Wersja 0.5.6 PL
Ostatni mod moddingowej kariery.
Gothic 2 Król na zamku pojawił się już dwa lata temu, ale wciąż był rozwijany. Minigierka z potencjałem, lecz wciąż w wersji testowej (dlatego tak bardzo potrzebne są testy <3 ). Na początku był pomysł by zrobić coś podobnego do Gothic 2 Battle of the Kings, ale plany potoczyły się całkiem inaczej. Mechanika zbierania ekwipunku ze skrzyń okazała się być bardziej interesująca i krok po kroku mod powstawał aż do dziś.
Opis modyfikacji:Pewien władca pośmiertnie otrzymuje szansę odkupienia swoich win. Przyjdzie mu wypełnić misję uwolnienia dusz, które za karę zakute zostały w ludzkie ciała.
Cechy modyfikacji:- Wybór klasy postaci i jednocześnie jej wyglądu.
- Pięć poziomów trudności.
- Crafting.
- Zdobywanie ekwipunku poprzez plądrowanie skrzyń rozsianych po całym zamku.
- Budowa struktur obronnych.
- Najmowanie najemników.
- Unikalny rozwój postaci poprzez tabliczki i eliksiry.
Najczęściej zadawane pytania:Wszystkie odpowiedzi znajdziesz w dzienniku po rozpoczęciu gry.
Czy mogę dać jakiś feedback po zagraniu w moda?Oczywiście! Każdy feedback jest bardzo potrzebny by mod mógł być jeszcze bardziej rozwijany! Modyfikacja co jakiś czas zyskuje kolejne aktualizacje, każda opinia czy zgłaszanie błędów pomaga w rozbudowie Króla na zamku.
Gdzie mogę znaleźć let's play?Tu:
https://gothicmodyfikacje.pl/2022/04/24/gothic-2-krol-na-zamku/Screeny:Info dla developerów: Zainspirował Cię pomysł? Chcesz go rozwijać? Chętnie przekażę Ci skrypty, przynajmniej się nie zmarnują.
DOWNLOAD: