą wage. Z tego co zauważyłem w grze, doświadczenia za potwora zależało od uderzenia mieczem. Raz dostawałem raz nie.

toptik

toptik

Użytkownicy
posty146
Propsy14
  • Użytkownicy
Cytat: Adrian link=topic=433.msg33332#msg33332 date=Oct 1 2008, 17:35\'
Obaczek to noobku ;) . Teleport działa bo sam go użwyałem, a posążek bierze się telekinezą...

więc tą telekinezą  weź  SŁOWNIK ORTOGRAFICZNY!!  :D

ps:A mi MT nie działa tylklo teksturki sobie zmieniłem :D

GeneralLee

GeneralLee

Użytkownicy
posty169
  • Użytkownicy
Zepsuł mi się save a mianowicie włączam sobie MT i wyskakuje jakbym zainstalował gothica rozdzielczość na najniższym sterowanie musiałem ustawiać i na pierwszym save jak jest obrazek to mam biały ekran a drugi save mm kilka godzin za tamtym pomóżcie może da się to naprawić.

Levy

Levy

Użytkownicy
posty61
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tego już raczej nie naprawisz :D . Musisz wczytać poprzedni save i grać dalej xD

GeneralLee

GeneralLee

Użytkownicy
posty169
  • Użytkownicy
Poszedłem drogą beliara mam wygrać na arenie poszedłem wygrałem dostałem tam ten kamień ale nie chcący użyłem go przez co nie mogę gadać z tamtym kolesiem ( tam gdzie był Diego w G2) i nie wiem co obić zapisu wcześniejszego nie mam znalazłem kod GodCristal ale nie działa co robić?

0 użytkowników
Do góry