Brak światła i tekstur w przeniesionej mapie Starego Obozu do G2 1959 2

O temacie

Autor Szimon

Zaczęty 12.07.2021 roku

Wyświetleń 1959

Odpowiedzi 2

Szimon

Szimon

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem, podmieniłem mapę z G2 na SO z G1 i gdy odpalam grę wyświetla mi się komunikat "M: really many entries not found! The archive is probably outdated.", a po wczytaniu, na mapie jest strasznie ciemno i nie ma tekstur niektórych modeli np. drzwi. Podmieniłem wszystkie 3ds'y z folderu Meshes\Level na te z pierwszej części. Macie jakieś pomysły jak można naprawić światło, oraz niektóre modele?

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
M: really many entries not found! The archive is probably outdated.
Nie jestem do końca pewien, ale wydaje mi się, że ten błąd wynika z tego, że w Gothicu 2 każdy obiekt w świecie gry zawiera więcej informacji niż w Gothic 1
- visualAniMode
- visualAniModeStrength
- vobFarClipZScale
- zbias
- isAmbient

Nie mogąc ich znaleźć, gra informuje o tym, że znalazła mniej wpisów. Poza stworzeniem programu (chyba że taki jest już) który dodałby brakujące wpisy lub samemu wpisując je ręcznie (masochizm) nie znam innego rozwiązania

na mapie jest strasznie ciemno
World -> Compile light -> lightmaps high -> Compile

nie ma tekstur niektórych modeli
Nie przeniosłeś potrzebnych tekstur. Ale wydaje mi się, że wszystkie tekstury vobów z G1 powinny być w plikach G2.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Szimon

Szimon

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie przeniosłeś potrzebnych tekstur. Ale wydaje mi się, że wszystkie tekstury vobów z G1 powinny być w plikach G2.

A w których plikach mogę znaleźć te tekstury?

World -> Compile light -> lightmaps high -> Compile

Światło się pojawiło, ale czasem miga na czerwono.

Nie jestem do końca pewien, ale wydaje mi się, że ten błąd wynika z tego, że w Gothicu 2 każdy obiekt w świecie gry zawiera więcej informacji niż w Gothic 1

Nie wiem skąd, ale kiedy zacząłem robić coś ze światłem to nagle błąd przestał się pojawiać, a gra wczytuje się normalnie.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry