Szczerze mówiąc nie wydaje mi się, żeby to Spellobound tak szybko zrobiło biggrin.gif
A na co mieli czekać? Nie no tworzenie gry to nie jest tworzenie moda, płacą wymagają. Akurat szybkie powstawanie warstwy graficzno technicznej nie powinno nikogo dziwić biorąc pod uwagę że stały team + freelencerzy to ekipa której bliżej do setki niżeli do kameralnej grupki osób w domku zaadaptowanym na devstudio gdzieś na niemieckim zadupiu.
Całość wygląda bardzo obiecująco mimo że pokazano stosunkowo mało. Cieszy że trzymają się ustalonego designu względem broni, architektury choć pod tym względem można mówić chyba o inspiracji całą epoką jak i wczesnym średniowieczem czy takimi ludami jak słowianie, wikinkowie, kultura celtycka. Na prawdę fajna rzecz że w końcu ktoś postawił na określony wariant mocno inspirując się jakimiś realiami zamiast tworzyć jakieś wybełtane z sosem gówno, katany, maczety, buzdygany i kryształowe zbroje cienia mające ze sobą tyle wspólnego co zakonnica z seksem.
Nie wiem oco chodzi wam z tą animacją. Krótka zapętlona sekwencja tak jak w każdej grze. Jeśli oczekujecie inteligentnego modelu fizycznego to jeszcze trochę poczekacie, to tak odnosząc się do ogółu gier nie tylko g4. Animacje są nie dokończone (przejścia) i jestem pewien że całość zostanie poprawiona a nawet zrobiona od nowa. W dobie zaawansowanego motion capture to żaden problem.
Po nowym Gothicu bardziej bym się spodziewał całkiem odrębnej historii opartej o universum gothica bądź luźno z nią powiązanej, i bardzo dobrze. Nudny świat gothica już został dostatecznie wyeksplowatowany. W sumie mogliby całkowicie zerwać z tym posranym światem ale wiadomo, kwestia marki, oczekiwań graczy i psychofanów idiotów których umysły są szczelniejsze niż kondom. Przyda się nowe spojrzenie na goticzka bo już w g3 pirania nie zaprezentowała nic ciekawego. Liczę na Speelbound, to sprawdzona marka mająca na koncie wiele różnych tutułów więc o brak kreatywności czy monotematyczność nie trzeba się martwić.
Speelbound podszedł bardzo rzeczowo do tematu nowego gothica (analiza poprzednich cześci, analiza uwag, świetne Pr ze sceną graczy itd) tak więc raczej wątpię aby zaczęli prezentować olewcze nastawienie powiązane z pustymi obietnicami.