Angepasst
Angepasst to mod balansujący Gothic 2 Noc Kruka, w którym jednym z głównych założeń jest większe zróżnicowanie gildii. Nie wpływa w żaden sposób na fabułę.
Poprawki balansu:* Wyposażenie gildii zostało bardziej zróżnicowane.
* Łowca smoków ma teraz dostęp do najlepszej broni i zbroi w grze.
* Paladyn ma do dyspozycji nieco słabszy pancerz i tylko drugą najlepszą broń w grze, ale za to ma dostęp do zaklęć, których koszty many zostały obniżone.
* Wszystkie zaklęcia dla maga zostały przerobione. Prawie wszystkie wymagają mniej many, zadają większe obrażenia, a w niektórych przypadkach są nawet szybsze (w pełni naładowana duża kula ognia zabija orka-elitę).
* Mag nosi najsłabszy pancerz w grze, ale ma zdecydowanie najlepszą ochronę przed magią.
* Koszty punktów nauki dla siły, zręczności i many pozostają niezależne od bonusów (mikstury, rośliny, kamienne tablice).
* Punkty życia smoków zostały znacznie zwiększone (co najmniej dwukrotnie).
* Niewielkie zmiany w obrażeniach łuku i własnoręcznie wykutych mieczy.
— I wiele więcej —
Ulepszenia kosmetyczne/logiczne:* Gorn nosi ciężki pancerz najemnika przez całą grę.
* Gorn daje teraz bohaterowi ciężki pancerz najemnika, gdy po raz pierwszy spotyka go w Górniczej Dolinie (oczywiście jako najemnik).
* Żaden łowca smoków nie nosi już średniej ani ciężkiej zbroi jak w podstawce, ponieważ tylko bohater może zdobyć smocze łuski.
* Zaimplementowano łatkę skryptową Fizzbana, która eliminuje wiele bugów w grze.
Polecamy również alternatywny download narzędziem Spine:
Link.
Zanim zaczniesz narzekać na błędy typu Access Violation, zajrzyj tutaj:
KlikAutorem modyfikacji jest
Beorn33.
Całą polską wersją zająłem się ja. Wykorzystałem do tego DialogGettera, więc żadne poprawki nie wchodzą w rachubę. Macie dokładnie to, co w Niemczech.
Opis pochodzi z forum
Bractwa Spolszczenia, autorem jest
@Quasch.