[G2NK] Addon 20638 28

O temacie

Autor EEE11

Zaczęty 13.04.2020 roku

Wyświetleń 20638

Odpowiedzi 28

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Dlaczego mnie to nie dziwi?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

EEE11

EEE11

Użytkownicy
posty29
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dlaczego mnie to nie dziwi?
Rozumiem że mam całymi dniami robić moda, tak?
Myślisz że nie mam nic innego do roboty?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie, ale miło by było, jakby w końcu ten temat z zapowiedzią wyglądał... jakoś.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Parzival

Parzival

Użytkownicy
CEO (Itharu Team)
posty104
Propsy25
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy
  • CEO (Itharu Team)
Nie, ale miło by było, jakby w końcu ten temat z zapowiedzią wyglądał... jakoś.

Zgadzam się z Simenem, weź ogarnij ten wątek, bo ten jeden screen który wstawiłeś wygląda tak raczej średnio  :lol:

Fletcher

Fletcher

Użytkownicy
Strażnik
posty240
Propsy52
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik
Od pewnego czasu zauważyłem, że mniej zapowiedzi modów się pojawia. Pomijam takie ambitne projekty jak Dzieje Khorinis, Zagadka Orków, Lobos itp.

Kiedyś był tego wysyp. Głównie słabych i mizernych, ale były. Jak autor zrobi ten " Addon " to jego sprawa, ale przynajmniej Coś się dzieje. Tak więc uważam, że nie ma co go zaraz hejtować - niech '' se '' robi po swojemu. Aczkolwiek dobre rady kolegów wyżej powinien sobie wziąć do serduszka. Szczególnie, że każdy z nas Gothica ograł tyle razy, że nie zliczy.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2155
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Ja napiszę tak. Szanuję, ale jednocześnie współczuje komuś, kto za modding Gothica zabiera się dopiero teraz, w 2020 roku. Addon to zdecydowanie słaby pomysł, bo jest raczej kontrast między nową treścią, a oryginalną. Nic już nowego w tej kwestii nie zostanie wymyślone względem G1 i G2. Były modfixy, poważne addony, niepoważne addony, coś pomiędzy. Chyba starczy. Już lepiej byłoby zagrać w total conversion, nawet na świecie z woga, ale choć trochę edytowanym.

outlander

outlander

Użytkownicy
posty462
Propsy234
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Mam rok 2020 i nawet ja zgadzam się w tej kwestii z Fabioskiem. Już się to przyjadło. Szczególnie jak te addony nie są jakieś obfite i dodają parę questów na krzyż.
Oczywiście wciąż jestem przeciwny robieniu jakichś krucjat przeciwko twórcom addonów czy nawet niskich jakościowo modów. Każdy niech robi co chce ze swoim czasem, niemniej jednak kwestię rozpoczynania produkcji tego typu modów w dzisiejszych czasach lepiej dwa razy przemyśleć i poddać pod wątpliwość.

Dezer0w

Dezer0w

Użytkownicy
posty13
Propsy2
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
W mojej subiektywnej opinii najlepszym mini modem byłoby:
1. Pobranie gotowego małego świata - Wog etc.
2. Napisanie kilku questów
3. Dodanie NPC
4. Wymyślenie innowacyjnego rozwiązania questa(Brak przynieś zanieś lub urozmaicone przynieś zanieś )
5. Dodanie czegoś od siebie do pobranego świata(opcjonalne; pancerze, animacje, dualexD i tego typu rzeczy)

Taki mod miałby dużą szansę na bycie ogranym.
Addon to zazwyczaj bmarvinb -> itemhoshi/feller -> f8 + k -> przelecenie mapy -> exit, przynajmniej sam się na tym łapie od długiego czasu.

Reasumując stworzenie moda na małej mapie byłoby równe wszystkiemu co chcesz dodać do normalnej rozgrywki, tylko po co marnować 10-40h gry, jak można wszystko zobaczyć w 30min i dobrze się bawić przy nowym świecie i questach, nie mając X powtórki tej samej gry.

Woxek

Woxek

Użytkownicy
posty7
Propsy1
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Według mnie jedyne addony jakie są warte uwagi to takie z nowymi gildiami głównymi - czymś świeżym.
np.
Returning - Magowie wody
Mroczne Tajemnice - Strażnicy Kopalni
Edycja Rozszerzona - Bandyci

Dlatego mody które dodawały za mało nowych skryptów, nie miał nowej gildii poginęły
np. Start mod, Big Fire, John Mod, Brom Mod itd.

Tak to tak a tak to nie, bo po co?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry