Edycja moda 2334 6

O temacie

Autor User21

Zaczęty 14.11.2021 roku

Wyświetleń 2334

Odpowiedzi 6

User21

User21

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam pytanie. Jest jakiś niezbyt skomplikowany sposób na edycję moda? Chodzi mi o to, że zainstalowałem sobie moda Przeznaczenie do G2NK, ale chciałem sobie zmienić progi atrybutów, żeby były takie, jak w oryginale (w modzie 5 pkt siły od początku gry kosztuje 10PN). Spróbowałem zmienić to w folderze Content/B Story, ale niestety to nie działa na moda, tylko na podstawową grę.

Z góry dziękuję za pomoc.

jareczek

jareczek

Użytkownicy
posty6
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Może jak rozpakujesz moda, zmienisz to co chcesz i spakujesz z powrotem to będzie działać

User21

User21

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak to zrobić? Moda pobrałem w formie .exe, więc instalowałem go jak zwykłą grę, bez rozpakowywania. W folderze gry widzę, że są specjalne pliki w Work/data/scripts/content o nazwach Gothic i Fight (src), które zawierają wszystkie informacje, ale nie da się tam zmienić żadnych wartości, bo ich nie ma. A w folderze System w pliku konfiguracyjnym moda są właśnie te dwa pliki przypisane jakby do gry (nie znam się kompletnie na modowaniu).

jareczek

jareczek

Użytkownicy
posty6
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

Yetem12

Yetem12

Użytkownicy
posty212
Propsy48
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie do końca, to wymaga edycji skryptów które pakowane do moda w wersji skompilowanej. Wymaga to dekompilacji co jest możliwe ale musi być spełniony jeden ważny warunek: mod nie może używać żadnych pakietów skryptowych (acz są podobno na to też sposoby), co w przypadku współczesnych modów jest duże prawdopodobieństwo użycia jakiegoś pakietu skryptowego.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
acz są podobno na to też sposoby
Nie ma. Jest narzędzie pozwalające zdekompilować skrypty nawet z pakietami skryptowymi, ale sposób w jaki to robi sprawia, że takie skrypty nie nadają się później do kompilacji. W takiej sytuacji jedynym sposobem jest Hex Editor.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

User21

User21

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki za wyjaśnienie. Z tego co piszecie wychodzi, że nie dam rady tego samodzielnie przerobić.

Temat do zamknięcia. Pozdrawiam.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry