[G2NK] Zdarzenie na morzu 42988 93

O temacie

Autor Dark

Zaczęty 3.09.2008 roku

Wyświetleń 42988

Odpowiedzi 93

Gumen

Gumen

Użytkownicy
Niegdyś grafik 3D
posty113
Propsy355
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Niegdyś grafik 3D
CHe che, super mod :]
Pierwsze, co to rzuciła mi się w oczy skrzynia, która teksturowałem  :)  .

acha i jeszcze taki screen, zatytułowałem go "Na krańcu świata" :)  :

http://img403.imageshack.us/my.php?image=nakracuwiatamy5.gif

Na emeryturze modderskiej od 2013 r.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Dark jak najszybciej wydaj ten quest_patch bo nie ma wco jak narazie grać.

Jeśli mają to być zadania typu przynieś/zabij/zdobądź to najlepiej nic nie wydawajcie. No przepraszam ale wciskanie takiego fabularnego gówna, nawet w formie minimoda to obraza inteligencji potencjalnych graczy. Zero jakiego kolwiek polotu, inwencji i wyobraźni. To już czas zapłaty prolog był lepszy.

Reszty szkoda komentować. Luke powiedział wszystko co stosowne. W końcu doczekaliśmy się długo zapowiadanego moda przez najstarszą, największą, najbardziej doświadczoną i mającą najwięcej kontaktów w światku grupy modderskiej. Ciekawi mnie jedynie ile wam zajmie robienie moda do wiedźmina i tego zdarzenie khorinis czy jakoś skoro taka byle pierdoła zajęła was na rok czasu i do tego jeszcze musieliście prosić ludzi z innych teamów o pomoc.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dark

Zdarzenie na morzu
#62 2008-09-06, 14:38(Ostatnia zmiana: 2008-09-08, 18:25)
Cytat: Thoro link=topic=3686.msg31165#msg31165 date=Sep 6 2008, 12:28\'
Jeśli mają to być zadania typu przynieś/zabij/zdobądź to najlepiej nic nie wydawajcie. No przepraszam ale wciskanie takiego fabularnego gówna, nawet w formie minimoda to obraza inteligencji potencjalnych graczy. Zero jakiego kolwiek polotu, inwencji i wyobraźni. To już czas zapłaty prolog był lepszy.
Nic z tych rzeczy.

Cytat: Thoro link=topic=3686.msg31165#msg31165 date=Sep 6 2008, 12:28\'
Reszty szkoda komentować. Luke powiedział wszystko co stosowne. W końcu doczekaliśmy się długo zapowiadanego moda przez najstarszą, największą, najbardziej doświadczoną i mającą najwięcej kontaktów w światku grupy modderskiej. Ciekawi mnie jedynie ile wam zajmie robienie moda do wiedźmina i tego zdarzenie khorinis czy jakoś skoro taka byle pierdoła zajęła was na rok czasu i do tego jeszcze musieliście prosić ludzi z innych teamów o pomoc.

Ta sprawa jest zbyt zagmatwana więc nawet jej nie będe tłumaczył

Cytat: Dekster XVII link=topic=3686.msg31121#msg31165 date=Sep 6 2008, 06:49\'
rolleyes.gif

btw. nie grałem w tą wersję, ale wiem co nieco o tym, kto siedział godzinami i próbował to skleić. Mogę wymienić spokojnie ze trzy osoby.

Wybacz, ale chodziło mi o osoby, ktore zrobily moda on nowa. Doceniam twoje starania przy poprzedniej wersji :]  

Cytat: Lesterek link=topic=3686.msg31125#msg31165 date=Sep 6 2008, 07:23\'
Tak ja też tak mialem. Z tego wszystkiego SF zrobili najmniej. Podobna sytuacja że tak wspomnę była przy modzie świątecznym, kiedy to nie był napisany ani jeden skrypt i ja dostałem świat abym wszystko zrobił w dwa dni!

Przypominam, ze BYLES wtedy w soulfire (i podobno dalej jestes, nie?) a co do swiata - to mialo byc napisanie paru zadan i praca w spacerze.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Zdarzenie na morzu
#63 2008-09-06, 14:42(Ostatnia zmiana: 2008-09-06, 14:44)
Sory, ale nie nazwę tego "cudem".
Zacząłbym od poprawienia startscreena kończąc na wszystkich innych bugach.
Rycerz z lagą? Miecza nie dostał :]  

Co chwilę się zacina i zanikają tekstury, zniechęciłem się.
Błyszczenie zbroi... Jaki bajer :)  

Paladyni sami wykonywali wszystkie czynności "potrzebne do pływania"?
Dziwi mnie trochę czemu oni byli na jednym statku, a rycerze na drugim.

Gwardziści chyba lepiej jakby mieli to samo uzbrojenie.

Muzyka dosyć dobra, dubbing to chyba największy + dla tego moda. Chociaż akurat głos głównego bohatera mnie nie powalił. Trochę mało zrozumiały, lepiej jakoś jak dla mnie mówiły inne postacie.

Do tego + za dosyć dobry klimat.

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica

Gother

Zdarzenie na morzu
#64 2008-09-06, 14:52(Ostatnia zmiana: 2008-09-06, 14:53)
I pisze to ktoś taki kto zachwyca się opowiadaniami Lukasa.
No oczywiście u nas nie ma nic fajnego, bo my jesteśmy SoulFire i trzeba nam nawrzucać jeszcze taaa
Choć faktycznie, lipa jest, ale dubbing to mocna rzecz  :]

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Nic z tych rzeczy.

Cieszę się że masz takie podejście do sprawy. Szkoda jedynie że nie pomyśleliście o tym przed wydaniem moda. Tak całość ocieka zadaniami typu 'przynieś buraki" (schemat).

I pisze to ktoś taki kto zachwyca się opowiadaniami Lukasa.

Bo ktoś taki potrafi się zdystansować do gównianego opowiadania i przy stosownej dawce ironii śmiać się z niego razem z innymi. Skoro ktoś odbiera to wszystko na poważnie to ładnie z nim.

No oczywiście u nas nie ma nic fajnego, bo my jesteśmy SoulFire i trzeba nam nawrzucać jeszcze taaa

Gother, ale dobrze wiemy że te "stereotypy" nie wzięły się z niczego. Ludzie są złośliwi bo niestety sami świadomie, bądź nie zapracowaliście sobie na taką opinię i raczej trudno będzie to zmienić. Przykładowo gdyby nie ta szopka choćby z tym modem to by temat był pełen samych pozytywnych komentarzy. Zapewne nikt nie zarzuciłby Wam tych wszystkich uwag a nawet jeśli to w sposób bardziej grzeczny. Jak mówiłem Wasza reputacja nie wzięła się z dupy.

Arathor

Arathor

Użytkownicy
UberKleiner
posty156
  • Użytkownicy
  • UberKleiner
Możliwe że kiedyś moda pobiorę bo jestem w sumie fanem grupy Soulfire bo to ziomki z WoGa :D  ale dobra przejdę do rzeczy.

Nikt nie urodził się doskonałym moderem i ludzie pracują nad swoimi pracami ale w sumie na Polskiej Scenie Moddingu to wychodzi na to że Mody w Gothicu mają swoje premiery a w GTA SA już nie :P  ale o tym na inny raz powiem :)  polecam moda choć sam nie grałem :)

Powiem krótko, TheSnajper opanuj się człowieku albo nie rób wogóle modyfikacji.

Silveris

Silveris

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy
Heh.. Kolejny mod. To już standard :P  Mod godny pochwały. Fajnie, że jest już od 3h ;} Na pewno zagram.

Zbyt wysoki obrazek!

Wszystkie obrazki są robione przeze mnie i są moją własnością! All rights reserved. ;]

GornSnk

GornSnk

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy

GornSnk

Zdarzenie na morzu
#68 2008-10-11, 20:59(Ostatnia zmiana: 2008-10-11, 21:00)
Witam Dark And Team  :D   niezła modyfikacja gratulacje oby " Dzieje Khorinis" była lepszą modyfikacją :P  

PoZdRo i życze miłej roboty :P

Lucky

Lucky

Użytkownicy
posty52
  • Użytkownicy

Lucky

Zdarzenie na morzu
#69 2008-10-18, 23:53(Ostatnia zmiana: 2008-10-19, 07:40)
:lol2:  Wiem że to zły temat jest,no ale kiedy wasz główna będzie czynna,bo już nie mogę się doczekać kiedy będę mógł zadawać pytania na temat waszej modyfikacji,typu:co będzie znajdowało się na terenie nowego obozu.Mam jeszcze kilka pomysłów związanych z waszym modem,z którymi się chciałbym podzielić.Tylko nie pomyślcie że jestem fanatykiem gry gothic bez której nie mógł bym żyć,po prostu spodobał mi się wasz pomysł na moda,a w dodatku wciągu ostatnich lat na rynku pojawiają się same kiczowate gry,w których po za grafią się nic nie liczy,naturalnie grafika jest ważna no ale bez przesady.

Edit by Dark: Za godzinę zrobię, wstrzymaj się :roll:

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Fak, dopiero obcziłem, że wyszedł już ten mod :D
Dziś pogram i zrecenzuję :lol2:

Cien

Cien

Użytkownicy
posty32
  • Użytkownicy

Cien

Zdarzenie na morzu
#71 2009-03-10, 23:49(Ostatnia zmiana: 2009-03-10, 23:57)
Ludzie w to się grać nie da! Pierwsza rozmowa z Parcivalem(tak się go pisze?),
nic nie słychać. Nie dość że głos bohatera jest jakiś dziwny to tak jakby otoczenie nie daje mi nic usłyszeć z rozmowy. Dobra nic tak akurat się dobrały głosy. Idę na ten "tajemniczy" statek. Spotykam maga... Pierwsza myśl, "Zły mag" z deka bajkowe określenie. No ale nic może ja tak sądzę. On coś gada o jakiś trupach hmmm... Nic nie widziałem może to te szkielety? Dobra zaczyna się walka, jak mi zmuliło blaszaka... Od razu wyłączyłem Gothica i popatrzyłem w procesy. Tu nic nie ma nie pożądanego. Włączam znów moda. Po próbach opanowania postaci i przyzwyczajenia się że nic tak nie zdziałam zabiłem maga z konsoli. Jaka ulga... Wziąłem tabliczkę i poszedłem do Parcivala. Znajdź maga i mu pokaż. Szukam maga z jakieś 10min. może jakaś wskazówka gdzie on jest a nie że mam biegać bez celu. Znalazłem. Hmmm... Myślałem że wojownikom Innosa powinien towarzyszyć Mag Ognia. Nie umie on tego odczytać. Wracam do tego palladyna. A on na to że trudno. To poco w ogóle ta tabliczka? Idź do kapitana i powiedz że wyruszamy. Już koniec(myśle)? A tu niespodzianka. Mam dziurawe ręce i zgubiłem kusze. Możesz iść po nią bo mi się dupy nie chce ruszyć. A jak nie to nie popłyniemy. Nie mógł wysłać jakiegoś pachołka? I po monotonnym szukaniu szczególnie w ładowni. Odechciewa mi się grać.
Myślałem że można czegoś więcej oczekiwać po niby "doświadczonym" teamie który robił moda przez rok z pomocą różnych osób z tego forum i jak dobrze pamietam Rusków.
Co do tej walki z "złym magiem", może mam gównianego kompa ale mi G3 lepiej chodzi niż walka z tym "złym".
Taka jest moje zdanie. Możecie mnie teraz wychłostać :D

PS: Okręt po zderzeniu powinien ponieść straty na tyle duże że takie pachołki nawet gdyby chciały to by nic nie umiały z tym zrobić...

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ta wersja moda powstała w niecałe 3 tygodnie. Pierwotnie była to zupełnie inna modyfikacja, ale nie chce mi się o tym opowiadać po raz kolejny. Tą wersję zrobiłem od strony technicznej ja i oszust, z drobną pomocą adanosa, buły i damianxa. Rosjanie nic do tego moda nie robili. Wyszło jak wyszło...

Xam

Xam

Użytkownicy
posty10
  • Użytkownicy
Cytat: Dark link=topic=3686.msg46475#msg46475 date=Mar 11 2009, 12:54\'
Ta wersja moda powstała w niecałe 3 tygodnie. Pierwotnie była to zupełnie inna modyfikacja, ale nie chce mi się o tym opowiadać po raz kolejny. Tą wersję zrobiłem od strony technicznej ja i oszust, z drobną pomocą adanosa, buły i damianxa. Rosjanie nic do tego moda nie robili. Wyszło jak wyszło...

Hmmm nie bardzo rozumiem czemu kolega wyżej #msgote author=Dark link=topic=3686.msg46475#msg46475 date=Mar 11 2009, 12:54\']Ta wersja moda powstała w niecałe 3 tygodnie. Pierwotnie była to zupełnie inna modyfikacja, ale nie chce mi się o tym opowiadać po raz kolejny. Tą wersję zrobiłem od strony technicznej ja i oszust, z drobną pomocą adanosa, buły i damianxa. Rosjanie nic do tego moda nie robili. Wyszło jak wyszło...[/quote]

Hmmm nie bardzo rozumiem czemu kolega wyżej sra w gacie#msgote author=Dark link=topic=3686.msg46475#msg46475 date=Mar 11 2009, 12:54\']Ta wersja moda powstała w niecałe 3 tygodnie. Pierwotnie była to zupełnie inna modyfikacja, ale nie chce mi się o tym opowiadać po raz kolejny. Tą wersję zrobiłem od strony technicznej ja i oszust, z drobną pomocą adanosa, buły i damianxa. Rosjanie nic do tego moda nie robili. Wyszło jak wyszło...[/quote]

Hmmm nie bardzo rozumiem czemu kolega wyżej . Moda testowało wiele osób i nikt się na np. dubbing nie skarżył. Krótki gameplay znajdziemy na youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=D3Pb_FnF49E

Masz moda w takiej jakości dźwięku ?

Life is a Fight.

Damianx

Damianx

Użytkownicy
Damiano Italiano
posty257
Propsy4
  • Użytkownicy
  • Damiano Italiano
Ja żadnych bugów nie miałem.

Mody zrobione przez Damianx project :

Życzę miłej gry

GeneralLee

GeneralLee

Użytkownicy
posty169
  • Użytkownicy
Ja grałem i żadnych problemów z glosami nie miałem zapewne to coś z jakimś twoimi ustawieniami albo czymś takim  :/

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
kilkanaście osób z którymi rozmawiałem też nie miało żadnych bugów. Jest to pewnie jakaś głębsza sprawa skryptowa, testowałem na dwóch komputerach i zaobserwowałem, że tam gdzie miałem zainstalowane bardzo dużo modyfikacji pojawiał się błąd ze znikającymi zwłokami.

Kretoszczur

Kretoszczur

Użytkownicy
posty31
  • Użytkownicy
A może zrobiłeś to co mój stary :/  włączyłeś karaoke w ust. karty dźwiękowej.

Sry za moje beznadziejne pytania.

Adrian

Adrian

Użytkownicy
posty36
Propsy1
  • Użytkownicy
Nie wiem czemu, ale linki do downloadu mi nie działają. A chętni bym pograł w tego moda ;/

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dziwne...
Zapodaje link bezpośredni - http://www.sendspace.pl/file/MfrqXUmN/

0 użytkowników
Do góry