Gra nie czyta paczki z modem 1929 4

O temacie

Autor Lobos

Zaczęty 28.09.2020 roku

Wyświetleń 1929

Odpowiedzi 4

Lobos

Lobos

Użytkownicy
posty594
Propsy360
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Coś mi się popierdoliło jak odpaliłem grę na włączonym spacerze i od tamtej pory gdy chciałem włączyć moda z reparse scrit przez gothic starter moda, zaczeły mi wyskakiwac błędy że nie odnaleziono pfx. Doszedłem do tego, że gra mi czyta zwykłego gothica, na którym brakuje tych plików, a nie plik .mod
Zrobiłem nową paczkę z modem, plik ini jest dobrze ustawiony i nadal gra czyta zwykłego gothica a po starcie zaczyna się gre w wieży xardasa.
Jakieś pomysły jak to naprawić?

outlander

outlander

Użytkownicy
posty472
Propsy237
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Dlaczego nie masz rozpakowanych plików z paczki mod w _Work? Nie wiem czy parsowanie oparte o zawartość paczki to dobry pomysł. Może tu tkwi problem?

Lobos

Lobos

Użytkownicy
posty594
Propsy360
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Lobos

Gra nie czyta paczki z modem
#2 2020-09-28, 17:20(Ostatnia zmiana: 2020-09-28, 19:01)
Zawsze miałem wszystko w _work. Do tej pory nawet nie robiłem nigdy paczki, tylko odrazu miałem wszystko po załadowaniu gry. Od wczoraj coś się zepsuło i zostałem zmuszony takjakby parsować odpalając z paczki bo wyskakiwały błędy, a teraz nawet i tego nie mogę bo nie czyta paczki. A reinstalacja średnio wchodzi w grę bo właśnie w tym folderze na którym pracowałem przez lata wszystko mam pozmieniane. Nie wiem jak się zachowa gra jak przekopjuje dane na czytsrego gothica.

EDIT:
Znalazłem stary folder z moim roboczym gothickiem i tam się uruchamia z moda, wiec wygląda na to że folder z gothickiem na którym pracowałem się popsuł.

Udało się. Działa na innym folderze. 6 lat nic się nie działo, aż nagle 5 dni przed premierą moda jeb xd

outlander

outlander

Użytkownicy
posty472
Propsy237
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Miałem raz coś podobnego. Na pulpicie był folder o nazwie _Work. Chora gra xD

Lobos

Lobos

Użytkownicy
posty594
Propsy360
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Odkryłem o co chodziło. Wszystkiemu winien był mój plik.ini moda. O takie gówno o mało co nie rozjebałem komputera. Dziwne bo teraz ma identyczną zawartość co ten zbugowany plik a działa. Z tą grą trzeba sie obchodzić jak z jajkiem.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry