Lagi w spacerze 1716 3

O temacie

Autor Fifi

Zaczęty 22.01.2020 roku

Wyświetleń 1716

Odpowiedzi 3

Fifi

Fifi

Użytkownicy
posty14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cześć, mam problem ze spacerem. Ogólnie tak mi zacina, że nie da się pracować :v Kiedyś tak nie miałem, po lewej na górze pisze, że jest 1000fps, a po jednym ruchu zacina się na 5-7 sekund. Ogolnie lagi fest, wie ktos jak to naprawic?

Patrix9999

Patrix9999

Użytkownicy
posty127
Propsy38
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Musisz skorzystać z limitera FPS.
Gra w teorii (spacer to lekko zmodyfikowany kod gry) ma możliwość ustawienia limitu klatek, ale ten limiter działa do dupy. Jakbyś jednak chciał go obczaić, to musisz zrobić skrót i dodać parametr -zmaxframerate:60.

Lepiej by było, jakbyś skorzystał z 3rd party FPS limitera, takie coś oferują np:
-Sterowniki kart graficznych (zarówno Nvidia jak i AMD powinny posiadać taką funkcjonalność w swoich menedżerach)
-Programy do nagrywania (np: Bandicam)

Fifi

Fifi

Użytkownicy
posty14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Fifi

Lagi w spacerze
#2 2020-01-22, 14:04(Ostatnia zmiana: 2020-01-22, 14:28)
Musisz skorzystać z limitera FPS.
Gra w teorii (spacer to lekko zmodyfikowany kod gry) ma możliwość ustawienia limitu klatek, ale ten limiter działa do dupy. Jakbyś jednak chciał go obczaić, to musisz zrobić skrót i dodać parametr -zmaxframerate:60.

Lepiej by było, jakbyś skorzystał z 3rd party FPS limitera, takie coś oferują np:
-Sterowniki kart graficznych (zarówno Nvidia jak i AMD powinny posiadać taką funkcjonalność w swoich menedżerach)
-Programy do nagrywania (np: Bandicam)
Brzmi skomplikowanie :D W każdym razie dzięki, spróbuje to zrobić.

Post połączony: 2020-01-22, 14:28
Dobra, rozwiązane, zamykam. Dzięki Patrix^^

lucki666

lucki666

Użytkownicy
posty133
Propsy65
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Włączając Spacera przez Gothic Startera, a nie bezpośrednio, włącza ci się okienko. Zanim dasz Start the Editor wpisz w linijce "Parameters:" -zmaxframerate:60 i włącz. Wtedy Spacer będzie ograniczał się do maksymalnie 60 klatek i lagi nie będą dokuczać.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry