Gothic Remake mod? 1079 2

O temacie

Autor shergar

Zaczęty 29.09.2024 roku

Wyświetleń 1079

Odpowiedzi 2

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Hej,
Odkąd obejrzałem teasera remake'a do pierwszego Gothica zaczęło chodzić mi po głowie, czy nie zrobić do niego moda, przy okazji byłoby to spięcie klamrą sceny modderskiej którą tworzyliśmy te naście lat temu ;-) UE5 raczej bez problemu na to pozwoli, może dorzucą jakieś narzędzia, etc. W sumie po MT i CZ miałem niedosyt bo było kilka ciekawych i sensownych pomysłów, które poszły w odstawkę ze względu na ograniczenia silnika. Myślałem też nad rozwinięciem kilku wątków z gry i dodanie dużego plotu - pomysł na to jest wg mnie całkiem ciekawy, dużo bardziej "dojrzały" niż MT czy CZ :D

Jeżeli temat z mojej strony dojdzie do realizacji to przydałoby się kilka osób z sensownym skillem do współpracy. Wiem, że forum dogorywa, ale może ktoś się znajdzie ze "starej" i "mniej starej" ekipy, żeby w taki sposób pożegnać się ze sceną modderską ;-)

Plan jest taki, że jak wyjdzie remake do G1, pogram i zobaczę jak to wygląda + jak wygląda kwestia moddowania i wtedy wrócę z konkretami. Na razie wrzucam zajawkę, żeby też samemu się bardziej do tego zmotywować :D

BR,
Shr

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty665
Propsy233
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Byleby powstał kolejny legendarny utwór <3

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

Damianut_Gladiator

Damianut_Gladiator

Użytkownicy
posty27
Propsy13
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Jeżeli temat z mojej strony dojdzie do realizacji to przydałoby się kilka osób z sensownym skillem do współpracy. Wiem, że forum dogorywa, ale może ktoś się znajdzie ze "starej" i "mniej starej" ekipy, żeby w taki sposób pożegnać się ze sceną modderską ;-)

Hej,

Chciałbyś się do tego przygotować tworząc tryb VR do Gothic Remaster na Unreal Engine 5? To w skrócie Gothic 1 zaimplementowany na silniku Unreal Engine 5. Został opublikowany za zgodą THQ Nordic.

Twórca projektu, Dmitri Kalużnyj, ogłosił na początku września wydanie wersji 1.0 i bierze pod uwagę dodanie trybu VR w przyszłości.

Jednocześnie, parę dni temu, koordynator projektu Gothic VR o nicku Romeyyy ogłosił przerwanie prac nad projektem implementującym tryb VR w Gothic na silniku Unity. Z uwagi na podział zespołu, gdzie część członków zaczęło tworzyć tryb VR w ramach projektu Gothic UnZENity.

Po ogłoszeniu przerwania prac, napisałem do koordynatora Gothic VR, z uwagi na to, że już z nim kiedyś rozmawiałem w ramach wywiadu, który opublikowałem na Gothic Up. Ostatecznie okazało się, że jest chętny nadal pracować nad trybem VR, ale już na silniku Unreal Engine. Chciałby stworzyć tryb VR jako modyfikację do projektu Gothic Remaster na Unreal Engine 5.

W skrócie: szuka od 2 do 4 chętnych deweloperów do pracy z Unreal Engine 5.

Sam to jestem modderem Gothica, tworzyłem Gladiatora i Arkonę. A że widzę, że obaj chcecie pracować na Unreal Engine 5, to Ci napisałem.

Tryb VR zostałby zaimplementowany jako modyfikacja do projektu na Unreal Engine 5. Czyli analogicznie, jak chciałbyś to zrobić, ale do Gothic Remake.

Poza TheModders, kontakt do mnie to jakby co:
Discord: damianut
e-mail: damianas1999@gmail.com

Tłumaczenie modyfikacji do Gothica na smartfonie: Weblate.

Chcesz przetłumaczyć modyfikację, której nie ma na liście projektów Weblate? Skontaktuj się z administratorem (auronen na Discord).

0 użytkowników
Do góry