Tekstury się nie podmieniają. 2430 6

O temacie

Autor Jarkendar777

Zaczęty 8.12.2019 roku

Wyświetleń 2430

Odpowiedzi 6

Jarkendar777

Jarkendar777

Użytkownicy
posty49
Propsy1
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Zadaję pytanie, ponieważ reszta pytań tyczy się podmiany przez goman. Sprawy mają się tak, że gdy wkleję nowe tekstury o tej samej nazwie co w data/tekstures/_compiled np startscreen-C w formacie tex, gdy wkleję nowe tekstury do _work/data/tekstures/_compiled  to przy odpaleniu gothicstarter lub gothicstartermod nie widać żadnych zmian. To samo się tyczy wklejonych vobów do _work/data/worlds/WORLD.ZEN

Gdzie leży problem?

Wiem czym jest świat. Ale on nic nie wie o mnie.

Panker

Panker

Użytkownicy
posty166
Propsy68
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Musisz wyłączyć (zmiana nazwy na .vdf.disabled) albo usunąć pliki .vdf w których znajdują się tekstury/albo cokolwiek innego, które chcesz podmienić, bo nadpisują twoje pliki i dlatego nie ma żadnej zmiany. Pliki .vdf są w folderze Data. Chyba, że już to zrobiłeś to inna sprawa wtedy.

Jarkendar777

Jarkendar777

Użytkownicy
posty49
Propsy1
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Czyli VDF muszę zmienić na disabled?

Panker

Panker

Użytkownicy
posty166
Propsy68
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak, albo usunąć, tylko, że nie będziesz miał tekstur w przypadku pliku .vdf odpowiadającego za tekstury, chyba, że wypakujesz usuwany plik vdf programem GothicVDFS i przeniesiesz pliki zgodnie z nazwami folderów a dopiero potem nadpiszesz swoimi teksturami. W G2 g2mdk może wykonać takie operacje za ciebie.

Patrix9999

Patrix9999

Użytkownicy
posty127
Propsy38
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Instalator G2MDK po prostu rozpakowuje VDF'y (wybrane podczas instalacji).
Najlepiej jeśli bawisz się w modowanie zrobić sobie drugą kopię gry z rozpakowanymi assetami, dzięki czemu nie będziesz musiał co chwilę podmieniać assetów w VDF'ach albo kombinować inaczej.

Jarkendar777

Jarkendar777

Użytkownicy
posty49
Propsy1
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Tylko próbuję modować gothic 1,a nie dwa, aczkolwiek dzięki za radę ;)

Nitze

Nitze

Użytkownicy
posty3
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Ten plik w Gothic 1 znajduje się w textures_Startscreen_ohne_Logo.vdf, a nie Textures.vdf.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry