Prace 3D 1137044 3194

O temacie

Autor Zdunek

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1137044

Odpowiedzi 3194

legomir

legomir

Użytkownicy
posty44
Propsy3
  • Użytkownicy

legomir

Prace 3D
#1660 2011-03-17, 15:51(Ostatnia zmiana: 2011-03-17, 15:55)
Bo używałem Maxa kiedyś ;) Ale ten interfejs moim zdaniem jest strasznie słaby... Zresztą wystarczy spojrzeć na projekty Autodesk ile ma typowo Maxowy interfejs, a ile ma wzorowany na May'i, XSI zostawiamy, bo programiści bodajże współpracują z byłym studiem Alias przy pewnych programach. Maxowy:
3ds Max
3ds Max desing

Maya:
Maya
Mudbox
Motion Buider
Scale Form
Combustion
HumanIK

XSI:
XSI
Zostawiam narzędzia do kolorowania i CADa

BTW. Jak są to mi o nich powiedz, bo nie chodzi mi o menu podręczne tylko gesty. I jak to możliwe, że się o nich nie dowiedziałem po paru dniach?

PS. W sumie przy Cadzie też jest ciekawa sytuacja, bo swoje programy ma też Alias do wektorówki...

Si Legomir nobiscum, quis contra nos?

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Gesty w Maxie są, wystarczy je włączyć w opcjach i zdefiniować - zakładam że jakieś sety gotowych gestów dałoby się znaleźć, ale w "normalnych warunkach" po prostu sam je tworzysz, jak Ci się podoba.

I nie najeżdżaj więcej na Maxa bo mnie to w gruncie rzeczy gówno obchodzi :D

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

legomir

legomir

Użytkownicy
posty44
Propsy3
  • Użytkownicy
A mnie gówno obchodzi wszytko dopóki ktoś mi się nie wtrąca w moje zdanie o softach...

Si Legomir nobiscum, quis contra nos?

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Ja się nie wtrącam a w Maxie nadal nie ma gestów :lol2:

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Prace 3D
#1664 2011-03-18, 20:48(Ostatnia zmiana: 2011-03-18, 20:48)
Kłótnie o oprogramowanie są bezsensowne. W każdym z najpopularniejszych programów można zrobić co się chce, każdy ma swoje wady i zalety. Oczywiście poza Wingsem, do którego w sumie nic nie mam jako do pół-narzędzia do prostych celów. Bardziej mam bekę z ludzi stawiających go w jednej kategorii z innymi oprogramowaniami jak Max, Maya, Cinema, Blender itp :D

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Prace 3D
#1665 2011-03-18, 22:14(Ostatnia zmiana: 2011-03-18, 22:16)
Masz rację, Wings jest ograniczony, ale można np stworzyć model low poly w wingsie, zrobić z tego hi-poly w zbrushu i wyrenderować np w Blenderze ;)
A z resztą... http://www.blender.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=188&Itemid=9

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Buła

Prace 3D
#1666 2011-03-18, 22:20(Ostatnia zmiana: 2011-03-18, 22:22)
Tak. Zmapować do tego w Maya, smoothgrupy zrobić w 3ds max, zeskalować w Cinema 4D i wio.
Kocham ludzi który będą sobie utrudniać życie, żeby być wiernym swoim 'ideałom'.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To tylko przykład. Też wolę wszystko robić w jednym programie :)

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

LordNerevar

LordNerevar

Użytkownicy
posty38
Propsy19
  • Użytkownicy
Stara parkowa ławeczka:

Triscount: 1128
Tekstury: 1024

YARRrrr...

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Popracuj nad teksturą szczebelek. Mapuj je w 3 wariantach później to mieszając i przestawiając - unikniesz powtarzalności. Dodatkowo drewno na krawędziach powinno być nieco jaśniejsze a i nad jego fakturą w tych miejscach nie zaszkodzi popracować.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Mi ogolnie nie podchodzi materiał którego użył :D  normal też jakby sam w sobie zbyt mocny, przez co wyglada jak napuchniete

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Buła

Prace 3D
#1671 2011-03-19, 21:27(Ostatnia zmiana: 2011-03-19, 21:28)
Pewnie ci się już nie chce poprawiać tekstury całej, więc przynajmniej na co drugiej desce na UV dać mirror X, wtedy nie byłoby widać tej powtarzalności.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
normal też jakby sam w sobie zbyt mocny, przez co wyglada jak napuchniete

lepszy taki niż jakieś kanapeczki.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
lepszy taki niż jakieś kanapeczki.

Gowno prawda :D

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

Prace 3D
#1674 2011-03-20, 10:36(Ostatnia zmiana: 2011-03-20, 10:43)
Poczytałem pare tutoriali ,zdobyłem 3ds maxa(będę sie w nim gubił jakiś czas ale później wszystko załapię.Kurde ,jak się przerzuciłem na 3ds maxa od razu  wszystko idzie łatwiej  :lol:   )  i wyszedł mi teraz taki mieczyk .
Mam nadzieję że trochę lepszy od ostatniego  :wink:  
(sorki że nie podałem ilości trisów ,poly itp )
Zapraszam do komentowania i krytyki .

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Gowno prawda :D

Właśnie, że nie. Wystarczy pograć w porządne gry a nie jakieś gówno. Choćbyś chciał nie będziesz zwracał uwagi na subtelne słoje, pęknięcia i niesamowitą fakturę drewna uzyskaną dzięki normalmapie na jakiejś obsranej przez gołębie ławce. W zasadzie często jedyne co robią tego typu mapy to zamulają grę i przy byle gównie mnożą nakład pracy.

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
E? Że niby normal mapy na assetach są nie potrzebne?

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Ja sie nie zgadzam :ok:  Jako moj argument podam Ether Fields, w ktorym pracuje. Tam diffuse jest 2x mniejsze niz normal przez co mimo, iż kolor jest pyci to widać elegancko detal. W polaczeniu z naszym fieldsowym specularem tworzy to zajebisty efekt.
Co do zamulania rowniez sie nie zgodze. Wystarczy dobrze napisany shader i dobrze zoptymalizowany silnik zeby chodzilo bez zarzutu. Dodatkowo nikt już prawie nie ma komputerów-antyków i chociażby tą Nvidie serii 8 ma (takie minimum moim zdaniem).

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja sie nie zgadzam :ok:  Jako moj argument podam Ether Fields, w ktorym pracuje. Tam diffuse jest 2x mniejsze niz normal przez co mimo, iż kolor jest pyci to widać elegancko detal. W polaczeniu z naszym fieldsowym specularem tworzy to zajebisty efekt.
Co do zamulania rowniez sie nie zgodze. Wystarczy dobrze napisany shader i dobrze zoptymalizowany silnik zeby chodzilo bez zarzutu. Dodatkowo nikt już prawie nie ma komputerów-antyków i chociażby tą Nvidie serii 8 ma (takie minimum moim zdaniem).
Moja karta graficzna to  ta i jest chyba w miarę dobra.
Wśród  moich znajomych jest ona standardem .
Nic na niej nie zamula

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Prace 3D
#1679 2011-03-20, 11:46(Ostatnia zmiana: 2011-03-20, 11:46)
Że niby normal mapy na assetach są nie potrzebne?

Znajdź mi je w większej produkcji lub sandboxie

0 użytkowników
Do góry