Portale 1395 1

O temacie

Autor Infernated

Zaczęty 17.02.2022 roku

Wyświetleń 1395

Odpowiedzi 1

Infernated

Infernated

Użytkownicy
posty7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam,

Mam problem z portalami, a być może tylko tak mi się wydaje. Chodzi o to, że po wejściu do jaskini i do poszczególnych pomieszczeń, a wszystkie są oddzielone portalami, wszystko wyświetla się normalnie, każda struktura która przebija pomieszczenie itp. ale portale z daleka nie wypełniają się do końca. Mam na myśli że powiedzmy że portal składa się z 5 trójkątów, z czego w spacerze po oddaleniu się widać 3 czarne trójkąty i dwa puste pola w których normalnie w blenderze znajdują się te same trójkąty. Nie wiem czy to błąd wyświetlania w spacerze czy o co chodzi? Wszystko wydaje się działać normalnie, bo przed wejściem do jaskini przez główny portal cała struktura nie jest widoczna z zewnętrznego świata i tak samo wewnątrz pozostała część świata znika, a wszystko co chcę żeby wyświetlało się w środku również się wyświetla. Jakie są główne oznaki tego że wszystkie portale działają w porządku?

Serdecznie dziękuję za ewentualne odpowiedzi.
Pozdrawiam

victor1511

victor1511

Użytkownicy
posty21
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na pewno prawidłowe działanie portali można sprawdzić przez światła statyczne. Jeżeli portal działa, w pomieszczeniu powinno być ciemno a światło statyczne będzie działać prawidłowo. Przy okazji napiszę, że również mam problem z portalami, bo mi światła dynamiczne nie działają, a pomieszczenie się nie zaciemnia. Przesłanianie świata zewnętrznego działa poprawnie, nazewnictwo i spójność bryły jest jak należy. Przy próbach skompilowania światów z działającymi portalami (np. 3ds starego obozu) również portale nie działają. Robię tak jak na poradnikach, chociaż wszystkie są do Gothica 2, a ja robię na Gothicu 1.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry