Znów Mapowanie xD 1762 3

O temacie

Autor

Zaczęty 17.10.2008 roku

Wyświetleń 1762

Odpowiedzi 3

FireBoll
  • Gość
Mam pytanie powiedzmy że zmapowałem już obiekt(co chyba już zrobiłem xD) i jak go zapisze to jest on już zmapowany i moge teraz wreszcie do Spacer  go dać żeby się teksturki nie rozmazywały czy musze coś jeszcze zrobić?  i jeszcze jedno pytanie Czym się różni Normal Maping od Flatten maping ?

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Teksturki zdaje się że nadal nie będą idealne. W oknie z uvką, w zakładce Tools (chyba Tools) wybierz "Render UVW Template" i wyrenderuj sobie to w np. 1024x1024, a następnie na podstawie tego zrób teksturę w programie graficznym. Z tym, że jest jeszcze pewna różnica między modelami: coś małego, np. strój, kufer, musisz zmieścić w całości na tym kwadracie uvki i robić teksturę pod uvkę, natomiast duże obiekty, na których tekstura się powtarza, mapuje się nieco inaczej i to raczej uvkę robi się pod teksturę.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Obiekty otoczenia typu beczki, wszelkie przedmioty, oręż oraz zbroje, organike teksturujesz specjalnie do tego przygotowanymi mapami w oparciu właśnie o siatke unvarpa. reszta rzeczy tzn. teren, architektura i podobne teksturowane są bezpośrednio w spacerze. tak to się prezentuje w gothicu.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
=O

Wielkie thanks Thoro, właśnie tym pomogłeś mi w usunięciu problemów z teksturami :roll:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry