[G1] Gothic Reworked 12198 28

O temacie

Autor IceMan

Zaczęty 10.12.2024 roku

Wyświetleń 12198

Odpowiedzi 28

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
Spamer, hejter, męczydupa
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Spamer, hejter, męczydupa
I jak ma się projekt?

rezu93

rezu93

Użytkownicy
posty12
Propsy15
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
I jak ma się projekt?

Testerzy testują, ja poprawiam błędy i wprowadzam zmiany balansu. Dodaję też nowe ficzery uprzyjemniające rozgrywkę. Nie wiem ile potrwa jeszcze faza testów ale myślę że jakieś 2 tygodnie

Klimek

Klimek

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
Ja mam pierwsze pytanie, w jakim celu dodawać ognika do tak małego świata jakim jest kolonia w G1 i w którym jest stosunkowo niewiele do zbierania? Chyba nie planujesz nas zasypać miliardem śmieci jak w Othello? 🤭

rezu93

rezu93

Użytkownicy
posty12
Propsy15
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Przedewszystkim ognik jest elementem rozwoju, bo za rudę rozwijać można jego umiejętności, przedmiotów jest więcej do zebrania bo Gothic 1 w oryginale był ubogi jeżeli chodzi o puste lokacje itp.
Ognik nie tylko może pokazywać czy zbierać przedmioty ale również ma opcję pokazania ile w każdym świecie gry obecnie znajduję się magicznych tabliczek czy roślin/roślin stałych, co może być pomocne w eksploracji. A zbieranie przedmiotów to dobra ponoć dla kogoś kto nie chce niczego przegapić no i nie chce sam chodzić i klikać przedmioty na ziemi.

Ergon

Ergon

Użytkownicy
posty19
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Mod wygląda świetnie, zapowiada się najlepszy addon do G1. Mam jednak obawy i pytanie odnośnie poziomu trudności - planujesz coś pomiędzy bazowym poziomem, a Udręką? Myślę, że wielu graczy Gothica lubi wyzwania, natomiast zapis w określonych miejscach brzmi jak upierdliwy feature.
Rozważałeś może stworzenie poziomu trudności na zasadzie modyfikatorów? (Tzn. każde pole z poziomu Udręka można włączyć lub wyłączyć według uznania).

lisek386

lisek386

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mam nadzieje że mod sie pojawi. bo wygląda na bardzo obiecujący

rezu93

rezu93

Użytkownicy
posty12
Propsy15
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Tryb udręki pozostanie niezmieniony i będzie miał te wszystkie opcje włączone, ale rozważam jeszcze przyszłościowo zrobić dodatkowy tryb customowy gdzie będzie można sobie modyfikować rzeczy ręcznie.

Mod pojawi się już niedługo, obecnie jest w zaawansowanej fazie testów.

Ergon

Ergon

Użytkownicy
posty19
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Tryb udręki pozostanie niezmieniony i będzie miał te wszystkie opcje włączone, ale rozważam jeszcze przyszłościowo zrobić dodatkowy tryb customowy gdzie będzie można sobie modyfikować rzeczy ręcznie.

Tak z ciekawości, rozważasz tylko ten dodatkowy poziom i pomniejsze patche czy jakiś większy rozwój moda po jego premierze?

rezu93

rezu93

Użytkownicy
posty12
Propsy15
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

Tak z ciekawości, rozważasz tylko ten dodatkowy poziom i pomniejsze patche czy jakiś większy rozwój moda po jego premierze?

Na ten moment mam sporo jeszcze większych pomysłów, ale to plany na przyszłość właśnie.

0 użytkowników
Do góry