Witam! Chciałbym na początku nadmienić, iż jestem totalnym n00bem, więc proszę o całkowitą NIE wyrozumiałość. Nie miejcie litości i wytknijcie co robię źle.
No więc tak: Dzisiaj zrobiłem NPC, da się go wywołać przez konsolę. Wsadzam go do Startup.d pod kodem:
Wld_InsertNpc (Sully, "START");
Wstawiłem to na końcu. No i tu pierwsze pytanie: Dlaczego NPC nie ma w danym waypointcie? (Start)?. Zrobiłem do niego dialog, nie ma błędów. Kompiluje skrypty, niby wszystko git, ale ciągle nie ma dialogu, ani npc w danym waypointcie. Kompiluje drugi raz, znowu nic. A więc nasuwa się drugie pytanie: Co mam zrobić, żeby działało? Tworzyć paczkę? No i tu natomiast automatycznie pojawia się pytanie numer 3. Jak tworzy się paczkę z modem? Oczywiście, ze skryptami, bo paczkę z teksturami już tworzyłem, udało się bez problemu, aczkolwiek z teksturami już nie. Jeśli to w miarę możliwe, proszę o tutorial krok po kroku.
Dziękuję za przeczytanie moich wypocin, i w miarę możliwości proszę o pomoc. Zarazem przepraszam za zadręczanie światłej społeczności moderskiej, pytaniami "N00 bus pospolitus" ;p