Problem z nową grą i własnymi skryptami 4012 2

O temacie

Autor LordRakow

Zaczęty 22.01.2021 roku

Wyświetleń 4012

Odpowiedzi 2

LordRakow

LordRakow

Użytkownicy
posty15
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hejo, miałem ochotę sobie zrobić modzika z nudów do gothica 2 nk.
No to go robię, trochę się namęczyłem. Wszystkie błędy poprawiłem, potem zacząłem gothicvdfs się bawić, no i niby wszystko spoko, żadnego błędu, aż tu odpalam gothic_starter i mojego moda (jeżeli mogę to tak nazwać). Po odpaleniu "nowej gry" wywala mi grę do pulpitu. Żadnego "acces violation" - nic takiego nie ma. Pomyślałem, że to może być wina miecza, którego dorzuciłem do gry, więc wróciłem do skryptu postaci i zakryłem linijke z bronią slashami (przez co gra nie czyta jej), jednak nic to nie zmieniło

Nestarion

Nestarion

Użytkownicy
posty32
Propsy26
Profesjabrak
  • Użytkownicy
włącz moda przez gothic started mod, tam ustaw zspy żeby pokazywało logi i sprawdź jaki błąd wywala grę

LordRakow

LordRakow

Użytkownicy
posty15
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
coś takiego jest napisane:

Spoiler
[F] 00:18 Fatal:-1 D: MDL: zModel(zCModelProto::Load3DSMAXAsc): ASC not found: ORC_ARMSHEAVY.ASC .... <zModelProto.cpp,#3081>

Post połączony: 2021-01-22, 22:35
Nie jestem w 100% pewien, ale być może mam winowajcę. Jak ogarnę to powiem :P

Post połączony: 2021-01-22, 22:38
Dobra, szybka odpowiedź: wszystkie pliki ".vdf" zmieniły się u mnie na ".vdf.disabled" jednak zmiana ich nazwy na ".vdf" i tak nic nie zmieniła, więc to nie był dobry trop.

Post połączony: 2021-01-23, 15:23
Zrobiłem reinstal i tego błędu już nie ma, jednak teraz pojawia się inny błąd. "Global Startup Function not found". Startup.d jest, dodałem tam tylko jedną linijkę kodu, ale nie ma tam błędu, gdyż Spacer nic nie pokazał.

Post połączony: 2021-01-23, 15:30
błąd z ASC znowu się pojawił

Post połączony: 2021-01-23, 21:06
Ogarnąłem wszystko sam. Problemem było to, że moja postać potrzebowała głowy działającej na podstawie orc_headwarrior(wlasna glowa to miala byc), lecz nie wiedzialem jak ogarnąć to z MMS i asc wiec dalem se spokój i dalem deafultową teksture.

Post połączony: 2021-01-23, 21:06
Temat można zamknąć moim zdaniem :).

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry