Błędy i pomoc w radzeniu sobie z nimi 258106 439

O temacie

Autor serek

Zaczęty 29.01.2008 roku

Wyświetleń 258106

Odpowiedzi 439

Harris

Harris

Użytkownicy
Give me your soul... Please
posty183
Propsy80
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Give me your soul... Please
Cytat: Stein link=topic=433.msg105385#msg105385#msg105385#msg105385 date=1280742506
Gdy jestem w opuszczonej kopalni i schodzę do gniazda pajęczaków pojawia się komunikat "Access Violation", co zazwyczaj zdarza się, gdy brakuje jakiegoś pliku, lub jeśli jest uszkodzony. Mam wersję 2.01, a w 1.00 tego błędu nie było.

Pobierz patcha 2.02 i jeszcze jest jakiś patch może do twojego problemu.
http://www.poziomkaz.pl/articles/12/

kononodon

kononodon

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Witam, mam nastepujacy problem- mianowicie, gdy dostaje od Thangora misje by dostarczyc bandytom towary, ni z tad ni z owad gdy dochodze do ich kryjowki zaczynaja mnie atakowac. Jest jakies sensowne wytlumaczenie tego? dodam ze mam patcha 2.02

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6468
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
a zacząłeś nową grę po wgraniu patcha 2.02

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

kononodon

kononodon

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Tak, problem dalej ten sam.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6468
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
a jesteś pewien, że masz patcha 2.02(to znaczy czy masz trzy ikonki w playerkicie z poziomami trudności)?

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Wejdź sobie na forum Poziomkaz i przeczytaj FAQ, albo solucję. Ten temat był już poruszany wiele razy.

Krasnoludek

Krasnoludek

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy
Witam, ja mam następujące problemy, chciałbym prosić o pomoc w ich rozwiązaniu :

a]NOTORYCZNIE zdarza mi się, że po pewnym czasie grania znikają wszystkie tekstury ścian i podłoża, świat robi się taki biały jakby i nie widać gdzie się idzie. (versja 2.02)
b]po zabiciu królowej pełzaczy atakują mnie strażnicy kopalni, ale to było jeszcze na 2.01, w 2.02 ponoć poprawione to jest?

PoslannikZetKas

PoslannikZetKas

Użytkownicy
posty13
  • Użytkownicy
Witam wszystkich.

Pograłem trochę w ten mod, myśląc że po pierwszej odsłonie MT zostanie dużo zmienione i poprawione bugi. Niestety okazuje się, że nadal jest ich tyle, że gra staje się niewykonalna i zwyczajnie drażniąca. Zamieszczam listę tego co mnie drażniło:

• Zjebana tekstura ścierzki (linia zieleni)
  • Drzewo i dwie różne tekstury liści w obozie pod kopalnią (wystarczy się przyjżeć)
  • Chełmy wyglądające jak bug
  • Kiepskie vobowanie
  • Bardzo kiepska grafika 3d i błędy w 2d
  • Tekstury zbyt rozciągnięte (np w tej dziurze po pocisku z katapulty)
  • Ze stołu alchemicznego można skorzystać raz, potem się psuje
  • Brak możliwości powrotu do najemników po wstąpieniu do straży kopalni
  • Cały obóz łowców smoków biegnący ratować Miltena po przeciwnej stronie skały
  • Brak nażucenia kolejności wykonywania kłestów lub bug przez który atakują mnie bandyci
  • Nie da się pójść na tajne spotkanie Diego Miltena Lestera i Gorna.
  • Martwe pajęczaki latające w przestworzach
  • Zamarznięta woda w podziemnym świecie
  • Nieumarły Palladyn atakujący przed skończeniem dialogu
  • Wysypywanie się przy wieży mgieł
  • Wysypywanie się przy teleportach
  • Znikające ze statystyk współczynniki
  • Muzyk zagłuszający wszystkich dookoła
  • Dubbing - brak intonacji, anamiczne gadanie (tylko kilka dialogów jest dobre)
  • Problem z różnymi typami strzał
  • Wysoki poziom trudności wymusza specjalizacje, przez co nie jest się wstanie nauczyć wszystkiego czego by się chciało - brak dowolności wyboru.
  • Mało życia, co psuje zabawę.
  • Postać nie podąża wzrokiem za wybranym celem w czasie bitwy, ciągle zacina się podczas walki.
  • Tekstury koron drzew i kilku krzaków nie mają ustawionego przenikania i postać się blokuje
  • Więzień nie oddał pancerza po uwolnieniu z lochów SO
  • Wszędzie te oczojebne niebieskie migające światła

Ventrue

Ventrue

DreamVader
Herr Mannelig
posty1124
Propsy596
ProfesjaNierób
  • DreamVader
  • Herr Mannelig
Ja dodam, że nie podoba mi się to nowe drzewko doświadczenia. Za dużo punktów wymaga a za mało potworów do zabijania. W 1.03  grę skończyłem z  80 lvl a w 2.02 z 25.

Pragasek

Pragasek

Użytkownicy
posty334
Propsy39
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Mam ten sam problem co pan UP

Zabijając Królową Pełzaczy strażnicy robią się do nas HOSTILE.
Czy może ktoś powiedzieć jak to naprawić?

Pragasek

Pragasek

Użytkownicy
posty334
Propsy39
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Otóż gram se w Mroczne Tajemnice. Po zabiciu królowej pełzaczy strażnicy mnie atakują i zabijają ; /

Zainstalowałem patcha 2.02, lecz gdy wczytuje grę jest dalej to samo.

Czy to znaczy, że muszę zacząć od nowa? Bo szczerze moja postać jest w miarę dobra jak na mój Lvl :/

Harris

Harris

Użytkownicy
Give me your soul... Please
posty183
Propsy80
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Give me your soul... Please
Niestety musisz zacząć od początku. Dlaczego nie grałeś na najnowszym patchu od początku? Z nim takich błędów być nie powinno... Tak czy siak postaci nie odratujesz, pozostaje Ci gra od nowa.

Grovve

Grovve

Użytkownicy
posty6
Propsy11
  • Użytkownicy
Witam,
Mam problem z MT 2.02 a dokładniej nauką posługiwania się bronią dwuręczną na poziomie "Guru" którą posiada Sheer'Ghar. Gdy uczyłem się u niego w nadziei osiągnięcia tego poziomu i doszedłem do 89% nie mogłem się dalej już uczyć, a poziomu Guru nie uzyskałem. Sprawdziłem za pomocą cheatu ile % ma Sheer'Ghar i wynosiło to właśnie 89% i miał on poziom Guru. Teoretycznie więc skoro i ja mam 89% też powinienem otrzymać poziom Guru, ale tak się nie stało. A więc czy to błąd gry, czy coś mogłem źle zrobić?

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
Teoretycznie więc skoro i ja mam 89% też powinienem otrzymać poziom Guru, ale tak się nie stało.
Teoretycznie tak, ale praktycznie, o ile dobrze sobie przypominam czasy gdy moddowałem goticzka, tak nie jest. To znaczy że my na pierwszym poziomie doświadczenia mamy, załóżmy 50 "punktów życia", ale przeciwnik na pierwszym poziomie doświadczenia może ich mieć dwa albo pięć miliardów, być może z umiejętnością walki też tak jest.

Chociaż nie wiem kurna. To moje przypuszczenie.

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6468
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
wydaje mi się, że nie masz 2.02, ale jeśli tak to przywołaj ch i u niego wydaj punkty na naukę, jak dla mnie to jak najbardziej uczciwe, ponieważ po prostu mamy błędy w modzie

Grovve

Grovve

Użytkownicy
posty6
Propsy11
  • Użytkownicy
wydaje mi się, że nie masz 2.02, ale jeśli tak to przywołaj ch i u niego wydaj punkty na naukę, jak dla mnie to jak najbardziej uczciwe, ponieważ po prostu mamy błędy w modzie

Chyba tak właśnie zrobię, dzięki za pomoc.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Na wersji 2.02 nauka u Sherghara jest zbugowana.

wieczor

wieczor

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Jeśli planujecie wydać nowszą wersję to zwrócie uwagę na to, że gracz, który nie zaliczy zadań od Alchemika do 3 rozdziału nie może się nauczyć ważenia mikstur - po jego uwolnieniu opcje dialogowe zadań są niedostępne.

Przy okazji chciałbym się dowiedzieć czy można dodać sobie umiejętność alchemii z konsoli.

Look M.M

Look M.M

Użytkownicy
posty96
Propsy3
  • Użytkownicy
To chyba nie ten dział ziom? nawet nie wiem co ty chcesz.

Przybyłem Zobaczyłem Rozpierdoliłem :)

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy924
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis

EdekSumo
Wyspa Khorinis

Błędy i pomoc w radzeniu sobie z nimi
#239 2011-06-02, 15:31(Ostatnia zmiana: 2011-06-02, 15:32)
@up :facepalm:
Btw z tego co się orientuje poziomki nie mają zamiaru kontynuować MT ale pewien nie jestem

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry