Modyfikacja
AtariarEdition to straszny misz-masz, jeśli chodzi o jakość tekstur, dlatego stworzyłem paczkę, która uzupełnia owych braki i podmienia te mniej okazałe na trochę ładniejsze. Część tekstur robiłem bazując na innych/edytowałem, część jest z upscale'u Gigapixelem z częściowymi poprawkami, a większa część pochodzi z takich paczek/modów, jak:
- Texture Pack by Artemiano (starsza i nowsza wersja)
- Gothic 2: Gold Remaster
- Vurt's Gothic II Graphics Overhaul
- Gothic TextuRes Replacer
- Gothic Reloaded Mod
- Fixed Carnage Heads Models
- [Patch] Gothic 2 Fix für Gregs Piratenhut
- Gothic 2 Lhiver Edition
(2023-02-26) Poprawione zostały modele i tekstury pancerzy, do których w Atariarze został dodany wariant z kapturem (szaty magów, szata nowicjusza).
(2023-03-18) Została zmieniona roślinność (krzewy, paprocie, winorośla, trawa).
(2023-07-29) Uzupełnione i poprawione tekstury świata i zwierząt. Dodane poprawione modele głów z nowymi teksturami. Zmiany i poprawki tekstur pancerzy, modeli pancerzy i modeli z nimi powiązanych. Nowe ekrany ładowania zenów i rozdziałów.
(2023-09-04) Drobne poprawki i optymalizacje.
*Zrzuty ekranu do zaktualizowania*
Screeny:
Download:
Uwaga. Paczka została stworzona z myślą o modyfikacji AtariarEdition v1.5.2, ale można jej też użyć jako zwykły texturepack. Wystarczy zmienić rozszerzenie plików z .mod na .vdf i wkleić je do folderu Data.
Instalacja:
Zawartość paczki Atariar Graphics Addon wklej do folderu gry Gothic 2 NK z wcześniej zainstalowanym modem AtariarEdition i usuń plik "Gothic2_AtariarGraphic.mod" z folderu data/modvdf.
Paczka jest na tyle ogarnięta, że postanowiłem ją udostępnić, ale i tak mogą do niej powstać ewentualne poprawki. Linki do źródeł znajdują się w pliku CzytajTo!.txt znajdującym się w archiwum z modem.