Witam.
Mam pewien problem. Chciałem sobie przejść ponownie Gothica 1 z jakąś nieco odświeżoną grafiką i po paru dniach męki z instalowaniem patchy, wywalaniem z gry, czy psuciem się save'ów po zapisie podczas deszczu (tu chyba najbardziej szlag mnie trafił, bo już myślałem że gra działa

), w końcu udało mi się dojść do starego obozu bez konsultacji z psychiatrą. Lecz jak się okazało po czasie, chwile szczęścia z grania w Gothica minęły, bo ujawnił się dziwny błąd.
NPC w ogóle nie śpią, co znacznie utrudnia okradanie chat. Siedzą przeważnie na stołku, a jak wczytam grę to się kładą, po kilku sekundach wstają i znowu wracają na stołek (o ile po drodze coś im nie przeszkodzi

).
Mógłby mi ktoś pomóc, jak naprawić ten błąd. Dodam że nie jestem moderem, więc proszę o jakieś proste odpowiedzi. Myślę, że to któraś z poprawek to powoduje, albo coś zainstalowałem w niepoprawnej kolejności.
Lista zainstalowanych elementów, wg. kolejności:
1. Gothic 1 - czysta gra, wersja Steam
2. Gothic 1 PlayerKit 1.08k
3. Gothic 1 PlayerKit 2.8
4. G1Classic System Pack 1.8
5. GD3D11 Clockwork Edition v17.6.4
6. 4GB patch
7. Big Nature Mod 1.0.1
8. FreeAimingPatch
9. Gothic 1 DX11 Normalmaps
10. MorOrs Mod
11. Texture Pack By Artemiano
12. ReShade NeuroFunkeR Edition + Real-light
13. Gothic 1 3D+ 2.0.21.11.2012
Post połączony: 2020-03-19, 18:11
Na anglojęzycznych stronach znalazłem jakieś rozwiązanie. Unpatch do Gothica eliminuje ten problem, lecz patch zmienia napisy na angielskie. Czy idzie coś z tym zrobić?