Light Saber 2396 8

O temacie

Autor

Zaczęty 1.10.2008 roku

Wyświetleń 2396

Odpowiedzi 8

maniek
  • Gość
jak zrobić coś takiego: wyciągam małął rękojeść a po chwili z niej wysuwa się ostrze

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy
Nie wiem czy wogole silnik gothica obsluguje takie shadery jak glow itp

GTX 8800 512mb/bit, 250GB SATA, 2560Ram, Pentium D Dual Core 2,8 GhZ, Samsung Sync 17', Fortron 400W, Microstar

Althar

Althar

Użytkownicy
posty307
Propsy44
  • Użytkownicy
Nie weim czy bedzie efekt świecący ale mozesz spróbować tak: skrypt w którym jest, ze po wyciagnięciu zmienia sie model 3d miecza, po schowaniu też, a śwaitło to moze jakoś jako efekt czaru ?

Artex
  • Gość
Heh, ogląda się filmiki GalaAnonima co : )? Jeśli chodzi ci o to jak on to zrobił to myślę że był to po prostu zręczny montaż. Bo zauważ że Bury Zenek (ojej ojej  :P  ) najczęściej wyciąga go w czasie zbliżenia, a (mi się wydaje że) jest to po prostu JPG z dograną animacją stopniowo pojawianej się czerwonej kreski. A sam miecz (w czasie akcji) jest po prostu pomalowany na czerwono.

FireBoll
  • Gość
Plz pomóżcie chce zrobić lightcybera do Gothic 2 NK zamiast piki bojowej jednak nie wiem jak znaczy wiem ze trzeba Gomanem teksturke wyciągnąć i potem przerobić ale jak dokładniej to trzeba zrobić bo gdy kolor piki zmieniałem na niebieski to się nic nie zmieniło :P

Lukan
  • Gość
Najlepiej zrob nowy model, ten laser zrob jako zwykly cylinder i daj mu taki oczojebny zielony kolor.

FireBoll
  • Gość
i co potem?

Manver

Manver

Użytkownicy
posty20
Propsy1
  • Użytkownicy

Manver

Light Saber
#7 2008-10-05, 13:13(Ostatnia zmiana: 2008-10-05, 13:15)
Przecież są na forum tutoriale przedstawiające proces dodawania nowej broni, poszukaj.

"grafik 3D,2D,skrypter,Spacer" - może skup się na jednej dziedzinie zamiast mieszać każdą z nich?

FireBoll
  • Gość
mam małą prośbę czy ktoś by był na tyle dobry i wykonał by dla mnie teksturę lightsajebra pod pikę bojową pilnie potrzebuje kolor niebieski proszę nie musi ona być perfekcyjna ważne żeby była i działała xD Gdy by ktoś ją skończy łprosze o podanie linku w tym temacie xD Pozdrawiam wszystkich i dzięki za pomoc jeśli mi ktoś jej udzieli :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry