Arcania: A Gothic Tale 201635 732

O temacie

Autor Veto

Zaczęty 4.09.2008 roku

Wyświetleń 201635

Odpowiedzi 732

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Arcania: A Gothic Tale
#20 2008-09-05, 19:51(Ostatnia zmiana: 2010-03-28, 14:24)
Porównaj wielkość świata Gothica do np. świata Morrowinda, Icewind Dale, czy Baldur's Gate.

Ok, to tak jakby porównywać Matejkę do bohomazów z zeszytu gimbusa. Widzisz różnice? Co mnie obchodzi jakieś gówno tworzone brushem i sklejane z gotowej bazy modeli i do tego tak nieudolnie. Widziałeś jedno miasto, widziałeś wszystkie, nuda.

zy nawet całej tej ścieżki dźwiękowej o której było przecież tak głośno.

Szczególnie naiwne symfonie podczas np walki ze ścierwojadem  :D  . Muzyka może i dobra ale kompletnie nie wpasowana w grę i określone sytuacje.

Rozmowy akurat z nimi nie były takie całkiem bez sensu.

Były. To jest wręcz jedna z największych porażek stosowana w filmach czy jakich kolwiek dziełach. Rozmawiasz ze złym bohaterem który w intencji od bardzo dawna ma zajebanie twojej osoby i oczywiście urządzacie sobie długą pogawędkę na temat celów i faworyzowanego papieru toaletowego. Odpowiada wyczerpująco na wszystkie twoje pytania. Jaki w tym sens skoro postać pytająca zaraz ma zginąć? Poza tym czemu zawsze w interesie zabójcy leży informowanie nas o tym wszystkim? To że my akurat chcemy to wiedzieć to nie znaczy że nas potencjalny oprawca ma zawsze nas tą wiedzą raczyć, do tego tak rozlegle. To jest czysta głupota.

Albo nawet rzucający się w ucho odgłos w Trailu do risen.

O BOŻE! Czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz? Akurat te zasrane głosy stękania, jęczenia, srania i "śmierci" słyszałem mnóstwo razy i bynajmniej nie były to gotiki. Bodajże jednym ze "słyszeń" było intro Roobin Hooda stworzonego przez Speelbound.

Cotton
  • Gość

Cotton
Gość

#21 2008-09-06, 07:51(Ostatnia zmiana: 2008-09-06, 20:08)
Mi chodzi z tym mięsem o to że nie rozdrabniają się do "cholera". Tam można usłyszeć bardziej potoczny i swojski klimat np. k**wa itd.

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Veto

#22 2008-09-06, 12:30(Ostatnia zmiana: 2008-09-06, 20:08)
Na Gram.pl umieścili taki ciekawy obrazek, bez wątpliwości przedstawiający beziego;

Cotton
  • Gość
Bezi królem? A jednak to dosłowna kontynuacja "trójki".

Arathor

Arathor

Użytkownicy
UberKleiner
posty156
  • Użytkownicy
  • UberKleiner
Jako już były fan serii Gothic bo ten czar Gothica wemnie się wypalił już stwierdzam że ten Gothic albo będzie porażką bo Spellbound robił gry poprostu Średniej lub słabej jakości albo gra będzie hitem choć w to drugie wątpie ale cóż czekajmy na datę wydania ja może zakupie tą grę jeśli będę chciał wrócić do Gothica :)

Powiem krótko, TheSnajper opanuj się człowieku albo nie rób wogóle modyfikacji.

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Veto

#25 2008-09-09, 16:41(Ostatnia zmiana: 2008-09-09, 16:48)
Teaser w lepszej jakości + ogólnikowy opis gry
LINK
EDIT:Teaser w HD na niemieckim WOG'u
LINK

Edit2:Screenki z Gothic 4 i Forstagen Gods na gothic.org.pl
LINK

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Najśmieszniejsze jest to, że "Winter 2009" będzie i w styczniu/lutym, i w grudniu :)

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Veto

#27 2008-09-09, 16:57(Ostatnia zmiana: 2008-09-09, 16:57)
Najśmieszniejsze jest to, że "Winter 2009" będzie i w styczniu/lutym, i w grudniu
Jak pierwszy raz zobaczyłem ten napis myślałem że to będzie w tę zime:D

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444

Retsked

#29 2008-10-08, 22:29(Ostatnia zmiana: 2008-10-08, 22:30)
Teraz to już nie wiadomo, co gorsze - G4, Risen czy Forsaken Gods.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wygląda fajnie. Teraz tylko czekać na pokaźniejsze materiały.

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Teraz to już nie wiadomo, co gorsze - G4, Risen czy Forsaken Gods.
Grałeś w to?? Jakie było??
Ogólnie nie jest źle, tylko ten łuk troche lipny i mogli by dodac bardziej urozmaicone animacje chodzienia(aby wyglądało realistycznie)
Ale mają jeszcze dwa lata na dokończenie :D

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.

Gerry Rafferty
O.D.A.L.

#32 2008-10-09, 01:25(Ostatnia zmiana: 2008-10-09, 01:25)
W gruncie rzeczy Deks, nie wygląda aż tak źle. Nie musisz być taki sceptycznie nastawiony do wszystkiego.

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Uh, wiedziałem że  Spellbound to amatorska ale żeby aż tak? I nawet nie wychodźcie z tekstami że ,,Mają jescze 2 lata na dokończenie,,... Bo ilesz razy gra wyglądała dupnie, mówili że mają jeszcze czas, naprawią, a póżniej wychodzi to samo?
Ogólnie jest jeszcze gorzej niż myślałem. Wygląda jak podróba Two Worlds które samo w sobie jest podróbą Gothica. Uh.

Spoiler

WAH WAH WAH.

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Szczerze mówiąc nie wydaje mi się, żeby to Spellobound tak szybko zrobiło :D

Комиссар RBT

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

#35 2008-10-09, 14:27(Ostatnia zmiana: 2008-10-09, 14:45)
Szczerze mówiąc nie wydaje mi się, żeby to Spellobound tak szybko zrobiło biggrin.gif

A na co mieli czekać? Nie no tworzenie gry to nie jest tworzenie moda, płacą wymagają. Akurat szybkie powstawanie warstwy graficzno technicznej nie powinno nikogo dziwić biorąc pod uwagę że stały team + freelencerzy to ekipa której bliżej do setki niżeli do kameralnej grupki osób w domku zaadaptowanym na devstudio gdzieś na niemieckim zadupiu.

Całość wygląda bardzo obiecująco mimo że pokazano stosunkowo mało. Cieszy że trzymają się ustalonego designu względem broni, architektury choć pod tym względem można mówić chyba o inspiracji całą epoką jak i wczesnym średniowieczem czy takimi ludami jak słowianie, wikinkowie, kultura celtycka. Na prawdę fajna rzecz że w końcu ktoś postawił na określony wariant mocno inspirując się jakimiś realiami zamiast tworzyć jakieś wybełtane z sosem gówno, katany, maczety, buzdygany i kryształowe zbroje cienia mające ze sobą tyle wspólnego co zakonnica z seksem.
Nie wiem oco chodzi wam z tą animacją. Krótka zapętlona sekwencja tak jak w każdej grze. Jeśli oczekujecie inteligentnego modelu fizycznego to jeszcze trochę poczekacie, to tak odnosząc się do ogółu gier nie tylko g4. Animacje są nie dokończone (przejścia) i jestem pewien że całość zostanie poprawiona a nawet zrobiona od nowa. W dobie zaawansowanego motion capture to żaden problem.

Po nowym Gothicu bardziej bym się spodziewał całkiem odrębnej historii opartej o universum gothica bądź luźno z nią powiązanej, i bardzo dobrze. Nudny świat gothica już został dostatecznie wyeksplowatowany. W sumie mogliby całkowicie zerwać z tym posranym światem ale wiadomo, kwestia marki, oczekiwań graczy i psychofanów idiotów których umysły są szczelniejsze niż kondom. Przyda się nowe spojrzenie na goticzka bo już w g3 pirania nie zaprezentowała nic ciekawego. Liczę na Speelbound, to sprawdzona marka mająca na koncie wiele różnych tutułów więc o brak kreatywności czy monotematyczność nie trzeba się martwić.

Speelbound podszedł bardzo rzeczowo do tematu nowego gothica (analiza poprzednich cześci, analiza uwag, świetne Pr ze sceną graczy itd) tak więc raczej wątpię aby zaczęli prezentować olewcze nastawienie powiązane z pustymi obietnicami.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dark

#36 2008-10-09, 14:51(Ostatnia zmiana: 2008-10-09, 14:52)
Cytat: SoMe link=topic=3642.msg33969#msg33969 date=Oct 9 2008, 13:04\'
Uh, wiedziałem że  Spellbound to amatorska ale żeby aż tak? I nawet nie wychodźcie z tekstami że ,,Mają jescze 2 lata na dokończenie,,... Bo ilesz razy gra wyglądała dupnie, mówili że mają jeszcze czas, naprawią, a póżniej wychodzi to samo?
Ogólnie jest jeszcze gorzej niż myślałem. Wygląda jak podróba Two Worlds które samo w sobie jest podróbą Gothica. Uh.

kompletnie się nie zgadzam, wydali dwie świetne gry.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Cytat: Thoro link=topic=3642.msg33972#msg33972 date=Oct 9 2008, 15:27\'
Cieszy że trzymają się ustalonego designu względem broni
No, broń mi się podoba szczególnie. Miecz wygląda na lekki (chociaż się nie przyglądałem zbytnio), tarcza niewielka, prosta. Łuk także najzwyklejszy w świecie. Dobrze, że nie robią jakiś dwumetrowców - innymi słowy, cieszę się, że nie należą do rzeszy wydawców, którzy idąc naprzód z grafiką, zatrzymali się w poprzednim stuleciu z realiami. Jedyne, do czego bym się przyczepił, to szybkość strzelania z łuku. Co jak co, ale najpierw trzeba przymierzyć, a nie że przyłoży strzałę i już. Wygląda to tak, jakby mierzył samym łukiem, a dopiero później naciągał cięciwę. Ogólnie, jest ładnie.

Cytat: Thoro link=topic=3642.msg33972#msg33972 date=Oct 9 2008, 15:27\'
katany, maczety, buzdygany i kryształowe zbroje cienia mające ze sobą tyle wspólnego co zakonnica z seksem.
W tej sytuacji wrzuciłeś wszystkie rodzaje broni do jednego worka :roll:

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Veto

Veto

Użytkownicy
posty369
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Całość wygląda bardzo obiecująco...z pustymi obietnicami.
W końcu z czymś jesteśmy zgodni.

Chciałbym dożucic że od rozpoczęcia prac nad G4 minoł tylko ok. rok i nie kojażę pamięcią żeby ktoś w takim czasie zrobił grywalną bete, zwłaszcza że to nie jest w huj wielkie studio.
Ładne światło, ale najbardziej podobał mi się deszcz spływający z dachów.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Fajnie odwzorowana pogoda, poruszanie się postaci też mi się podoba :roll:
Ogólnie dobre wrażenie, tylko mam nadzieję, że w podstawce jak będzie się celować i zabijać to człowiek obok nie będzie patrzył i czekał na swoją kolej xD

0 użytkowników
Do góry